در این مراسم حجت الاسلام نجف لکزایی ضمن اشاره به فعالیت های پژوهشگاه یادآور شد: برای تسهیل در پیشرفت هر چه بهتر در زمینه های فناوری اطلاعات سعی شد که موانع از راه پژوهشگران برداشته شود و نتیجه این تلاش ها رسیدن به پیشرفت های دیجیتال در کمتر از سه ماه بود.
در ادامه این مراسم حجت الاسلام عبدالرضا ایزدپناه، با تبریک میلاد پر برکت حضرت زینب(س) بیان کرد: حضرت زینب (س) بزرگترین پیام رسان کربلا بودند؛ یزیدیان می خواستند عاشورا را در خط تاریخ نگه دارند تا فروغی نداشته باشد، ولی حضرت زینب با پیام رسانی خود حادثه عاشورا را برای ابد زنده نگه داشتند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد استان قم اظهار کرد: امروز پیام رسانی عاشورا در دست حوزه ها است و حوزه باید از این ظرفیت عظیم به ویژه در عرصه رسانه و دیجیتال برای نشر آموزه های دینی و ارزش های اسلامی بهره بگیرد.
وی بیان کرد: در گذشته علمای شیعه برای انتقال معارف دینی از جان خود مایه می گذاشتند تا پیام اسلام را به دیگران منتقل کنند، ولی امروز با وجود این همه ظرفیت، نباید در این عرصه کوتاهی کرد، اگر کسی کوتاهی کند باید فردای قیامت پاسخگو باشد.
حجت الاسلام عبدالرضا ایزدپناه با اشاره به اینکه دفتر تبلیغات اسلامی در عرصه نشر آموزه های دینی تا کنون پیشرو بوده است، گفت: بالاترین عبادت در دین نشر حوزه دین است و اگر در این زمینه فعالیت کنیم و پیام را به گوش دیگران برسانیم پاداش عظیمی داریم.
مدیر فناوری اطلاعات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی نیز طی سخنانی در این مراسم ابراز کرد: سایت فروشگاه دیجیتال محصولات پژوهشگاه از امروز راه اندازی شده و علاقهمندان میتوانند از خدمات آن بهرهمند شود.
وی اظهار کرد: کتابخانه شخصی همراه، قابلیت اشتراک گذاری و معرفی به دوستان از جمله قابلیتهای کتابخانه دیجیتال پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی است.
نرم افزار مدیریت و ساخت منابع دیجیتال پژوهان کتابخانه دیجیتال همراه پژوهان، یکی از آثار جدید رونمایی شده در این مراسم بود.
این اثر نرم افزار جامعی است که امکان تولید هرگونه کتاب یا مجموعهای از کتابها را در سریع ترین وقت ممکن و به شکلی منسجم در قالب نرم افزار مستقل فراهم میکند و همچنین از قابلیتها و ابزارهای متنوع پژوهشی از قبیل یادداشت گذاری و فیش نگاری برخوردار است.
نشر و عرضه محتوا در قالب نرم افزارهای مختلف، امکان ایجاد و مدیریت کتابخانه شخصی برای پژوهشگران و امکان دسته بندی موضوعی بر کتابها و مطالب از قابلیتهای دیگر این نرم افزار است.
مجموعه نرم افزارهای معرفی آثار پژوهشگاه، مجموعه سیاست متعالیه از منظر حکمت متعالیه، مجموعه آثار پژوهشگاه با موضوع پیامبر گرامی اسلام(ص)، مجموعه آثار پژوهشگاه با موضوع امام خمینی(ره)، شجره طوبی، دانشنامه مقالات قرآنی، پایگاه تخصصی علوم قرآن، پایگاه تخصصی اصول فقه و فرهنگ موضوعی تفاسیر از جمله آثاری است که در این مراسم با حضور حجت الاسلام احمد واعظی رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم رونمایی شد.
مجموعه سیاست متعالیه از منظر حکمت متعالیه، شامل ۱۰ جلد از کتب پژوهشگاه از جمله مقدمه حکمت سیاسی، مفهوم شناسی حکمت متعالی سیاسی، درآمدی بر اخلاق فلسفی در حکمت متعالیه و سیاست متعالیه از منظر حکمت متعالیه (مجموعه مقامات) جلد اول از جمله این 10 کتاب است.
شجره طوبی نیز مجموعهای است که ۵۵ عنوان کتاب علوم و معارف قرآن در ۱۳۸ مجلد، در بردارنده بزرگترین دایره المعارف قرآن و فرهنگنامه قرآنی و موضوعات دسته بندی شده قرآنی دربر میگیرد.
دانشنامه قرآنی نیز شامل ۱۰ هزار مقاله قرآنی تمام متن و درخت موضوعات با هزار و 400 موضع و امکان جستجو در منبع مقالات و نصب کامل و سریع نرم افزار است.
پایگاه تخصصی قرآن دربردارنده ۱۰ هزار از ۱۳ رده اصلی و سههزار 453 توضیح مفهومی از فرهنگ نامه و ۲۱ هزار نمایه موضوعی از ۵۶ منبع علوم قرآنی است.
نظر شما