استاندار تهران در آئین رونمایی از کتاب «فرهنگ اعلام شهدا»:
برای بزرگداشت شهدا و ایثارگران کم کار کردهایم
محسنی بندپی با اشاره به تأکید رهبری بر بزرگداشت شهدا، گفت: وقتی کشورهای دیگر را میبینیم که مسیر دیگری داشتند و در زمینه پاسداشت کشتهها و جانبازان خود از ما جلوتر هستند، متوجه میشویم که ما در این زمینه کم کار کردهایم
محسنی بندپی؛ استاندار تهران در این آئین بیان کرد: امروز هرچه افتخار، عزت، سربلندی و امنیت داریم، به برکت خون شهداست. اگر بعد از واقعه عاشورا، فرهنگ ایثار و شهادت کم کم به فراموشی سپرده شد، با حضور امام خمینی (ره) این فرهنگ دوباره بازتعریف و شرایطی فراهم شد که همه در این زمینه از هم سبقت بگیرند.
وی افزود: دوران دفاع مقدس، تنها جنگی است که در طول حیات این کشور به وقوع پیوسته و حتی یک وجب از خاکمان را از دست ندادیم. اگر از این دوران قهرمانانه بیرون آمدیم، در گرو این بود که این فرهنگ توانست جایگاه خود را باز کند. شهدای مدافع حرم را در همین راستا داریم. امروز برای دفاع از مرزهای میهنی و دینی، خط مقدم خود را هزاران کیلومتر آنطرفتر سنگربندی کردهایم.
استاندار تهران، گفت: به فرموده مقام معظم رهبری، برگزاری اجلاس برای بزرگداشت و یادبود شهدا ارزشمند است و باید اصل قرار گیرد. وقتی کشورهای دیگر را میبینیم که مسیر دیگری داشتند و در زمینه پاسداشت کشتهها و جانبازان خود از ما جلوتر هستند، متوجه میشویم که ما در این زمینه کم کار کردهایم.
استخراج فرمول سبک زندگی ایثارگرانه از وصیتنامه شهدا
حجتالاسلام کاویانیراد؛ معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید نیز در این برنامه، اظهار کرد: بعد از پایان جنگ بهعنوان یک رویداد تاثیرگذار در تاریخ ایران، مجموعه علاقهمندان به ارزشهای نظام، با این خلأ مواجه شدند که بُعد نرمافزاری جنگ را چگونه جمعآوری و تولید کنند. بنیاد شهید جمعآوری و ثبت اطلاعات و خلاصه زندگینامه شهدا را سرلوحه کار خود قرار داد که در این راستا فرهنگ اعلام شهدا در استانهای مختلف تدوین و چاپ شد و امروز جلد چهل ودوم آن که بخش پایانی این مجموعه است، رونمایی میشود. کتاب چهل و دوم از مجموعه «فرهنگ اعلام شهدا» مشتمل بر زندگینامه مختصر نزدیک به 25 هزار شهید تهران بزرگ است.
وی درباره تدوین مجموعه وصیتنامههای شهدا نیز گفت: قرار است مجموعهای از آثار بهجا مانده از شهدا بهویژه وصیتنامهها که حاوی متعالیترین پیام شهداست، در سطح کشور جمعآوری و مرمت و در قالب مجلداتی به چاپ برسد. البته هدف نهایی، جمعآوری این یادگارها نیست، بلکه کاربردی کردن مجموع ذخایر که به تعبیر رهبری، ثروت ملی نظاماند، اهمیت دارد. گام بعدی ما، تلاش در این جهت است که از این خزائن چگونه میتوانیم تولید علم کنیم و با سیرهنگاری مجموعه مولفههایی که انسان را به سطح عالی میرساند، چگونه میتوان آنها را بهعنوان دستورالعمل برای زیست متعالی در جلوی راه جوانان قرار داد.
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید، افزود: باید از مجموعه این اطلاعات، فرمولهای سبک زندگی ایثارگرانه به شکلی استخراج شود که از حدی از جاذبه و کاربرد برخوردار باشد که مردم را علاقهمند کند که آنها را در زندگی خود پیاده کنند و الگو قرار دهند. ما این ظرفیت را داریم که این ذخایر را بهصورت علمی و کاربردی، قابل استفاده کنیم.
600 دفتر در زمینه وصیتنامه شهدا تدوین میشود
شهبازی؛ مشاور عالی و دستیار ویژه رئیس بنیاد شهید بهعنوان یکی از سخنرانان این نشست در جملاتی کوتاه اظهار کرد: این مجموعه، از کارهای فاخر و علمی بنیاد است که دستمایه ارزشمندی را در اختیار پژوهشگران قرار میدهد. تدوین 600 دفتر نیز در زمینه وصیتنامههای شهدا پیشبینی شده که امیدواریم با همکاری نویسندگان و محققان آنرا به انجام برسانیم.
تجلیل از نویسندگان ایثار و شهادت
تجلیل ز 10 نویسنده حوزه ایثار و شهادت به نامهای محمدرضا بایرامی، جلیل امجدی، محمدعلی آقامیرزائی، داوود امیریان، اصغر فکور، زینب شیرکوند، رحیم مخدومی، حمید مرادی، فرشته مسعودی و سیده فاطمه رضایی، حُسن ختام این آئین بود.
نظر شما