ششمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی و هنری و حقوق مرتبط آغاز شد
نوشآبادی: تولید آثار بدیع و مبتکرانه در گرو حمایت همهجانبه از پدیدآورندگان است
رئیس ششمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی و هنری و حقوق مرتبط اظهار کرد: فرهنگ حفظ نمیشود مگر با خلق آثار خلاقانه و ابتکاری. آثار بدیع و مبتکرانه نیز پدید نمیآیند مگر با حمایت همهجانبه از پدیدآورندگان توسط دستگاههای متولی.
حسین نوشآبادی در این مراسم اظهار کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در کنار فعالیت اصلیاش که حفظ و توسعه فرهنگ کشور است وظیفه خطیر حمایت از پدیدآورندگان آثار ادبی و هنری و صاحبان حقوق مرتبط را برعهده دارد. به نظر ما این دو موضوع لازم و ملزوم یکدیگرند زیرا فرهنگ حفظ نمیشود مگر با خلق آثار خلاقانه و ابتکاری، و اثر بدیع و مبتکرانه پدید نمیآید مگر با حمایت همه جانبه از پدیدآورندگان آثار توسط دستگاه متولی.
نوشآبادی ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با درک این واقعیت چند سالی است که به طرق مختلف سعی در ایجاد پایههای قوی حمایتی از خالقان آثار دارد و برای رسیدن به این مقصود برنامههای مختلفی را سیاستگذاری کرده است که از اساسیترین برنامهها میتوان به ثبت آثار ادبی و هنری و تدارک همین سلسله همایشهای حقوق مالکیت ادبی و هنری و حقوق مرتبط اشاره کرد.
رئیس ششمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی و هنری و حقوق مرتبط اظهار کرد: امروزه تجلیات حقوق مالکیت فکری به ویژه حقوق مالکیت ادبی و هنری و حقوق مرتبط به اندازهای است که در هیچ زمانی از شبانهروز فارغ از بهرهمندی از آنها نیستیم. گرچه هدف از خلق هر اثری بیشک جز این نیست که به مخاطبانش ارایه شود و گسترش فناوری و فراگیر شدن استفاده از اینترنت کمک شایان توجهی به انتشار و عرضه آثار کرده، اما از این ابزارها به همان وسعت، زمینههای نقض حقوق را بیش از گذشته فراهم کرده است. به همین منظور باید با اتخاذ سیاستهای سعی و قوانین دوسویه که هم به حقوق کاربران اینترنتی توجه داشته باشد و هم به حقوق صاحبان اطلاعات که از طریق اینترنت منتقل میشود، تدوین شود.
نوشآبادی افزود: اگرچه در ایران قانون تجارت الکترونیک به انتقال آثار از طریق اینترنت نظر داشته و حقوق مادی و معنوی برای پدیدآورندگان دقیقا مشابه آنچه در عالم واقع برای آنها توسط قانونگذار معین شده، مقرر داشته اما در عمل این قانون چندان در رسیدن به هدفش که قاعدهمند کردن استفاده از آثار در فضای مجازی است، نائل نشده است.
وی ادامه داد: به همین دلیل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که خود را متولی حمایت از پدیدآورندگان میداند تلاش میکند در این همایش به حقوق مالکیت ادبی و هنری و حقوق مرتبط در فضای مجازی به طور ویژه تمرکز کند تا با شناسایی ظرفیتهای موجود یا قابل ایجاد، تا حد ممکن زمینه استفاده صحیحتر از این آثار را در فضای مجازی فراهم کند و با در نظر گرفتن حدود، تا جای ممکن از نقض این حقوق در اینترنت جلوگیری کند و مانع از محو شدن حقوق پدیدآورندگان آثار در اینترنت شود.
سخنان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این همایش متعاقبا از خروجی ایبنا منتشر خواهد شد.
نظر شما