این چهارگانه شامل رمانهایی با محوریت یک شخصیت داستانی به نام آرتورو باندینی است که آنچه در زندگیاش گذشته در چهار رمان روایت میشود. «تا بهار صبر کن، باندینی»، «جاده لسآنجلس»، «از غبار بپرس» و «رویاهایی از بانکر هیل» عناوین این چهار رمان هستند که جلد اول آن بهتازگی از سوی نشر افق منتشر شده است؛ گرچه پیش از این نیز ناشران دیگری برخی از این عناوین را با ترجمههای متفاوت روانه بازار کتاب ایران کرده بودند.
«تا بهار صبر کن باندینی» جلد نخست از این چهارگانه است و به دوران کودکی شخصیتی به نام باندینی میپردازد. البته فانته فرصت نکرد این شخصیت را در زمان حیاتش تکمیل کند و بعد از نوشتن این آثار درگذشت.
جان فانته نویسنده خوششانسی نبود؛ با وجود اینکه بوکوفسکی او را «خدای خود» خواند و آثار ادبی ارزشمندی هم نوشت؛ اما در زمان حیاتش به شهرت نرسید.
برخی از آثار مطرح او هم در زمان حیاتش چاپ نشدند؛ برای مثل او موفق به دیدن انتشار رمان جاده لسآنجلس، نخستین رمانی که نوشته بود و به عنوان جلد دوم چهارگانه وی شناخته میشود، هم نشد و این کتاب سال ۱۹۸۵ یعنی دو سال بعد از مرگش انتشار یافت. از همین روست که به او لقب «جواهر گمشده ادبیات آمریکا» دادهاند.
از میان تمامی آثار فانته پنج رمان، یک رمان کوتاه و یک مجموعه داستان کوتاه در زمان حیاتش و چند رمان، رمان کوتاه و مجموعه داستانش بعد از مرگش منتشر شدند.
در توضیح کتاب «تا بهار صبر کن باندینی» آمده است: «تا بهار صبر کن، باندینی داستان فقر و خیانت و هویت ایتالیایی-آمریکایی است؛ داستانِ رویارویی پسرکی نوجوان با دشواریها و حقایقی که به او تحمیل میشود؛ و داستان امید به روزهای بهتر. آنچه جان فانته در این چهارگانه داستانی قدرتمند و غنایی خلق کرده، درباره سالهای پرآشوب نوجوانی است.
«تا بهار صبر کن، باندینی» روزگار زمستانی و سرد خانوادهای را میگوید که در میانه رکود اقتصادی بزرگ آمریکا در دهه سی میلادی، و از پس روابط عاشقانه شکستخورده، هنوز نیمنگاهی امیدوارانه به آینده دارد.»
جان فانته (۱۹۰۹-۱۹۸۳) در سال ۱۹۸۷، چهار سال پس از مرگش، برنده جایزه ادبی پِن آمریکا شد. در سال ۱۹۸۹ نیز دومنیک درودر فیلمی اقتباسی از رمان وی ساخت که بازیگران مطرحی مانند جان مانتنا و فِی داناوِی در آن نقشآفرینی کردند.
«تا بهار صبر کن، باندینی» اثر جان فانته با ترجمه محمدرضا شکاری به قیمت 45هزار تومان از سوی نشر افق منتشر شده است.
نظر شما