چهارشنبه ۵ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۵
کدام نویسنده‌ها از فضای مجازی استفاده می‌کنند؟ / زادی اسمیت: فضای مجازی تهدیدی برای نوشتن است!

از دیدگاه اسمیت، استفاده از فضا و شبکه‌های مجازی باعث می‌شود او مدام نگران عکس‌العمل مردم بماند و نتواند چیزی بنویسد؛ نویسنده از ترس اشتباه کردن، دچار هراس و اختلال در نوشتن می‌شود در حالی که تکرار و توالی همین اشتباه‌ها است که به نوشتن رمان می‌‌انجامد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اگر چه نویسنده‌های سرشناس زیادی هستند که هر روز از فضای مجازی برای ارتباط با مخاطبان‌شان یا ابراز نظرات‌شان استفاده می‌کنند هنوز نویسنده‌های بسیاری هستند که از حضور و فعالیت در این فضای غیرحقیقی پرهیز می‌کنند؛ یکی از نویسنده‌های موفق و سرشناسی که هنوز هم از فضای مجازی پرهیز می‌کند «زادی اسمیت» نویسنده بریتانیایی، است.
 
اسمیت به‌تازگی در مصاحبه‌ای با مجله‌ی نیویورکر گفته‌است استفاده از فضای مجازی تهدیدی برای نوشتن است و تمرکز لازم برای نوشتن را از او می‌گیرد.
 
این نویسنده بریتانیایی گفته است استفاده نکردن از شبکه‌های اجتماعی مثل یوتیوب و اینستاگرام به او حق اشتباه کردن بدون ترس از عکس‌العمل مردم را می‌دهد.
 
از دیدگاه اسمیت، استفاده از یوتیوب باعث می‌شود او مدام نگران عکس‌العمل مردم بماند و نتواند چیزی بنویسد؛ زیرا فضاهای مجازی حق اشتباه کردن را از انسان می‌گیرند و او می‌داندکه اغلب اشتباه می‌کند در حالی که تکرار و توالی همین اشتباه‌ها است که به نوشتن رمان می‌‌انجامد.
 
او در این مصاحبه افزوده است از آن‌جایی که در یوتیوب و دیگر شبکه‌های اجتماعی حضور ندارد نمی‌تواند ببیند که مردم به او بد و بیراه می‌گویند و این برای نوشتنش خوب است!
 
تحلیل این نویسنده بریتانیایی از شبکه‌های اجتماعی این است که مردم در این شبکه‌ها ممکن است احساسی واحد در مورد موضوعی واحد داشته باشند اما پس از گذشت 4 ساعت احساس‌شان در مورد همان موضوع یک‌باره تغییر می‌کند و او نمی‌تواند با این موضوع کنار بیاید و این بسیار مایه تاسف است.
 
نویسنده رمان«درباره زیبایی» گفته است: «می‌خواهم احساس خودم را داشته باشم حتی اگر اشتباه و نادرست باشد؛ نمی‌خواهم که به خاطر آن تهدید شوم.»
 
زادی اسمیت، نویسنده بریتانیایی، سال 1975 در لندن متولد شد. او سال 2002 به عضویت اتحادیه سلطنتی ادبیات درآمد و بعد از آن نیز در سال 2006 به عنوان یکی از 100 چهره پرنفوذ در سراسر جهان انتخاب شد.
 
در بریتانیا از او به عنوان یکی از 20 چهره‌ی پرنفوذ فرهنگی یاد می‌شود. اسمیت جوایز متعددی به دست آورده که همه‌ آنها جوایز معتبری در ادبیات انگلیسی‌زبان به شمار می‌روند.
 
از اسمیت سال گذشته رمانی با عنوان «سفارت کامبوج» با ترجمه‌ روح‌الله مهدی‌پور عمرانی به فارسی منتشر شد.
 
زادی اسمیت اولین نویسنده‌ای نیست که خو را از فضای مجازی دور نگه‌داشته‌است. جاناتان فرانزن، مارتین ایمیس و نویسندگان دیگر نیز از قبل اعلام کرده‌اند که توییتر را ترک کرده‌اند.
 
با این حال، نویسند‌گان دیگری نیز هستند که از فضای مجازی استفاده‌ فراوانی می‌کنند. جی. کی. رولینگ و فیلیپ پولمن، نویسندگان بریتانیایی از جمله آنها هستند.
 
رولینگ در سال‌های اخیر از شبکه توییتر برای ارتباط با مخاطبانش استفاده فراوانی کرده است. او در چند ماه اخیر بعد از انتخاب دونالد ترامپ به سمت ریاست‌جمهوری ایالات متحده امریکا برای انتقاد از او نیز بهره برده‌است.
 
مارگارت اتوود، نویسنده کانادایی، نیز در ماه‌های اخیر از این شبکه برای حمله و انتقاد از ترامپ استفاده کرده است.
 
مارتین ایمیس، نویسنده بریتانیایی، هفته گذشته به روزنامه گاردین گفته بود: این یک اعتراف شرم‌آور است اما من هرگز به فضای مجازی نگاه نینداخته‌ام، زیرا به حجم زیادی از نادیده گرفته شدن نیاز دارم تا بتوانم بنویسم.
 
او گفته بود: «می‌دانم که مهم است در زندگی عمومی و اجتماعی و سیاسی درست و صحیح حضور داشته باشیم اما مهم‌تر از آن سالم بودن در روح و روان است و این یک چیز متفاوت است.»
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها