نادر قدیانی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره به اهمیت نقش فعالان حوزه نشر در شرایط بحرانی بیان کرد: ۲۰ شهریور ۱۳۵۹ وقتی برای تحویل گرفتن کتابهای درسی برای کتابفروشیم در غرب تهران به سازمان چاپ کتابهای درسی در خیابان داروپخش رفته بودم، مشغول بار زدن سه کامیون خاور کتاب بودیم که هواپیماهای عراقی را از بالای سرم در آسمان دیدم و همان زمان آغاز جنگ تحمیلی ایران و عراق بود.
وی با اشاره به وضعیت روحی مردم در زمان هشت سال دفاع مقدس، افزود: اما پس از آن کمکم در مهر ماه مردم به زندگی عادی خود کم و بیش ادامه میدادند، جنگ زمینی بود و فقط سه سال پایانی هواپیماها به شهرها امدند و در ۵۰۰ متری خانهمان، بمباران شد.
قدیانی با بیان اینکه در آن هشت سال کتابهای تاریخی و قدیمی مخاطبان خاص خود را داشت، ادامه داد: در آن دوران بخش عمده مخاطبان به کتابفروشی که میآمدند دنبال کتابهایی از این دست بودند و این آثار فروش خوبی هم داشتند.
وی با طرح این موضوع که در جنگ اخیر با هواپیما و پهباد و موشک درگیر بویدم، افزود: الان شهرستانها وضعیت عادی برقرار است؛ پایتخت و قلب آن به شکل مستمر مورد هجوم قرار گرفته بود، امیدواریم شرایط بهتر شود و کسب و کارهای مختلف از جمله کتابفرشیها به فعالیت عادی خود بپردازند.
به گفته مدیر انتشارات قدیانی، مجتمع فرهنگی بنفشه از ابتدای هفته جاری با هدف تقویت روحیه خانوادههای تهرانی فعالیتهای خود را دوباره آغاز کرده است و طی این روزها با استقبال خوبی هم از سوی خانوادهها روبهرو شده است.
وی با بیان اینکه تلاش کردیم بنفشه به یک مرکز فرهنگی و تفریحی و گردشگری برای خانوادهها تبدیل شود، گفت: این کار البته صرفه اقتصادی ندارد اما به خاطر روحیه و آرامش به خانوادههایی که در پایتخت حضور دارند، فعالیت خود را ادامه میدهیم.
وی با تاکید بر تاثیر فعالیت کتابفروشیها در شرایط بحران و خاص ادامه داد: کتابفروشیها پایگاههای فرهنگی هستند و در این شرایط فعالند اما مسئله اینجا است که تامین اجتماعی به مردم و همکاران فرصت دهد تا مبالغ بیمه را پرداخت کنند، خوشبختانه سازمان امور مالیاتی کنار آمد و تا مرداد ماه فرصت داد که از بحران خارج شویم معتقدم بهتر است تامین اجتماعی با صنوف مختلف به ویژه صنوف فرهنگی ازجمله کتابفروشان در زمینه فعالتر باشد.
نظر شما