فعالیتهای استانی نهاد كتابخانههای عمومی كشور در هفته كتاب
دبیر هفته کتاب نهاد در برنامه تلویزیونی «شب آسمانی»/ برگزاری مراسم تجلیل از کتابداران کشور با حضور فعال دبیران ستادی نهاد در استانها
دبیر هفته کتاب نهاد کتابخانههای عمومی کشور با حضور در برنامه تلویزیونی «شب آسمانی» به تشریح برنامههای نهاد در این هفته پرداخت؛ همچنین دبیران ستادی هفته کتاب نهاد، با حضور در استانهای مختلف، در مراسم تکریم و تجلیل از خادمان حوزه کتاب سایر شهرهای مختلف شرکت کردند.
وی افزود :حلقههای تولید، توزیع و انتشار کتاب، مجموعه ای به هم پیوسته است و عملکرد مناسب این مجموعه منجر به تصحیح عملکرد روند کتابخوانی و تبلیغ ترویج آن در فضای مطالعه کشور خواهد شد.
معاون توسعه کتابخانهها و کتابخوانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، فعالیتهای این نهاد را در ترویج مطالعه بسیار موثر خواند و گفت: کمبود فروشگاههای کتاب و ویترین عرضه این محصول فرهنگی، شبکه توزیع کتاب در کشور را با محدودیت بسیار روبهرو کرده و امکان دسترسی عادلانه همه مردم به کتاب را ناممکن ساخته است.
عقبماندگیهای حوزه کتابخوانی
امین متولیان نیز در همایش تجلیل از خادمان کتاب کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: موضوع کتاب و کتابخوانی همواره در فرهنگ دینی و سنتی ما جایگاه والایی داشته است.
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی نهاد کتابخانههای عمومی کشور یکی از کارکردهای هفته کتاب را ترویج فرهنگ کتابخوانی دانست و گفت: باید به سمتی حرکت کنیم که عقب ماندگیهای کشور ما در حوزه کتابخوانی برطرف شود.
متولیان با اشاره به فاصله زیادی که در معیارهای حوزه کتابخوانی با کشورهای پیشرفته در کشور ما وجود دارد، گفت: این عقبماندگیها جز با همافرایی دستگاههای مرتبط برطرف نخواهد شد.
وی اعتلای جایگاه کتابداران را یکی از اولویتهای اصلی نهاد کتابخانههای عمومی دانست و عنوان کرد: کتابداران باید به عنوان معلم کتابخوانی نقش پر رنگتری در ترویج فرهنگ کتابخوانی ایفا کنند.
ترویج کتاب حلقه مفقوده بخش توزیع و مخاطب
علی رمضانی مدیر كل منابع نهاد در مراسم تکریم مقام کتابداران و ترویج فرهنگ کتابخوانی خراسان جنوبی اظهار کرد: 24 آبان به مناسبت گرامیداشت علامه طباطبایی به عنوان روز کتاب نامیده شده و ما افتخار میکنیم که سمبل و الگوی ما در حوزه کار کتابخانه و کتابداری هستند.
وی با اشاره به کلام گهربار امام خمینی(ره) که میفرمایند: «مطالعه و کتابخوانی، هم ابزار معرفت است و هم زمینهساز حرکت آگاهانه، اگر مطالعه حرکتآفرین نباشد، ناقص است و هدف مطالعه و کتابخوانی تامین نشده است» عنوان کرد: ما باید با الگوبرداری از آموزههای دینی و فرهنگ قرآنی جایگاه مناسبی را در کشور در بحث کتاب و کتابخوانی ایجاد کنیم.
مدیرکل منابع نهاد کتابخانههای عمومی کشور با بیان اینکه کتابداران حلقه اتصال بین کتاب و کتابخوان هستند، افزود: بهتر است از کتابدار به عنوان کتابیار نام برده شود تا مخاطب با توجه به نیاز مطالعاتی خود کتابخانه را به عنوان پایگاه علمی و معنوی برگزیند.
رمضانی گفت: اینک انتظار داریم با کمک و پشتیبانی از یکدیگر و با آسیبشناسی مناسب بتوانیم دوره جدید را به خوبی مدیریت کنیم و گام موثری در پیشبرد اهداف نهاد برداریم.
وی با بیان اینکه ما همکاران خوبی در عرصه کتابداری داریم و امیدواریم با جذب نیروی انسانی متخصص و تهیه کتابهای مناسب برای کتابخانهها بتوانیم انتظارات مردم شریف کشور را برآورده کنیم، افزود: گرچه مشکلات معیشت کتابداران تا حدودی رفع شده ولی در صدد هستیم بتوانیم جایگاه و نقش کتابداران را در بین اهالی و عرصه فرهنگ بیشتر معرفی کنیم.
تضمین امنیت شغلی کتابداران
مدیرکل امور استانها و انجمنهای نهاد نیز با حضور در آیین تجلیل از کتابداران، کتابخانههای عمومی و خادمان کتاب مازندران در سالن اجتماعات هلال احمر مازندران، اظهار کرد: خیران کتابخانهساز مازندران در بین ادارات کتابخانههای عمومی استانها بسیار پرفروغ ظاهر شدند.
رمضانعلی محسنی با اشاره به اینکه کتابداران در گذشته مورد بیتوجهی مسئولان قرار گرفتند، گفت: با مدیریت جدید نهاد کتابخانههای عمومی کشور، امنیت شغلی کتابداران کشور تضمین میشود.
وی افزود: مازندران از جمله استانهای پیشرو در حوزه فرهنگ و دارای صبغه فرهنگی غنی است و می طلبد به این استان توجه ویژه در حوزه شاخصهای فرهنگی از سوی مدیران ملی باشد.
مدیرکل پیشین کتابخانههای عمومی مازندران با اشاره به اینکه کتابخوانی اساس فرهنگ هر جامعه ای است، عنوان کرد: امروز استانی توسعه یافته خواهد بود که اساس آن کتابخوانی و آگاهیها را در همه سطوح بالا ببریم.
وی با اشاره به اینکه معیشت و رفاه کتابداران را با جدیت پیگیری میکنیم، افزود: آینده خوبی برای معیشت و امنیت شغلی کتابداران ترسیم میشود.
محسنی توسعه فیزیکی کتابخانهها را در کشور برنامه اساسی دانست و عنوان کرد: در این حوزه از اعتبارات استانی و خیران برای ارتقا فضای فیزیکی کتابخانهها گام بر می داریم.
وی در پایان با بیان اینکه رسانهها در ارتقای شاخصهای فرهنگی و فرهنگ مطالعه کتاب بیشتر تلاش کنند افزود: ترویج کتابخوانی به عنوان سنت رایج در جامعه باید به صورت فرهنگ در آید.
در این مراسم از کتابداران، خادمان کتاب، فرمانداران، بخشداران و شهرداران نمونه به عنوان روسا و اعضای برتر انجمن کتابخانههای عمومی تجلیل شد.
توجه مقام معظم رهبری به کتاب
مدیرکل برنامه ریزی نهاد کتابخانههای عمومی کشور گفت: توجه ویژه مقام معظم رهبری به کتاب و کتابخوانی مایه دلگرمی فعالان این حوزه است.
مازیار نیلچی در مراسم تجلیل از فعالان حوزه کتاب کردستان اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب بارها بر لزوم ترویج فرهنگ کتابخوانی و حمایت از فعالان این حوزه تاکید کرده اند که این امر بسیار مهم و اثرگذار است.
وی در ادامه توجه به نیازهای مخاطبان را از اولویتهای نهاد کتابخانههای عمومی کشور برشمرد و گفت: این امر میتواند در ترویج فرهنگ کتابخوانی و جذب اقشار مختلف به کتابخانههای عمومی بسیار اثرگذار باشد.
نیلچی توجه به بخش دیجیتال در کتابخانههای عمومی را از نیازهای ضروری جامعه امروزی بیان کرد و گفت: کتابخانههای عمومی کشور باید به سلایق اعضا و توسعه بخش دیجیتال و منابع الکترونیکی توجه بیشتری داشته باشند.
نیلچی به سند چشم انداز 1404 اشاره کرد و گفت: طبق این سند به ازای هر 100 نفر باید 35 نفر عضو کتابخانهها باشند که این سرانه برای استان کردستان اکنون دو نفر است که 33 نفر از این میزان فاصله دارد.
در اولین روز از بیست و دومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی، مراسم تکریم از مقام کتابدار به صورت همزمان در استانهای کردستان، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی و مازندران برگزار شد.
نظر شما