«یک مشت گرفتاری» و «ده داستانک و قصههای کوچک برای آدمهای بزرگ» (با همکاری حسن اصغری) کتابهای بهجامانده از اوست.
پیکر خردمند صبح امروز برای خاکسپاری در بهشت زهرا (س) از مقابل بیمارستان تشییع شد.
نویسنده کتاب «همهچیز فرو میپاشد: زندگی و آثار صادق چوبک» گفت: از منظر مضمونی، چوبک معمولاً به بخشهایی از جامعه میپردازد که کمتر دیده شدهاند؛ او از لایههای پایین و فراموششده جامعه مینویسد و آنچنان به این طبقات نزدیک میشود که گاه تصمیمات و رفتار شخصیتهایش حیرتانگیز و گاه هولناک به نظر میرسد.
محمد حسینی، نویسنده، گفت: در پشت سر اسمهایی چون مارکز و همینگوی، لشکر انبوه شکستخوردهها قرار دارند و میتوان گفت اگر کسی در عالم نویسندگی دارای توانمندی زیادی باشد و به شهرت برسد میتواند عایدی خوبی نیز برای تأمین یک زندگی مرفه داشته باشد؛ ولی همه هری پاتر نویس نیستند.
این خانه، صرفاً چهاردیواریای ساده نیست؛ بلکه آستانهای است که هزاران جوان ایرانی در آن تربیت شدند، حق آموختند، اخلاق ورزیدند و افتخار آفریدند.
ثبت مکتوب تجربیات جنگ در همان زمان وقوع یا لااقل در زمانی نزدیک به آن، ضمن آنکه روایتی دست اول از آن رویداد و از منظری متفاوت از گزارشهای رسمی ارائه میکند، همچنین میتواند حال و هوای انسانی را منتقل کند که آن واقعه را از نزدیک و به صورت زنده تجربه کرده و هنوز به اصطلاح داغ است و حس و احساساتی زنده دارد.
کاوه فرخ: ایرانی خواه نیروی نظامی داشته باشد و یا نداشته باشد، از زمان اسکندر تا به امروز از خاک خودش دفاع میکند به هر نحوی.بحث ژنتیک نیست اما به لحاظ فرهنگی شاهد یک نوع ایراندوستی در ایرانیان هستیم که به سادگی از بین نمیرود.
فواد نظیری، شاعر و مترجم ایرانی، گفت: ادبیات در مقطع تاریخی وقوع یک جنگ، عصاره این رخداد را میپروراند و تأثیر آن را بر عواطف انسانی و مسائل درونی بازگو میکند.
آذردخت بهرامی، داستاننویس، گفت: سفارشی نوشتن با ذات ادبیات همخوانی ندارد و شاید فقط بتوان فیلمنامه را سفارشی نوشت که آن هم میتوان گفت جزو ادبیات نیست.
منیرالدین بیروتی، داستاننویس ایرانی، گفت: حتی اگر یک نویسنده حرفهای باشد و تماموقت بنویسد اما دانش ادبی کافی نداشته باشد، نه تنها سودی برای فرهنگ و ادبیات ندارد بلکه بازار کتاب را مبتذل میکند و سطح سلیقه جامعه را نیز پایین میآورد.
مجله نیشن در مقالهای به تحلیل و بررسی رمان کمال نوشته ونیچنزو لاترونیکو نویسنده معاصر کشور ایتالیا با موضوع فرهنگ مصرف گرایی در دنیای مدرن میپردازد که امسال توانسته به فهرست نهایی جایزه بوکر راه یابد.
محمد سمیر ندا، نویسنده مصری برنده بوکر عربی 2025 در گفتوگویی صمیمانه از تجربه زیسته، زخمهای تاریخ و مسئولیت نوشتن در برابر حافظه جمعی سخن میگوید
اگر هوش مصنوعی بتواند به اندازهی دانشجویان کارشناسی ارشد آثار ادبی مانند هملت را تحلیل کند، آیا هنوز نیاز به نقد ادبی انسانی و آموزش آن وجود دارد؟
کارشناسان، میزگرد «نخستین فلوشیپ نشر تهران؛ چالشها و دستاوردها» درباره محدودیتها، مباحث اجرایی، چالشهای زیرساختی نشر کتاب کودک و نابلدی و بیتوجهی ناشران به کسب آمادگی برای حضور در بازارهای جهانی با توجه به قابلیتهای ادبیات کودک و نوجوان گفتند.
