نفس پایتخت در آخرین پنجشنبه هفته کتاب با قدمهای مسئولان و دوستداران کتاب و فرهنگ و ادب در آیین کتابگردی تازه شد.
ساعت هشت پنجشنبه(27 آبانماه) پایتختِ دلتنگ آسمان آبی، با هوای قدمهای جمعی از اهالی فرهنگ و هنر نفس تازه کرد. آخرین پنجشنبه هفته کتاب به نام آخرین حلقه صنعت نشر کتاب یعنی «کتابفروشان» رقم خورده است. جمعی از نامداران و مسئولان فرهنگی در نقاط مختلف پایتخت به کتابفروشیها رفتند تا یادآور شوند کتاب با رونق کتابفروشیها زنده میماند.
در جمع کتابگردان دکتر سید رضا صالحیامیری، وزیر جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر سید عباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجید غلامیجلیسه، مدیر عامل موسسه خانه کتاب و همچنین دکتر علی جنتی، وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره حضور داشتند و هنرمندان و نویسندگان نیز در کتابفروشیهای مختلف شهر تهران با مخاطبان خود دیدار و گفتوگو داشتند.
صالحی امیری در جریان کتابگردی در پیامی به فعالان عرصه نشر کتاب گفت: «سلامی دارم به همه اصحاب کتاب، مولفان، ناشران، چاپخانهداران و همه نهادهای صنفی حوزه کتاب و کسانی که در مجموعه کتابخانههای کشور در حال خدماترسانی به ملت هستند. حوزه نشر و کتاب دارای مشکلاتی جدی است و این دولت وظیفه خود میداند که این مشکلات را پاسخگو باشد.»
این عضو جدید کابینه دولت یازدهم با مغتنم شمردن فرصت کتابگردی به فعالان این عرصه ودعده داد تا همه توان خود را برای حل مشکلات ناشران، کتابفروشان و چاپخانهها و همه کسانی که در این زنجیره نشر حضور دارند، بهکار ببندد.
وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی با توصیف کتابگردی بهعنوان یک حرکت تشویقی، ابتکار کتابگردی را زمینهساز جلب نظر مردم به کتاب و مطالعه دانست.
میزبانی مدیران مسئول انتشارات و کتابفروشیها از کتابگردان فرصت کوتاهی را ایجاد کرد تا ضمن طرح مسائل بازار نشر ایدههای خود را با توجه به حضور رسانهها ارائه دهند. ایجاد قرائتخانه در کتابفروشیها، توجه به بازار بینالملل و برنامهریزی برای جلب نظر بانکها و موسسات مالی برای همکاری با ناشران از جمله پیشنهادهایی بود که به کتابگردان ارائه شد. اهمیت و نقش آموزش و پروش و دانشآموزان در روشن نگه داشتن چراغ کتابفروشیها در جریان کتابگردی مجدد از سوی هیاتهای حاضر مورد تاکید قرار گرفت.
لیلی گاستان و سید فرید قاسمی نیز پیشنهادهایی را در این زمینه به مسجدجامعی، بانی کتابگردی در میان گذاشتند. تعیین یک واحد درسی برای کتابخوانی و تبدیل زنگ انشاء به طرح تجارب مطالعه، پبشنهادهایی بود که از سوی این دو نویسنده مطرح شد.
نَقل نشر دیجیتال و تاثیر آن بر نشر مکتوب در گشت و گذار دیروز از یاد کاروان کتابگردان نرفت. هرچند این شیوه تولید کتاب بارها از سوی متولیان در زبان و عمل مورد حمایت قرار گرفته است اما به نظر میرسد دلبستگی به نشر سنتی یا مکتوب در بین اهالی فرهنگ ریشهدار است. گپ و گفت کوتاه علی جنتی با مهدی فیروزان، مسئول مجموعه فروشگاههای شهر کتاب در جریان کتابگردی وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی موید این دلبستگی است. جنتی معتقد است که «نشر مکتوب، نخستین قدم در توسعه فرهنگی است.
دیروز مسجدجامعی، به کتابفروشی انتشارات جهاد دانشگاهی نیز سر زد. تجربه تلخ کاهش شمارگان کتابهای آموزشی و کمفروغی کتابفروشیهای نشر دانشگاهی از جمله موضوعات گفتوگوی عادل تقوی رئیس انتشارات جهاد دانشگاهی با مسجد جامعی بود.
کتابگردی در کتابفروشیهای پایتخت در هوای آلوده تهران با حضور مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسجدجامعی که بانی این اندیشه بود و دوستداران کتاب در کتابفروشیهای نزدیک دانشگاه تهران به پایان رسید. امید است که این طرح باعث رونق روزافزون مطالعه و نزدیک شدن کتاب به جامعه و خانوادهها باشد.
نظر شما