شركت در برنامه مذكور براي علاقه مندان آزاد است.
شركت در برنامه مذكور براي علاقه مندان آزاد است.
برگزیده
-
توسط قدیمیترین کتابخانه مجارستان صورت گرفت؛
نجات ۱۰۰ هزار کتاب از هجوم سوسکها
برای نجات آثار تاریخی، دهها هزار جلد کتاب چندصدساله از قفسههای یک صومعه قرونوسطایی در مجارستان جمعآوری میشود تا آنها را از هجوم سوسکهایی که میتوانند بخشی از تاریخ را نابود کنند، حفظ کنند.
-
منتخبی از عکسهای دهه ۴۰؛
به «تماشای ایران» بنشینید!
اصفهان – نشر «اقنوم» کتاب «تماشای ایران» را که شامل منتخب عکسهای مرتضی بخردی از سرتاسر ایران است، به انتخاب حامد قصری منتشر کرد.
-
کارنامه ادبی صادق چوبک، در گفتوگوی ایبنا با حسن میرعابدینی؛
صادق چوبک؛ ناتورالیستِ تندرو یا راوی رنجهای فراموششدگان؟
نویسنده کتاب «همهچیز فرو میپاشد: زندگی و آثار صادق چوبک» گفت: از منظر مضمونی، چوبک معمولاً به بخشهایی از جامعه میپردازد که کمتر دیده شدهاند؛ او از لایههای پایین و فراموششده جامعه مینویسد و آنچنان به این طبقات نزدیک میشود که گاه تصمیمات و رفتار شخصیتهایش حیرتانگیز و گاه هولناک به نظر میرسد.
-
نویسندگی بهعنوان شغل، در گفتوگوی ایبنا با محمد حسینی؛
پشت سر مارکز و همینگوی، لشکر انبوه شکستخوردهها قرار دارند
محمد حسینی، نویسنده، گفت: در پشت سر اسمهایی چون مارکز و همینگوی، لشکر انبوه شکستخوردهها قرار دارند و میتوان گفت اگر کسی در عالم نویسندگی دارای توانمندی زیادی باشد و به شهرت برسد میتواند عایدی خوبی نیز برای تأمین یک زندگی مرفه داشته باشد؛ ولی همه هری پاتر نویس نیستند.
-
تخریب منزل پدر علم حقوق ایران در حملات اخیر؛
در سوگ خانهای که چراغ عدالت در آن روشن بود…
این خانه، صرفاً چهاردیواریای ساده نیست؛ بلکه آستانهای است که هزاران جوان ایرانی در آن تربیت شدند، حق آموختند، اخلاق ورزیدند و افتخار آفریدند.
-
نوشتن تجربه جنگ به مثابه تراپی؛
ناب، نایاب و داغ و زنده
ثبت مکتوب تجربیات جنگ در همان زمان وقوع یا لااقل در زمانی نزدیک به آن، ضمن آنکه روایتی دست اول از آن رویداد و از منظری متفاوت از گزارشهای رسمی ارائه میکند، همچنین میتواند حال و هوای انسانی را منتقل کند که آن واقعه را از نزدیک و به صورت زنده تجربه کرده و هنوز به اصطلاح داغ است و حس و احساساتی زنده دارد.
-
بازخوانی گفتوگو با کاوه فرخ پژوهشگر تاریخ جنگ؛
تاریخ ثابت کرده ایرانی به هر نحوی از خاک دفاع میکند
کاوه فرخ: ایرانی خواه نیروی نظامی داشته باشد و یا نداشته باشد، از زمان اسکندر تا به امروز از خاک خودش دفاع میکند به هر نحوی.بحث ژنتیک نیست اما به لحاظ فرهنگی شاهد یک نوع ایراندوستی در ایرانیان هستیم که به سادگی از بین نمیرود.
