در این دیدار که با حضور افشین داورپناه، معاون پژوهشی فرهنگی موسسه خانه کتاب و سید محمد طباطبایی، مدیر روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در موسسه خانه کتاب برگزار انجام شد، حاضران درباره کیفیت ساخت آثار سینمایی با محوریت حمایت از کتابفروشان استانی، بحث و تبادل نظر کردند.
غلامی جلیسه در این دیدار با تأکید بر لزوم استفاده از ظرفیتهای مختلف برای تقویت حوزه کتاب گفت: از ابتدای آغاز فعالیت در خانه کتاب همواره بر این باور بودهام که میتوانیم ظرفیتهای مختلفی به کمک بگیریم تا فضای کتاب و کتابخوانی را توسعه دهیم و ضمن بیان مشکلات، چالشها و نگرانیهای موجود در این حوزه راهکارهایی برای برطرف کردن آن بیابیم.
مدیر عامل موسسه خانه کتاب از «سینما» به عنوان یکی از این ظرفیتها یاد کرد و گفت: بر این اساس از سال گذشته به همت جناب آقای میرهاشمی پیوندی میان خانه کتاب و انجمن سینمای جوانان ایجاد شد که با فعالیتهایی رو به رشد ثمرات بسیاری در پی داشت. یکی از مهمترین ثمرات آن ایجاد بخشی با عنوان «کتاب و سینما» در بخش جنبی جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران بود که در سال جاری نیز با برنامهریزی دقیقتر و کاملتری برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به امضای تفاهمنامه همکاری میان این دو نهاد فرهنگی یادآور شد: یکی از اتفاقاتی که در این تفاهمنامه رقم خورد، حمایت از تولید فیلم با موضوع کتابفروشی بود. یکی از بخشهای حوزه کتاب که با وجود اهمیت بسیاری که داشتند، مغفول مانده، کتابفروشیها هستند. به طوری که کتابفروشیها پایگاه اصلی ترویج کتاب و کتابخوانی در هر شهر محسوب میشوند، چرا که پیش از آنکه در بسیاری از شهرهای ما کتابخانه تأسیس شود، کتابفروشی وجود داشته است.
غلامی جلیسه در ادامه به اهتمام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حمایت از کتابفروشان در سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: از دو سال گذشته برای حمایت از مقوله کتابفروشی در کشور برنامهریزی کردیم، چرا که وقتی کتابفروشیهای یک شهر تقویت شود، چرخه نشر و کتابخانههای آن شهر هم تقویت میشوند. بنابر این طرحهایی چون «کتابفروشی به وسعت ایران»، «عیدانه کتاب» و «تابستانه کتاب» را در سطح کشور اجرا کردیم.
مدیر عامل موسسه خانه کتاب تولید محتوا با محوریت کتابفروشیها یکی از اقدامات در دستور کار خانه کتاب در این زمینه عنوان کرد و ادامه داد: سال گذشته انتشار مجموعه «مشاهیر نشر ایران» با اولویت کتابفروشیها را آغاز کردیم، اما نگاه ما این است که ما تنها با انتشار این آثار در قالب کتاب، نمیتوانیم جایگاه و ارزش این کتابفروشیها را در جامعه حفظ کنیم و برای این موضوع نیاز به استفاده از ظرفیتهای دیگر داریم.
وی افزود: در این جهت تصمیم گرفتیم که حوزه فیلم و مستند را هم در حمایت از کتابفروشان فعال کنیم که به همین دلیل با انجمن سینمای جوانان که ظرفیتهای ویژهای در انجمنهای خود در شهرهای مختلف کشور دارد، وارد همکاری شدیم. بر اساس پیشنهاد ما پذیرفته شد که ما فعلاً در پنج شهر رشت، قم، اصفهان، مشهد و تهران ساخت فیلم کوتاه با موضوع کتابفروشی را آغاز کنیم.
غلامی جلیسه درباره اهداف و انگیزههای اجرای این طرح گفت: ایجاد دلگرمی در میان کتابفروشان سراسر کشور، حفظ و ثبت پیشینه کتابفروشان قدیمی ایران و آشتی دادن مردم با کتابفروشیها، مهمترین انگیزههای ما برای اجرای این طرح است و قصد داریم با اتصالی که بین مردم و کتابفروشیها ایجاد میکنیم، به رونق کسب و کار کتابفروشیها کمک کنیم.
مدیر عامل موسسه خانه کتاب با اشاره به خدمات مرکز کتابپژوهی موسسه خانه کتاب، آمادگی خود را برای ارائه این خدمات به فیلمسازانی که قصد تولید آثاری درباره کتابفروشان دارند، اعلام کرد.
در ادامه این دیدار سینماگران حاضر از شهرهای رشت، قم، اصفهان، مشهد و تهران به ارائه نظرات و دیدگاههای خود درباره کیفیت ساخت آثار سینمایی با محوریت کتابفروشان و ظرفیتهای موجود در استانهای خود در این حوزه پرداختند.
نظر شما