جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۷
​بررسی چاپ و نشر کتاب‌های آموزشی در نهمین برنامه «الف، ب، بسم‌الله»

نهمین برنامه رادیویی «الف، ب، بسم‌الله» با نگاهی به موضوع بررسی چاپ و نشر کتاب‌های آموزشی همزمان با نهمین روز سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نهمین برنامه «الف ب بسم‌الله» رادیو گفت‌وگو به تهیه کنندگی فرهاد دهنوی در محل سی‌ویکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به اجرا درآمد.
 
در بخش «رودررو» و در بخش پرونده ویژه این برنامه امین خرمی درباره بررسی چاپ و نشر کتاب‌های آموزشی با محمدرضا سالکی؛ مدیرمسئول انتشارات کاگو و رئیس هیات مدیره انجمن فرهنگی ناشران آموزشی و امید جعفری؛ مدیر غرفه قلمچی گفت‌وگو کرد.
 
در این گفت‌وگو، سالکی با اشاره به نقدهای موجود در زمینه کتاب‌های آموزشی، گفت که این نقدها مغرضانه است و بیشتر نقدهای هدفمند است که جلوی رشد و فعالیت ناشران آموزشی را می‌گیرد، نقدی مثل عدم روزآمد بودن کتاب‌های آموزشی رد می‌شود چون طبق قوانین وزارت آموزش و پرورش ما مجبور هستیم که هرساله کتاب‌های مدارس را با توجه به این سیاست‌ها روزآمد کنیم و این موضوع نشان می‌دهد که ما هر سال به روزشده حرکت می‌کنیم.

وی در بخش دیگر سخنان خود درباره مساله رقابت در بین ناشران آموزشی صحبت کرد و گفت که رقابت طی چندسال اخیر بهتر شده است و از حاشیه‌ها فاصله می‌گیرند.
 
همچنین در این بخش، جعفری درباره حمایت بخش دولتی گفت که با توجه به اینکه کتاب‌های آموزشی مشتریان خاص خود را دارد در قیاس با تمام جهان وقتی که درباره مقوله حمایت صحبت می‌کنیم، در حقیقت مساله کتاب‌هایی که به جایگاه آموزش برمی‌گردد،‌ نیازمند حمایت‌های دولتی نیست.

وی به این نکته نیز اشاره کرد که در پاره‌ای از مواقع وقتی شاهد حمایت‌های دولتی باشیم، ممکن است آرا و نظرات برخی از مسئولان وارد فضای آموزشی شود که با سیاست ناشران آموزشی در تعارض قرار می‌گیرد.
 
در بخش تحلیل 31 نیز، امین خرمی با محمودرضا شریعتی؛ سخنگوی غرفه افغانستان در بخش بین‌الملل درباره جایگاه کتاب و فعال و تعامل زبانی میان سه کشور فارسی‌زبان ایران، افغانستان و تاجیکستان صحبت کردند.
 
اسمعیل‌نژاد در این گفت‌گو با بیان اینکه رادیو به عنوان یک رسانه شنیداری با قرار گرفتن در کنار کتاب گویا می‌تواند مکمل و مقوم یکدیگر باشد و در ورای مساله فرهنگسازی و ارتقای حوزه کتابخوانی مفیدتر باشد.
 
همچنین در بخش سرای اهل قلم رضا جلالی با معصومه اسمعیل‌نژاد به بهانه نگارش کتاب «تجربه رادیو» صحبتی درباره نگاه به رادیو، تولید و برنامه‌سازی رادیو و در نهایت رادیو به مثابه یک رسانه.

همچنین در این برنامه، شهاب دارابیان فاطمه آبایی بخش اخبار مرتبط با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) و نمایشگاه کتاب تهران را مرور کردند.
 
برنامه رادیویی «الف، ب، بسم‌الله» در روزهای سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران هر روز از ساعت 16 تا 17:30 دقیقه بر روی موج FM 103.5  و در غرفه خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) اجرا می‌شود. تهیه‌کننده این برنامه، فرهاد دهنوی و کارشناسان آن شهرام گیل‌آبادی، رضا جلالی و امین خرمی هستند.
 
سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تا 22 اردیبهشت ماه هر روز از ساعت 10 تا 20 در مصلای امام خمینی (ره) برپا است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها