چهارشنبه ۴ تیر ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۲
ادبیات باعث تقویت و انسجام غرور ملی، اسلامی و ایرانی می‌شود

ایلام - نویسنده ایلامی ادبیات پایداری و تاریخ شفاهی گفت: ادبیات باعث تقویت و انسجام غرور ملی، اسلامی و ایرانی می‌شود و همچنین رشد و تعالی نظام اجتماعی در پرتوی همبستگی اجتماعی و مشارکت عمومی محقق می‌شود.

سیدحسن رستم‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در ایلام گفت: ادبیات یکی از بنیادی‌ترین ابزارهای بشری برای ارتباط، بیان و انتقال تجربه‌های انسانی است. از اولین داستان‌های حکاکی شده بر سنگ‌نوشته‌ها تا رمان‌های پیچیده معاصر، ادبیات توانسته به‌عنوان یک آئینه، فرهنگ و تمدن‌های مختلف را بازتاب دهد و حتی به شکل‌دهی و تحول آن‌ها کمک کند.

وی ادامه داد: ادبیات می‌تواند ارزش‌ها، باورها و دیدگاه‌های جدیدی را به مخاطبان خود معرفی کند. این ویژگی به‌ویژه در آثاری که به مسائل اجتماعی، سیاسی و اخلاقی می‌پردازند، برجسته‌تر است.داستان و شعر می‌تواند احساسات مخاطب را برانگیخته و او را به تفکر وادار کند. این تأثیر می‌تواند منجر به تغییر نگرش‌ها و رفتارها شود.

این مولف افزود: برخلاف بسیاری از ابزارهای فرهنگی که با گذر زمان از بین می‌روند، آثار ادبی می‌توانند برای قرن‌ها باقی بمانند و تأثیرات خود را حفظ کنند. بدون شک رشد و تعالی هر نظام اجتماعی در پرتوی همبستگی اجتماعی و مشارکت عمومی افراد آن جامعه میسر می‌شود.

وی گفت: هنرمندان و صاحبان قلم نیز به سهم خود، وظیفه بزرگی را بر عهده دارند، از گذشته تاکنون هنرمندان از مردم جدا نبوده‌اند، باید همدلانه در کنار یکدیگر، در مواجهه با مشکلات، بهترین راه‌ها را یافت و به حفظ انسجام ملی کمک کرد. نویسندگان و هنرمندان در هر رده و جایگاهی نیز باید در آثار خود مفاهیم والایی چون وطن‌دوستی، شجاعت، جوانمردی و همبستگی را بازتاب دهند.نویسندگان با پرداختن به مفاهیمی چون صلح، عدالت، نوع‌دوستی، همبستگی و همدلی و حفظ باورهای فرهنگی، در قالب شعر و داستان‌، می‌توانند نقشی کلیدی در تقویت وحدت ایفا کنند.ادبیات می‌تواند باعث تقویت غرور ملی، اسلامی، ایرانی و انسجام ملی، اسلامی، ایرانی شود و نویسندگان و هنرمندان می‌توانند مرزهای ذهنی و فیزیکی را فرو بریزند و مغزها و قلب‌ها را به هم پیوند بزنند.

این نویسنده دفاع مقدس گفت: جامعه ایران، جامعه‌ای است متنوع و دارای هویت خاص فرهنگی اجتماعی. ایران با تمدنی دیرینه، با قبول اسلام، فرهنگ ایرانی اسلامی را پذیرفت. در طی تاریخ در داخل این فرهنگ، خرده فرهنگ‌هایی هویت خویش را تعریف کردند و در عین حال با این فرهنگ بزرگ نیز همزیستی مسالمت‌آمیز داشتند.

رستم پور ادامه داد: ترک، کرد، لر، بلوچ، عرب، لک، گیلک، ترکمن و… همه ایرانی‌اند و مسلمان، و هویت برتر خود را در ایران اسلامی جستجو می‌کنند. ایران اسلامی، امروز بیش از همیشه به همدلی، وحدت، دوستی و اتحاد مردمش نیازمند است. در شرایطی که از یک‌سو دشمنان خارجی برای خدشه‌دار کردن عزّت و غرور ملت مسلمان ایران زمین از هیچ تلاشی روی‌گردان نیستند، ادبیات و هنر ابزارهایی قدرتمند برای تقویت و تثبیت همدلی و هم افزایی و وفاق ملی است و هنرمندان و اهالی قلم و فرهنگ در این راستا نقش و جایگاهی تاریخی و مهم دارند.

وی اضافه کرد: ایران متعلق به همه ایرانیان است از هر قوم، نژاد و زبان، توجه و دقت بیشتر در حفظ حرمت اقوام مختلف اصیل ایرانی و جلوگیری از فتنه‌انگیزی و ایجاد اختلاف بین اقوام از ضروریات نظام اسلامی و ایران متمدن است. زبان هنر و ادبیات توانایی اثرگذاری دوچندانی در تقویت حس همدلی و اتحاد در میان مردم دارند، زیرا همه مردم ایران فارغ از هر قوم، نژاد و زبان و گویش و لهجه، زیر پرچمی واحد برای سربلندی کشورمان حرکت می کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین