بیژن درویش، پدرعلم صنعت چاپ ایران درباره ضرورت آموزش کارگران چاپخانهها و تاثیر آن بر فعالیت واحدهای صنفی، گفت: آموزشهای کوتاه مدت و میان دورهای برای کارگران چاپخانهها که شرایط ادامه تحصیل در مقاطع دانشگاهی را ندارند، راهکاری برای ارتقای بهرهوری چاپخانهها به شمار میآیند.
وی ادامه داد: این اقدام با هدف بهرهوری بهتر و مناسبتر از توان کارگران، همچنین آشنایی آنها با فناوریهای نوین و تکنولوژیهای روز باید انجام شود تا خروجی کار مجموعههای چاپی ارتقا پیدا کند.
مدیر گروه چاپ واحد 30 دانشگاه علمی و کاربردی با اشاره به برنامهریزی تعدادی از چاپخانهها برای برگزاری دورههای آموزشی، گفت: این چاپخانهها در تعامل با واحدهای دانشگاهی از حضور استادان و پیشکسوتان صنعت چاپ در کار خود بهره گرفتند و طبق گفته آنها، نتیجه نهایی پس از چند ماه بسیار خوب بوده است.
درویش یادآور شد: در یک دهه اخیر به دنبال تاسیس و راهاندازی رشته چاپ در دو مقطع کاردانی و کارشناسی، جمع زیادی از کارگران جوان و تازه نفس به دانشگاهها آمدند و از آموزشهای آکادمیک بهرهمند شدند اما هنوز بخش زیادی از کارگران قدیمی چاپخانهها آموزش آکادمیک ندیدهاند.
وی با آماری هم در این زمینه اشاره کرد و افزود: بیش از چهار هزار دانشجو در دو مقطع کاردانی و کارشناسی رشتههای چاپ در دانشگاههای علمی و کاربردی فارغ التحصیل و سپس جذب بازار کار شدهاند که آمار خوب و مناسبی است.
درویش همچنین درباره ضرورت برگزاری دورههای کوتاه مدت به صورت دورهای برای کارگران چاپخانهها، گفت: ماشینآلات صنعت چاپ، هزینههای هنگفت و سنگینی دارند و خرابی به دلیل کار کردن نادرست با آنها، آسیبی جدی است که این دستگاهها را تهدید میکنند و برگزاری دورههای آموزشی میتواند درصد خطاهای موجود را کاهش دهد.
نظر شما