-
فواد نظیری در گفتوگو با ایبنا:
هیچ عقل سلیمی جنگافروزی را نمیپذیرد / ادبیات، بازتاب احوال انسانها در التهاب جنگ است
فواد نظیری، شاعر و مترجم ایرانی، گفت: ادبیات در مقطع تاریخی وقوع یک جنگ، عصاره این رخداد را میپروراند و تأثیر آن را بر عواطف انسانی و مسائل درونی بازگو میکند.
-
نویسندگی بهعنوان شغل، در گفتوگوی ایبنا با آذردخت بهرامی؛
سفارشی نوشتن با ذات ادبیات همخوانی ندارد
آذردخت بهرامی، داستاننویس، گفت: سفارشی نوشتن با ذات ادبیات همخوانی ندارد و شاید فقط بتوان فیلمنامه را سفارشی نوشت که آن هم میتوان گفت جزو ادبیات نیست.
-
نویسندگی بهعنوان شغل، در گفتوگوی ایبنا با منیرالدین بیروتی:
حرفهای نوشتن بدون دانش ادبی، بازار کتاب را مبتذل میکند
منیرالدین بیروتی، داستاننویس ایرانی، گفت: حتی اگر یک نویسنده حرفهای باشد و تماموقت بنویسد اما دانش ادبی کافی نداشته باشد، نه تنها سودی برای فرهنگ و ادبیات ندارد بلکه بازار کتاب را مبتذل میکند و سطح سلیقه جامعه را نیز پایین میآورد.
-
نگاهی به رمان کمال نوشته ونیچنزو لاترونیکو؛
هیچ فاجعهای در کار نیست، اما همهچیز آرامآرام فرو میپاشد
مجله نیشن در مقالهای به تحلیل و بررسی رمان کمال نوشته ونیچنزو لاترونیکو نویسنده معاصر کشور ایتالیا با موضوع فرهنگ مصرف گرایی در دنیای مدرن میپردازد که امسال توانسته به فهرست نهایی جایزه بوکر راه یابد.
-
مصاحبه با نویسنده مصری برنده بوکر عربی 2025؛
نویسنده باید جرأت پرتاب سنگ به دریاچههای راکد داشته باشد
محمد سمیر ندا، نویسنده مصری برنده بوکر عربی 2025 در گفتوگویی صمیمانه از تجربه زیسته، زخمهای تاریخ و مسئولیت نوشتن در برابر حافظه جمعی سخن میگوید
-
هوش مصنوعی، بحران هویت نقد ادبی و آینده آموزش ادبیات
اگر هوش مصنوعی بتواند به اندازهی دانشجویان کارشناسی ارشد آثار ادبی مانند هملت را تحلیل کند، آیا هنوز نیاز به نقد ادبی انسانی و آموزش آن وجود دارد؟
-
میزگرد «نخستین فلوشیپ نشر تهران؛ چالشها و دستاوردها»-۱
فلوشیپ نشر تهران اردوی تدارکاتی بود/آمادگی برای ورود به بازار جهانی
کارشناسان، میزگرد «نخستین فلوشیپ نشر تهران؛ چالشها و دستاوردها» درباره محدودیتها، مباحث اجرایی، چالشهای زیرساختی نشر کتاب کودک و نابلدی و بیتوجهی ناشران به کسب آمادگی برای حضور در بازارهای جهانی با توجه به قابلیتهای ادبیات کودک و نوجوان گفتند.
-
به همت خردسرای فردوسی مشهد؛
دفتر چهارم «شاهنامهپژوهی» منتشر شد
خراسانرضوی - دفتر چهارم «شاهنامهپژوهی» به همت خردسرای فردوسی مشهد و با نظارت محمدجعفر یاحقی منتشر شد.
-
مروری بر کتاب «هایدگر و نازیسم» نوشته ویکتور فاریاس؛
فیلسوف نازی
برخلاف روایتهای رسمی که پیوند هایدگر با نازیسم را امری گذرا، سیاسی و بیارتباط با تفکر فلسفی او معرفی میکنند، فاریاس با تکیه بر اسناد تاریخی و شواهد مکتوب، نشان میدهد که این ارتباط نهتنها عمیق و ایدئولوژیک، بلکه تا پایان عمر هایدگر نیز استمرار داشته است.
-
راهاندازی ایستگاه دیجیتال نسخ خطی گنجینه رضوی در کتابخانه ملی ازبکستان
خراسان رضوی - نخستین ایستگاه دیجیتال دسترسی به نسخ خطی و دریافت منابع چاپی گنجینه رضوی در محل کتابخانه ملی ازبکستان در تاشکند راهاندازی شد.
-
مروری بر «شر در اندیشه مدرن؛ تاریخ فلسفه از چشماندازی متفاوت»؛
زمینلرزه در ارکان آگاهی بشر
«نیمن» دست به نگارش تاریخ فلسفه، با محوریت موضوع «شر»،پرداخته است. او در مطالعه خود نشان میدهد تغییرات دیدگان انسان، بهخصوص انسان غربی، در رابطه با مفهوم شر، منجر به تحولاتی بنیادین شده که در عموم تاریخنگاریهای فلسفه، نادیده گرفته شدهاست
-
بازار داغ کتابهای فلسفی در گفتوگو با حسین شیخرضایی؛
فلسفهخوانی در زمانه بحران معنا
حسین شیخ رضایی معتقد است: توجه روزافزون مردم به فلسفه، نشانگر جستجوی آنها برای معنا و راهکارهای عملی در زندگی است، نه صرفاً مباحث انتزاعی. او تأکید میکند که «فلسفههایی برای زندگی» به دلیل پرداختن به همین دغدغههای انضمامی و نیاز به معنایابی در جامعه، با استقبال چشمگیر مواجه شده و به پناهگاهی فکری بدل گشتهاند.
-
درباره کتاب «دیستوپیا: تاریخی طبیعی»؛
برای پیشگیری از «انحطاط تمدن»
مطالعه دیستوپیا در اندیشه کلیز در کتاب «دیستوپیا: تاریخی طبیعی» از مرزهای نقد ادبی فراتر رفته و به یک ابزار مفهومی در علوم انسانی، تاریخ اندیشه، و تحلیل ایدئولوژی بدل میشود. این یادداشت در پی آن است که ظرفیت دیستوپیا را برای بازاندیشی در باب تمدن، سیاست، و انسانِ معاصر، از رهگذر بازخوانی پروژه کلیز، بهمثابه یک امکان نظری جدید برجسته سازد.
تازهها
-
روایت ایبنا از کتابفروشیهای محلی پایتخت -۲۷
نیم قرن با «پیک» به اعتبار کتاب
در شجرهنامه نشر تهرانِ ایران، نام چهار مرد با پلاک «پیک» کتابفروشی ۵۰ ساله خیابان سیودوم محله شهرآرا، مُهر شده است.
-
درگذشت سید مهدی بقاییپور؛
مدیر نشر یزدان درگذشت
سید مهدی بقاییپور، مدیر انتشارات یزدان، امروز پس از مدتی بیماری درگذشت. او از ناشران باسابقۀ کشور بود و در زمان حیات خود آثار نویسندگان مهمی، از جمله غلامحسین یوسفی و محمدعلی اسلامی ندوشن، را منتشر کرد.
-
درگذشت بازیگرِ اقتباس ایرانی از رمان «موشها و آدمها»؛
محمدعلی تبریزیان، بازیگر ایرانیِ معروف به «همایون»، درگذشت
محمدعلی تبریزیان، بازیگر قدیمی سینمای ایران که با نام هنری «همایون» در فیلمهای بسیاری، از جمله «سلطان قلبها» و «باباشمل»، ایفای نقش کرده بود، امروز، ۲۷ تیرماه، در ۸۸ سالگی درگذشت. فیلم «تپلی» بهکارگردانی رضا میرلوحی، که اقتباسی سینمایی از رمان مشهور «موشها و آدمها» اثر جان اشتاینبک است، از دیگر فیلمهاییست که همایون در آن ایفای نقش کرده است.
-
انتشارات نیلوفر عرضه کرد؛
رمان مشهور پییر دو ماریوو در بازار کتاب ایران
«دهقان نوکیسه» از برجستهترین رمانهای پییر دوماریوو، نویسنده فرانسوی قرن هجدهم با ترجمه نسرین حلالی از طرف انتشارات نیلوفر عرضه شد.
-
مروری بر کتاب «من کی هستم؟»؛
کتابی در آموزش کودکان برای گذر از رنجها
لذتبخشی احساسات مثبت، در کنار احساسات منفی درک میشود. تا شکست نخوریم، لذت موفقیت را نمیچشیم یا تا اشتباه نکنیم، بابت درست کردن شرایط به خود افتخار نمیکنیم. یک راه برای پذیرش این واقعیت و کسب شجاعت و قدرت وجود دارد و آن هم واژهها و جملههای تاکیدی مثبت است. کتاب «من کی هستم» نوشته سوزان ورده با ترجمه گیتی خامنه، با هدف آموزش همین نکته برای کودکان نوشته شده است.
-
بازاندیشی میراث اسلامی در سپهر گفتمان جهانی امروز؛
علامه ملاعبدالله یزدی
فرآیند نگارش و تدوین اثری پژوهشی با عنوان «علامه ملاعبدالله یزدی: بازاندیشی میراث اسلامی در سپهر گفتمان جهانی امروز» به کوشش دبیرخانه بینالمللی علامه بهابادی یزدی با هدف تبیین نقش و جایگاه تمدنی این حکیم برجسته شیعه آغاز شد.
-
در ضیافت لبخند؛
کتاب «لطیفههای زیر خاکی» توسط کودکان بندرعباسی خوانش شد
هرمزگان - دبیر محفل ادبی «آفتاب» بندرعباس گفت: کتاب «لطیفههای زیر خاکی» پذیرای کودکان بندری در برنامه ضیافت لبخند بود.
-
مدیرکل کتابخانههای عمومی خراسان جنوبی خبر داد؛
اهدای بیش از ۱۲ هزار جلد کتاب به کتابخانههای خراسان جنوبی
خراسان جنوبی_مدیرکل کتابخانههای عمومی خراسان جنوبی گفت: بیش از ۱۲ هزار جلد کتاب به کتابخانههای عمومی خراسان جنوبی اهدا شد.
-
دبیر محفل ادبی «اندیشه» بندرعباس:
نزدیکترین مثال به «خوان هشتم» اخوان ثالث، جنگ ۱۲ روزه تحمیلی بود
هرمزگان - دبیر محفل ادبی «اندیشه» بندرعباس عنوان کرد: نزدیکترین مثال به «خوان هشتم» اخوان ثالث، جنگ دوازده روزه تحمیلی بود.
-
در نشست نقدکتاب «سلطنت ترس» مطرح شد؛
ترس عنصری اثرگذار در شکلگیری رفتارهای سیاسی و اجتماعی است
خراسان جنوبی - عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند گفت: ترس عنصری اثرگذار در شکلگیری رفتارهای سیاسی و اجتماعی است.
-
درآیئن رونمایی از مجموعه داستان خاموشان مطرح شد؛
ساکنان جنوب باید ادبیات منطقه خود را ترویج کنند/ باورهای محلی و قصههای عامیانه در «خاموشان»
خوزستان - یوسف علیخانی نویسنده کتاب خاموشان گفت: یکی از بزرگترین حسرت ما شمالیها نداشتن ادبیاتی مثل ادبیات جنوب است و ضروری است که ساکنان جنوب قدردان این ادبیات باشند و تلاش کنند آن را پرورش داده و ترویج کنند.
-
در همدان؛
باشگاه ادبی سیمرغ افتتاح شد
همدان _ باشگاه ادبی سیمرغ با هدف شناسایی، رشد و پرورش استعدادها در حوزه شعر و داستان در همدان افتتاح شد.
