یکشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۲
در سالروز شهادت امام جواد(ع) چه بخوانیم

کتاب «آسمانی‌ترین مهربانی» اثر سیدمهدی شجاعی و «یک خوشه انگور سرخ» نوشته فاطمه سلیمانی که توسط انتشارات کتاب نیستان منتشر شده است برای مطالعه در ایام شهادت امام جواد(ع) پیشنهاد می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از انتشارات کتاب نیستان؛ کتاب «آسمانی‌ترین مهربانی» اثر سیدمهدی شجاعی و کتاب «یک خوشه انگور سرخ» اثر فاطمه سلیمانی که توسط انتشارات کتاب نیستان منتشر شده است برای مطالعه در ایام شهادت امام جواد(ع) پیشنهاد می‌شود.

می‌خواستم تو را خورشید بنامم. از روشنایی منتشرت. دیدم که خورشید، سکه صدقه‌ای است که تو هر صبح از جیب شرقی ات در می آوری، دور سر عالم می چرخانی و در صندوق مغرب می‌اندازی. و بدین‌سان استواری جهان را تضمین می کنی. می خواستم نام تو را ابر بگذارم- از شدت کرامتت. دیدم که نسیم، فقط بازدم توست که در فضای قدسی فرشتگان تنفس می‌کنی. به اینجا رسیدم که: زیباترین و زیبنده‌ترین نام، همان است که خدا برای تو برگزیده است، ای کریم‌ترین بخشنده‌ی روی زمین. ای جواد!

آنچه خواندید قسمتی از مقدمه سیدمهدی شجاعی بود در کتاب آسمانی ترین مهربانی. چاپ نهم این کتاب یکصد و شصت و هشت صفحه‌ای که توسط انتشارات کتاب نیستان منتشر شده است برای مطالعه در ایام شهادت امام جواد(ع) پیشنهاد می‌شود.

کتاب دیگر مناسب این ایام رمان یک خوشه انگور سرخ نوشته فاطمه سلیمانی است که در دویست صفحه به قیمت نوزده هزارتومان در دسترس شما خوانندگان عزیز است. راوی این داستان ام‌فضل همسر امام و دختر مأمون است که در نهایت با تحریک معتصم خلیفه عباسی، امام نهم شیعیان را مسموم و به شهادت می‌رساند.
سلیمانی در این رمان ام‌فضل را به عنوان راوی کتاب انتخاب کرده است و سعی کرده با نگاهی تازه به نقش او به عنوان یک شخصیت منفور و در عین حال ترسو و ناتوان در انتخاب میان خیر و شر، روایتی دست اول از زندگی امام هشتم و نهم شیعیان بیان کند، اما هنر او در روایت را باید در به تصویرکشیدن درون کاخ عباسی و نیز درون ذهن خود به عنوان عضوی تراز اول از آن و نیز ترسیم سیمای دو خلیفه عباسی از سویی و نیز ترسیمی از سیمای امام شیعه و سیره و زندگی و منش اخلاقی او از سوی دیگر دانست؛ تلفیقی که در قالب داستان بلند پیش از این کمتر در افق ادبیات داستانی رخ داده است.

نویسنده توانسته با هنرمندی تمام و در قالب تخیلی مؤمنانه بدون وارد ساختن خدشه و یا بیان اخباری ناصحیح درباره خلیفه عباسی و نظام زیستی امام شیعه این دو مظهر خیر و شر و زندگی غیر مومنانه و مؤمنانه را در مقابل یکدیگر با بهره‌گیری از کلماتی شاعرانه ترسیم کند. نثر و توصیفی شاعرانه را شاید به همین اعتبار بتوان مهم‌ترین و قابل توجه‌ترین مشخصه هنری این داستان به شمار آورد که به لذت خوانش آن بیش از پیش می‌افزاید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها