جویا جهانبخش، منتقد، مصصح و پژوهشگر جوان ادبیات به همراه چنگیز مولایی و باقر صدرینیا به عضویت وابسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی درآمدند.
دستور جلسه این نشست انتخاب اعضای وابسته جدید شورای فرهنگستان بود که پس از بحث و تبادل نظر آقایان جویا جهانبخش، منتقد، مصحّح و پژوهشگر زبان فارسی، دکتر باقر صدرینیا، استاد ادبیات و عرفان دانشگاه تبریز، و دکتر چنگیز مولایی، استاد فرهنگ و زبانهای باستانی دانشگاه تبریز، بهعنوان اعضای وابسته جدید شورای فرهنگستان زبان و ادب فارسی انتخاب شدند.
جویا جهانبخش، سال 1356 در اصفهان زاده شد. عمده دوران تحصیلات خود را در زادگاهش گذرانده است. او که سالهاست به درس خارج فقه و اصول حضور مییابد، چندی نیز در حوزه علمیه اصفهان به تدریس ادبیات و کلام اشتغال ورزید و هماکنون به مطالعه وتحقیق در حوزههای موردعلاقه خود مشغول است. از وی بیش از بیست کتاب به چاپ رسیده است که برخی از آنها عبارتنداز: دقائق التأویل و حقائق التنزیل (تصحیح)، ترجمه «فرحه الغری»(تصحیح)، «سراج السالکین» (تصحیح)، «راهنمای تصحیح متون» (تألیف)، «حکایت اخگر الماس ریزهها» (تألیف)، «سلمان محمدی» (ترجمه)، نیز افزون بر 500 مقاله از وی در دانشنامهها، یادنامهها و مجلاتی چون: «آینه پژوهش»، «آینه میراث»، «بینات»، «پژوهش و حوزه»، «علوم حدیث»، و «دانشنامه قرآنپژوهی» به چاپ رسیده است.
آثار او بارها از سوی جشنوارههای متعدد از جمله کتاب فصل و جشنواره نقد مورد تقدیر قرار گرفته و سالها با دبیرخانه کتابسال، به عنوان داور همکاری داشته است.
دکتر باقر صدرینیا، نیز عضو هیات علمی دانشگاه تبریز است و تا به امروز سه کتاب «فرهنگ ماثورات متون عرفانی»، «انديشهی سياسی معتزله»،«تاريخ عرب قبل از اسلام» از او منتشر شده است.
چنگیز مولایی، سال ۱۳۶۴ رشته زبان و ادبیات فارسی را در دانشگاه تبریز پی گرفت. سپس سال ۱۳۶۸ کارشناسی ارشد را رشته فرهنگ و زبانهای باستانی را در همان دانشگاه ادامه داد و سال ۱۳۷۱ با اخذ رتبه اول، فارغ التحصیل شد. دوره دکتری را سال ۱۳۷۲ در همان رشته و در دانشگاه تهران سپری کرد و سال ۱۳۷۶ از رساله خود به راهنمایی دکتر محسن ابوالقاسمی دفاع کرد. از سال ۱۳۷۷ فعالیتهای آموزشی و پژوهشی را در دانشگاه تبریز آغاز کرد. وی هم اکنون با رتبه دانشیاری عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز و مدیر گروه فرهنگ و زبانهای باستانی است. کتاب «بررسی فروردین یشت»، «راهنمای زبان فارسی باستان و آبان یشت»، «سرود اوستایی در ستایش اردوی ـ سور اناهید» از اوست. وی حدود ۴۰ عنوان مقاله در حوزههای اوستاشناسی، اسطورهشناسی و شاهنامهشناسی، در مجلات علمی ـ پژوهشی، مجموعه مقالات مربوط به جشننامهها، یادنامهها، همایشهای ملی و بینالمللی و دانشنامهها چاپ و منتشر کرده است.
نظر شما