چهارشنبه ۴ تیر ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۴
نویسندگان به تقویت روحیه‌ پیروزی و حفظ اتحاد و همبستگی کمک کنند

ایلام-نویسنده ایلامی گفت: نویسندگان می توانند به تاب‌آوری فرهنگی میان مردم، مقاومت، روحیه‌ پیروزی و حفظ اتحاد و یکپارچگی و همبستگی کمک کنند.

شاهین فولادوند در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در ایلام با اشاره به نقش‌آفرینی مولفان و شاعران و نویسندگان در حفظ اتحاد و یکپارچگی و همبستگی در شرایط کنونی گفت: هنر هم‌چون یک پل ارتباطی میان افراد و گروه‌های مختلف جامعه عمل می‌کند و می‌تواند عاملی برای ایجاد همبستگی ملی و انسجام اجتماعی در زمان جنگ باشد. هنرمندان با خلق آثار هنری و ادبی همچون شعر، داستان، رمان و… می‌توانند به بیان ابعاد مختلف جنگ؛ از جمله تجربیات انسانی، پیامدهای جنگ و مبارزه برای صلح بپردازند که هم می‌تواند ارزش‌ها و آرمان‌های مشترک را به تصویر بکشد و هم احساس تعلق و وحدت را در میان مردم تقویت کند.

وی ادامه‌داد: هنرمندان با خلق موسیقی، هنرهای تجسمی و فیلم هنری که تداعی‌کننده امید، مقاومت و پیروزی است به تقویت روحیه مردم در زمان جنگ کمک کنند. نقاشی، عکاسی، و سایر هنرهای تجسمی هم می‌توانند به ثبت وقایع جنگ و بیان احساسات و تجربیات مرتبط با جنگ کمک کنند. به طور کلی، وظایف هنرمندان و مولفان و شاعران بسته به شرایط متفاوت است؛ اما وظایفی مانند ثبت وقایع جنگ، امید به مردم، ایجاد همبستگی ملی، و یا انتقال پیام‌های صلح و مقاومت در جامعه را دارند. در مجموع، هنرمندان و اهالی قلم و فرهنگ در زمان جنگ می‌توانند با استفاده از ابزارهای هنری خود، نقش‌های متعددی را ایفا کنند که به تاب‌آوری فرهنگی میان مردم، مقاومت، روحیه پیروزی، پیامدهای اخلاقی و انسانی و همچنین حفظ اتحاد و یکپارچگی و همبستگی کمک کنند.

نویسنده کتاب «آدمک مخوف» با اشاره به چگونگی بهره‌گیری از فرهنگ و هنر و ادبیات همبستگی و اتحاد را در میان مردم گفت: فرهنگ به‌عنوان عنصر کلیدی توسعه جوامع، نقش بسیار مهمی در شکل دهی به آینده کشور ایفا می‌کند. فرهنگ علاوه بر تعریف هویت یک جامعه به شیوه‌های زندگی از طریق هنر در ایجاد همدلی و همبستگی میان مردم عمل می‌کند.

فولادوند ادامه داد: هنرمند با تصویرسازی دقیق از مفاهیم می‌تواند باعث انتقال پیام به جهانیان شود و افکار عمومی را تحت‌تأثیر قرار دهد.

وی با اشاره به گسترش فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی و تاثیر آن بر افکارعمومی گفت: اهالی قلم و فرهنگ و هنر در قالب‌های هنری می‌توانند از طریق فضاهای مجازی به افرایش آگاهی، همدلی، اتحاد و مشارکت اجتماعی در زمان جنگ کمک کنند. مولفان برای مقابله با بحران جنگ و کاهش تاثیرات مخرب آن بر مردم در زمان جنگ باید از طریق تحلیل گفتمان، آموزش‌های داستانی، اشعار، ترویج ارزش‌های مشترک و احترام به وطن و ترویج اندیشه اسلامی به هویت میان مردم و اتحاد ملی سهیم باشند.

این نویسنده خاطرنشان کرد: باید سیاست‌هایی طراحی شود که هنرمند ضمن انتقال اطلاعات درست به مردم و جامعه و ایجاد همدلی بین آنها، از انتشار اطلاعات نادرست، محتواهای نامناسب و ضد فرهنگی و چالش‌های اجتماعی جلوگیری کند. مشارکت مدنی در بحران و جنگ، یکی از عوامل کلیدی برای ایجاد همدلی و تقویت باورهاست و فرهنگ و هنر نقش تعیین کننده در تقویت باورهای جامعه ایفا می‌کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین