«جنگ روانی» نوشته «صلاح نصر» کتابی است که نویسنده در آن به بررسی جنگ کلامی میپردازد و کلامی که به سمت ذهن و فکر انسان نشانه رفته است به عنوان سلاح و ابزار نوینی در جهان ارتباطات معرفی میکند.
کتاب «جنگ روانی» در هشت بخش تدوین شده است. بخش نخست کتاب پیدایش رفتارهای اجتماعی جنگ روانی، ریشههای تاریخی و مفاهیم مختلف آن را مورد تحلیل و بررسی قرار میدهد و بخش دوم سازماندهی جنگ روانی و قابلیتهای افراد در برخورد با این جنگ روانی را گوشزد میکند.
بخش سوم طرحریزی عملیات جنگ روانی و هدفهای سیاسی و نظامی آن را معرفی کرده و بخش چهارم عرصههای ارتباطات را در شیوع این جنگ روانی بر میشمارد.
بخش پنجم با عنوان شایعات آفت جامعه، به تعریف شایعه، طبقهبندی شایعات، شایعه از دیدگاه روانشناسی، راهنمای تحلیل شایعات و مقاومت در برابر شایعات را به تفصیل بیان کرده و زوایای هر یک را برای خوانندگان روشن میکند. بخش ششم نیز تاثیر افکار عمومی و تبلیغات را در گسترش جنگ روانی مورد تحلیل قرار داده و به بیان انواع تبلیغات و نقش نظرخواهیها در ارزیابی جنگ روانی میپردازد.
بخش هفتم کتاب حاضر نقش اطلاعات در جنگ روانی، اطلاعات تبلیغاتی و تحلیل تبلیغات موشکافانه مورد بررسی قرار میگیرد و در نهایت بخش آخر کتاب با عنوان کاربرد، انقلاب ۲۳ ژوئیه بر ضد روشهای استعماری و ارتجاعی را به عنوان نمونه نام برده و آن را در مقاطع مختلف در بوته نقد و بررسی قرار میدهد.
چاپ پنجم کتاب «جنگ روانی» نوشته صلاح نصر با ترجمه محمود حقیقت کاشانی در ۶۱۶ صفحه و بهای 28 هزار و 500 تومان از سوی انتشارات سروش منتشر و در اختیار علاقهمندان قرار گرفته است.
نظر شما