خراسانرضوی - دفتر چهارم «شاهنامهپژوهی» به همت خردسرای فردوسی مشهد و با نظارت محمدجعفر یاحقی منتشر شد.
برخلاف روایتهای رسمی که پیوند هایدگر با نازیسم را امری گذرا، سیاسی و بیارتباط با تفکر فلسفی او معرفی میکنند، فاریاس با تکیه بر اسناد تاریخی و شواهد مکتوب، نشان میدهد که این ارتباط نهتنها عمیق و ایدئولوژیک، بلکه تا پایان عمر هایدگر نیز استمرار داشته است.
خراسان رضوی - نخستین ایستگاه دیجیتال دسترسی به نسخ خطی و دریافت منابع چاپی گنجینه رضوی در محل کتابخانه ملی ازبکستان در تاشکند راهاندازی شد.
«نیمن» دست به نگارش تاریخ فلسفه، با محوریت موضوع «شر»،پرداخته است. او در مطالعه خود نشان میدهد تغییرات دیدگان انسان، بهخصوص انسان غربی، در رابطه با مفهوم شر، منجر به تحولاتی بنیادین شده که در عموم تاریخنگاریهای فلسفه، نادیده گرفته شدهاست
حسین شیخ رضایی معتقد است: توجه روزافزون مردم به فلسفه، نشانگر جستجوی آنها برای معنا و راهکارهای عملی در زندگی است، نه صرفاً مباحث انتزاعی. او تأکید میکند که «فلسفههایی برای زندگی» به دلیل پرداختن به همین دغدغههای انضمامی و نیاز به معنایابی در جامعه، با استقبال چشمگیر مواجه شده و به پناهگاهی فکری بدل گشتهاند.
مطالعه دیستوپیا در اندیشه کلیز در کتاب «دیستوپیا: تاریخی طبیعی» از مرزهای نقد ادبی فراتر رفته و به یک ابزار مفهومی در علوم انسانی، تاریخ اندیشه، و تحلیل ایدئولوژی بدل میشود. این یادداشت در پی آن است که ظرفیت دیستوپیا را برای بازاندیشی در باب تمدن، سیاست، و انسانِ معاصر، از رهگذر بازخوانی پروژه کلیز، بهمثابه یک امکان نظری جدید برجسته سازد.
به نظر میرسد تفسیری که مکاینتایر از نظریه بحران معرفتشناختی ارائه میدهد، ما را در فهم تحولات فکری تاریخ ایران بسیار کمک میکند.
علی اکبر صالحی: «حکیم ابوالقاسم فردوسی تنها یک شاعر نبود، بلکه معمار زبان فارسی و پاسدار هویت ملی ایران بود. شاهنامه او نه فقط یک اثر ادبی، بلکه شناسنامه فرهنگی ملت ایران است.»
شورای کتاب کودک به عنوان یکی از 3 نهادی که در ایران در هر دوره جایزه آسترید لیندگرن نامزدهای خود را اعلام میکند، برای دوره ۲۰۲۶ این رویداد، آرمان آرین را در بخش نویسندگان و هدا حدادی را در بخش تصویرگران حوزه کودک و نوجوان را معرفی کرد.
در ادامه این مطلب در مورد فرآیند فروش و چگونگی رزرو ثبت نام، اطلاعات لازم را در اختیار شما، مشتریان عزیز قرار میدهیم تا بتوانید مراحل را بهصورت کامل و بدون نقص طی نمایید. همچنین، در ادامه، اطلاعات دقیقی از نحوه ثبت نام و مدارکی که باید برای تکمیل ثبت نام ارائه شود نیز، توضیح داده شده است تا مشتریان بتوانند خرید مطمئن و آسانی را تجربه کنند.
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران به مناسبت روز ملی ادبیات کودک و نوجوان با صدور پیامی ضمن تبریک فرارسیدن روز ملی ادبیات کودک و نوجوان از ضرورتهای این ادبیات گفت.
ژاله آموزگار در کتاب «باز هم ایران و گوشههایی از فرهنگ آن» اشاره میکند که این ساختار هفتمرحلهای، در آیینهای دینی مانند مزدیسنا نیز دیده میشود، جایی که فرد باید از هفت آسمان عبور کند تا به روشنی و حقیقت برسد.