-
مروری بر رمان «سانتا اویتا» نوشتۀ توماس الوی مارتینث؛
رمانی درباره اسطورهی اویتا و تاریخ آرژانتین
«سانتا اویتا» رمانی است که مرزهای واقعیت و تخیل را در هم میشکند. این کتاب داستان اوا پرون، ملقب به اویتا، را روایت میکند؛ زنی که از فقر به قلههای قدرت رسید و پس از مرگش به اسطورهای جاودانه تبدیل شد. آیا تا به حال فکر کردهاید که یک جسد میتواند داستانسرای تاریخ یک ملت شود؟ «سانتا اویتا»، شاهکار توماس الوی مارتینث، رمانی است که شما را به سفری شگفتانگیز در دنیای واقعیت و افسانه میبرد.
-
در گفتگو با ایبنا مطرح شد؛
ادبیات کودک در کرمانشاه تصویر ندارد/ خلأ تصویرگران بومی
کرمانشاه- تصویرگری، زبان دوم ادبیات کودک است؛ زبانی که بدون آن، تخیل کودک رنگ نمیگیرد و روایتها ناقص میماند. در استان کرمانشاه اگرچه نویسندگان فعالی در حوزه کودک مشغول خلق اثر هستند اما کمبود تصویرگران بومی، روند تالیف کتاب را با چالشهایی روبهرو کرده است.
-
در آیین یادبود استاد دانشگاه شهید بهشتی مطرح شد؛
توجه ازغندی به نقش نظامیان در سیاست و رابطه نخبگان با قدرت
رضا نجفزاده گفت: ازغندی علاوهبر تحلیل سیاست خارجی در دو دوره پهلوی و جمهوری اسلامی، از معدود افرادی بودند که درباره جنگ نیز بهطور مستقل قلم زد. آثار او در کنار کارهای افرادی چون جلیل روشندل، از معدود تحلیلهای استراتژیک مستقل پس از انقلاب است. او توجه ویژهای به دیکتاتوریهای نامنعطف در خاورمیانه داشتند.
-
در گفتوگو با ایبنا مطرح شد؛
ناتوانی در انطباق با فناوری، کتابداری را به حاشیه میراند
عضو هیئت علمی گروه علم اطلاعات و دانششناسی دانشگاه شهید بهشتی، معتقد است، در صورتی که ما توانمندیهای لازم را در بحثهای کتابخانهای تقویت نکنیم و آن را افزایش ندهیم، جایگاه کتابداران، کتابدار و کتابخانهها به خطر خواهد افتاد.
-
توسط انتشارات افراز؛
کتاب «عشق بعید و مادر آدریانا» در نوبت اول منتشر شد
کتاب «عشق بعید و مادر آدریانا» نوشته امین معلوف و ترجمه رحیم فروغی در نوبت اول 1404 با 133 صفحه به قیمت 212 تومان به همت انتشارات افراز منتشر شده است.
-
هاکس و همینگوی، رفاقتی از جنس سینما و ادبیات
دوستی و همکاری هاکس و همینگوی، بیش از آنکه یک مشارکت عمیق در اقتباس ادبی باشد، نمایانگر تلاقی دو جهان متفاوت از ادبیات و سینما، در قالب دو مرد مستقل، خلاق و ماجراجو بود.
-
نگاهی به کتاب «ادراک شنیداری فرازیستی در عرفان اسلامی»؛
این سخن را به گوش دگر شنو
نویسنده در پژوهش و واکاوی پرسشهای این اثر سراغ عرفان رفته و قرآن را هم سعی کرده از چشم عارفان ببیند. او در مراجعه به قرآن، عمیقترین طرحها و پاسخهای وجودی در فقرة شنیدن را در قرآن و تفسیرهای عرفانی آن یافت
-
مهلت فراخوان تا پایان شهریورماه ۱۴۰۴
برگزاری هفدهمین آیین بزرگداشت حامیان نسخ خطی
بهمن ماه امسال سازمان اسناد و کتابخانه ملّی جمهوری اسلامی ایران و کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، میزبان آیین بزرگداشت حامیان نسخ خطی خواهند بود.
نظر شما