سیدعباس حسینینیک، بازرس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و پژوهشگر حقوق مالکیت فکری در یادداشتی که در اختیار «ایبنا» گذاشته، افزایش یارانه بخش فرهنگ به ویژه نشر کتاب را از جمله مصادیق اقتصاد مقاومتی برشمرده است.
در واقع پرداخت و اختصاص بودجههای حمایتی در حوزه فرهنگ و نشر در ردیف بودجههای هزینهای قرار نمیگیرد و دولتهای موفق و باتدبیر، اینگونه سرمایهگذاریها را در ردیف بودجههای درآمدی قرار داده و سال به سال بر مبلغ و میزان آن میافزایند.
روح حاکم بر اقتصاد مقاومتی، عدالتمحوری است و مفهوم عدالت ایجاب میکند که برنامهریزیها همهجانبه باشند تا حق عدالت ادا شود.
عدالت یعنی گذاردن هر چیز در جای خود و این دقیقاً نقطه اختلاف با تساوی است. اقتصاد زمانی عدالتمحور و مقاومتی است که بدون محاسبه سود و زیان ظاهری و بدون توجه به منافع زودگذر و موقتی، به جایگاه هر حوزه اجتماعی، به تفکیک و با ملاحظات علمی توجه شود.
در اقتصاد مقاومتی، یارانه بخش فرهنگ نه تنها حذف نمیشود بلکه به تناسب نیاز حوزههای مختلف و از جمله نشر کتاب، افزایش نیز مییابد. البته با اختصاص این یارانهها کار تمام نمیشود بلکه باید تلاش کرد تا اختصاص این یارانهها با هوشمندی و تدبیر صورت گیرد تا کمترین سوءاستفاده در اینباره صورت گیرد.
خوشبختانه در پایان سال 1394، بحث یارانههای حوزه کتاب بهطور جدی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح شده است و معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز همنظر با تشکلهای نشر، موافقت کردند که یارانه حوزه کتاب تجمیع شود و همه مبلغ آن فقط به خریداران واقعی و اشخاص حقیقی اختصاص یافته و ضمن شفافیت، بهطور مستقیم خوانندگان و خریداران کتاب مورد حمایت قرار گیرند.
این نگاه میتواند کاملاً عدالتمحور و بر اساس اقتصاد مقاومتی باشد.
نظر شما