کردستان - فرماندار مریوان با تاکید بر نقش محوری کتابخانههای در این مریوان، از کتابخانهها به عنوان قلب فرهنگی شهر یاد کرد.
انعکاس ماجرای عاشورا در کتابها، یکی از پررنگترین و تأثیرگذارترین جلوههای فرهنگ و ادب شیعی و اسلامی است. واقعهی کربلا، نه تنها یک حادثهی تاریخی، بلکه نمادی از ایستادگی در برابر ظلم، دفاع از حق، و فداکاری در راه آرمانهای انسانی است. همین ویژگیها باعث شده که نویسندگان، شاعران و اندیشمندان در طول قرون، این واقعه را به شیوههای مختلفی در آثار خود بازتاب دهند.
مجموعه شعر «باران کبوتر» از محمدرضا سهرابینژاد ، شاعر پیشکسوت کشورمان به بازار کتاب آمد.
در این نوشته قصد داریم به بررسی و مقایسه چهار مدل از دستگاه های جوجه کشی با راندمانی بالاتر از ۹۰ درصد بپردازیم که هر کدام برای گروه خاصی از کاربران از مبتدی تا حرفه ای مناسب هستند. این راهنما می تواند به شما در انتخاب بهترین گزینه برای شروع یا ارتقاء فعالیت جوجه کشی کمک کند.
نمایش «گزارش به آکادمی» به کارگردانی مائده طهماسبی و بازی فرهاد آئیش از ۲۵ تیر در تماشاخانه هما به صحنه میرود.
کتاب «مقدمهای بر هنر گچبری (آشنایی با شیوههای اجرا سبکها و طرحهای گوناگون)» تألیف استاد مرتضی مطیفیفرد با مشاوره علی مطیفیفرد منتشرشده توسط انتشارات یساولی گامی برای احیای هنرهای اصیل ایرانی است.
مقاومت قهرمانانه و پیروزمندانه ایرانیان در مقابل تجاوز بیرحمانه صهیونیستها از جنبههای مختلف درسآموز و آگاهیبخش است.
نوشتِ تازه نشر آموت به دورهمی و رونمایی از مجموعه داستان «خاموشان» نوشته یوسف علیخانی اختصاص خواهد داشت.
سی و دومین پویش کتابخوانی «کتاب پویا» با هدف ترویج فرهنگ کتابخوانی در میان کودکان با محوریت کتاب «قصههای دلیران» برگزار میشود.
ابراهیم حیدری به مناسبت روز ملی ادبیات کودک و نوجوان به دیدار افسانه شعباننژاد و جعفر ابراهیمی(شاهد) رفت. در این دیدارها درباره ضرورت ایجاد تشکلهای ادبی ماندگار و همچنین تولید آثار مطابق با ذائقههای نسل جدید صحبت شد.
خراسانرضوی- همزمان با روز ملی ادبیات کودک و نوجوان، نشستی با حضور اعضای کودک و نوجوان کارگاههای ادبی مرکز فرهنگی هنری شماره ۷ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مشهد برگزار شد.
فلسطینهای مناطق شمالی مدتهای مدیدی بود به دیدن پهپادهایی که وز وزکنان در آسمان میچرخیدند عادت کرده بودند. به قول موشه یعلون، معاون وقت رئیس ستاد مشترک: «دائما تو آسمون چرخ میزدن.» این هواپیماهای بدون سرنشین از طریق دوربینهای بسیار باکیفیت، اطلاع جمع میکردند.
نمایش «گلنگری گلنراس» به کارگردانی فرید رحمتی و تهیهکنندگی سجاد افشاریان مرداد در تماشاخانه دا روی صحنه میرود.
خوزستان - مرجان ظریفی نویسنده خوزستانی تأکید کرد: هر شهری از استان خوزستان دارای ادبیات عامه غنی و ارزشمندی است که به طور کامل گردآوری نشدهاند و ادبیات شفاهی خوزستان این ظرفیت را دارد که با گردآوری و تدوین این آثار، بتوانیم به نوع زندگی، فرهنگ و پیشینه ادبیات کودک در این استان برسیم.
فیلمبرداری فیلم «چشمهایش» به کارگردانی بهمن فرمانآرا بر اساس رمان بزرگ علوی آغاز شد.
تصویری از استاد مطهری در جمع دانشجویان دانشکده الهیات، از مجموعه عکسهای کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران.
نظر شما