کتاب «پشت میلههای سرد»، ضمن تعریف عرفی و حقوقی اسیر در جوامع مختلف و قواعد ناظر بر حسن رفتار با آنها، به شواهدی عینی از خاطرات اسیران جنگی ایران و عراق میپردازد.
تعریف عرفی و حقوقی اسیر، اسیر در جوامع مختلف و دیدگاه اسلام، حقوق اسیران جنگی و قواعد ناظر بر حسن رفتار با آنان، اقسام اسختلاص اسیران و حمایتهای قانونی موضوع، روشهای رهایی و بازگشت اسیران جنگی و شواهد عینی از خاطرات اسیران جنگی ایران و عراق و نامههای اسارت، ازجمله مهمترین سرفصلهای کتاب است.
در بخشی از مقدمه کتاب میخوانیم: «در هنگام جنگ هیچکس مظلومتر و بیپناهتر از اسیر جنگی نیست. دستگیری پرسنل نظامی هر طرف،نه تنها در تضغیف توان رزمی او دستاورد مهمی برای طرف دیگر بهحساب میآید، بلکه عامل مناسبی در کسب اطلاعات و تبلیغات نیز بهشمار میرود... در دورههای پیشامدرن، اطلاق واژه اسیر نه تنها شامل نیروهای جنگی طرف مقابل که مشمول کودکان و زنان و سالمندان و همه افرادی میشد که در حیطه اقتدار طرف پیروز قرار میگرفتند. گذشت زمان و پیشرفت تمدن و گشایش در تفکر آدمیان آشنایی جوامع با فضیلتها و کرامتهای بشری، غلبه بر سنتهای جاهلانه، توجه به حقوق بشر، لغو مالکیت و خداوندگاری انسان بر انسان و بردگی، اندیشمندان را وادار کرد تا با نگاهی عمیقتر به مساله اسارت نگاه کنند.»
نخستین چاپ کتاب «پشت میلههای سرد (کیفیت رفتار با اسرای جنگی از منظر حقوق اسلام و حقوق بینالملل)» در 112 صفحه با شمارگان یکهزار نسخه به بهای 10 هزار تومان از سوی انتشارات مهر حنظله راهی بازار نشر شده است.
نظر شما