شروع پوستاندازی نمایشگاههای کتاب استانی از شیراز؟
جذب مشارکت مالی بخش خصوصی، پررنگ کردن برنامههای فرهنگی
هفدهمین نمایشگاه کتاب استان فارس که میتوان آن را بزرگترین رویداد فرهنگی استان فارس و حتی جنوب کشور دانست از سوم آذرماه در شیراز آغاز به کار میکند.
صابر سهرابی در همین رابطه به خبرنگار ایبنا میگوید: عنوان جنبی، برای برنامههای فاخری که برای نمایشگاه کتاب در نظر گرفته میشود، از نقد و رونمایی گرفته تا شب شعر و سخنرانیهای تخصصی، جالب نیست و امسال تصمیم بر این گرفته شد تا کمیته برنامههای جنبی، جای خود را به کمیته فعالیتهای فرهنگی و ترویجی بدهد.
کمیته جدید دیگر، کمیته «اقتصادی و جذب مشارکتها» است که دبیر هفدهمین نمایشگاه کتاب فارس درباره آن توضیح میدهد: شرایط انقباضی در حوزه منابع مالی موجب شد برای از بین نرفتن کیفیت نمایشگاه کتاب استان فارس نسبت به سالهای گذشته، کمیتهای مجزا به منظور جذب حمایتهای بخش خصوصی برای تأمین هزینههای نمایشگاه راه اندازی شود.
او که در نشستی با مسئولین کمیتهها تأکید کرده «برپایی نمایشگاههای کتاب استانی میتواند در نهادینه کردن فرهنگ مطالعه و آشتی مجدد مردم با کتاب نقش محوری داشته باشد»، از تلاش برای حضور ناشرانی که تاکنون در نمایشگاه حضور نداشتند، خبر داده است.
مدیرکل فرهنگ و راشاد اسلامی فارس در این خصوص گفت: «تمام تلاش دبیرخانه نمایشگاه کتاب فارس حضور ناشران شاخص با تمام ظرفیتهای موجود در شیراز است و به همین منظور امسال ناشرانی که عملاً نقش کتابفروشی را در نمایشگاهها بازی میکنند جای خود را به ناشران حرفهای می دهند تا این ناشران در فضای وسیعتری به مردم خدمت رسانی کنند.
سهرابی پیگیری این مسئله را در راستای تحقق الگوی کیفیت در نمایشگاه دانست و گفت: یکی دیگر از الگوهای ما در هفدهمین نمایشگاه، مردمداری است که علاوه بر خدمات فرهنگی و تخصصی در حوزه کتاب امسال تلاشها بر رفاه مخاطبان نیز متمرکز میشود که یکی از موارد مهم، چینش غرفههای سالن کتابهای عمومی یا همان سالن حافظ است.
همچنین داریوش نویدگویی ناشر و قائم مقام دبیرنمایشگاه در توضیح بیشتر این موضوع تاکید میکند: در سالهای گذشته چینش غرفهها، در میان ناشران شرکتکننده محل بحث و میزان فضای موجود برای ناشران بزرگ هم با گاه اعتراض آنها مواجه بوده است. در نمایشگاه هفدهم چینش غرفهها دسخوش تغییرات میشود و مکانهایی هم برای مطالعه و استراحت مردم در سالن در نظر گرفته خواهد شد.
سالن انتشارات بینالملل هم از موضوعات دیگری است که نویدگویی به آن اشاره و بیان میکند: امسال قرار است این سالن با کیفیت خوبی از نظر کتابهای موجود برپا شود و آن طور که شورای سیاستگذاری اعلام کرده در صورتی که نمایندگی ناشران بینالمللی تتوانند با کتابهای روز، به نمایشگاه بیایند شاید این سالن جای خود را به ناشران مهم دیگر ملی بدهد.
به گزارش ایبنا، کمیتههای اقتصادی و جذب مشارکتها، اجرایی، اطلاعرسانی، رسانه و روابط عمومی، تبلیغات، فرهنگی ترویجی و افتتاحیه، ناشران، تشریفات، مالی و پشتیبانی و حراست حدود یک ماه قبل از هفدهمین نمایشگاه کتاب فارس با ابلاغ رسمی مدیران، فعال شدهاند.
نظر شما