یکشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۷
راه اندازی نخستین کتابخانه سیار هرمزگان/ کتابخانه فاقد بخش کودک افتتاح نمی کنیم

هرمزگان- معاون اداری مالی نهاد کتابخانه های عمومی کشور از راه اندازی نخستین کتابخانه سیار هرمزگان خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بندرعباس، محمد احمدوند ضمن قدردانی از خدمات و زحمات بی‌حاشیه و بی‌شائبه «امینه دریانورد» اظهار داشت: «فرشاد محمدی» نیز سوابق مرتبط و نزدیکی با حوزه فرهنگ و هنر دارد و با ظرفیتی که از او سراغ داریم انتظار می‌رود سرانه آمار کتاب کتابخوانی در استان افزایش یابد.

وی از مدیران استانی خواست تا با مدیرکل جدید همکاری کامل داشته باشند. ما نیز در اداره کل کتابخانه‌های کشور همچنین سایر همکاران هیچ کوتاهی نخواهیم کرد.

احمدوند ادامه داد:  سعی می کنیم اولین کتابخانه سیار استان در حوزه کتابخانه عمومی را راه اندازی کنیم و نسبت به آنچه از دور دیده می‌شود، کتابخانه‌های سیار بهره‌وری خیلی بالاتری دارند. کتابخانه های سیار، تقریباً ۵ برابر کتابخانه ثابت خدمات می‌دهند زیرا در ۵ روز هفته در ۵ مکان متفاوت خدمات رسانی می‌کنند و روز ششم به کتابخانه مرجع مراجعه، خدمات را ثبت و کتاب‌های مورد نیاز را جایگزین می‌کنند بنابراین اثرگذاری بسیار بالایی دارند.

او همچنین ابراز داشت: در کنار کتابخانه‌های سیار و سایر کتابخانه‌ها، موضوع کتابخانه کودک و نوجوان برای ما از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و تمرکزمان بر این است که در حال حاضر کتابخانه ای افتتاح نکنیم که بخش کودک و نوجوان نداشته باشد.

معاون اداری مالی نهاد کتابخانه های عمومی کشور بیان کرد: در راستای همین هدف والا برای کودکان ۲ سال تا پیرمرد ۹۰ ساله در کتابخانه‌ها برنامه های متنوعی داریم و معتقدیم کودکان باید از سنین بسیار پایین با کتاب آشنا شوند زیرا جامعه شناسان بر این باورند که به صورت واضح کودکانی که از سنین بسیار پایین با کتاب مانوس  هستند، درک و فهم شان نسبت به سایر کودکان بسیار بالاتر است. بنابراین با توجه به مشکلات درسی و اجتماعی، کتابخوان کردن دانش آموزان و بزرگترها کار ساده‌ای نخواهد بود.

احمدوند اضافه کرد: نقش و تاثیرگذاری کتابخانه‌های نسل جدید با کتابخانه‌های قدیمی که محلی برای نگهداری کتاب بود بسیار متفاوت است. در حال حاضر در کتابخانه‌ها بالغ بر ۶۰ خدمت به مراجعه کنندگان داده می‌شود. دنیا به این سمت و سو رفته و ما در ایران نیز شروع کرده‌ایم. در حوزه کودک جمع خوانی کتاب ویژه کودکان، بخش اختصاصی کودک، بازی های علمی و ... از این برنامه ها است.

وی افزود: در پژوهش هایمان به این نتیجه رسیده ایم که کودکان قبل از اینکه با حروف الفبا آشنا شوند باید با کتاب آشنا شوند. ضمن تمرکز به حوزه کودک، برای سایر اقشار جامعه خدمات مختلف و متنوعی در کتابخانه‌ها داده می‌شود. برای دانشجویان، اقشار خاص، نابینایان، ناشنوایان، کودک و مادر، کودک، سالمندان و ... خدمات  قابل توجهی تعریف و پیش‌بینی کرده‌ایم.

وی ادامه داد: مردم علاقه زیادی به حوزه کتاب دارند و اگر مسئولان هم حمایت کنند مردم قطعاً استقبال بیشتری خواهند کرد. بنابراین تلاش داریم در راستای اهداف نظام در حوزه کتاب آنگونه که در شأن ایران و ایرانی با فرهنگ چند هزار ساله است، خدمات بدهیم و  سرانه مطالعه را بالا ببریم.

احمدوند بیان کرد: سرانه فعلی واقعاً علمی نیست، البته برای ما نیز مطلوب هم نخواهد بود. هر چند این اعداد و ارقام را نمی‌پذیریم ولیکن در واقع فاصله چشمگیری با استانداردهای سرانه مطالعه داریم و باید تلاش همه جانبه و هم افزایی مسئولان فرهنگی، مردم و ... داشته باشیم تا این فاصله کم شود و سرانجام باید شرایطی فراهم کنیم که هیچکس در ایران، مشکل دسترسی به کتاب را نداشته باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها