وی ادامه داد: شهید مهرداد دستگاهی به نام بیوگاز را اختراع کرد که گاز متان تولید میکرد. وی از بنیانگذاران جهاد دانشگاهی دانشگاه شریف بود. در سالهای جنگ تحمیلی، رزمندگانی که در مناطق باتلاقی حضور داشتند، به دلیل وجود پشه دچار زخمهایی میشدند که مهندس مهرداد، پمادی به نام «سنگر» را ابداع کرد که برای التیام زخم حاصل از نیش پشه مفید بود. این پماد اکنون با نام دیگری تولید میشود.
حمزهای استخراج الکل از خونهای پسمانده را دیگر اقدام ابتکاری دیگر این شهید معرفی کرد و افزود: بس از وقوع انقلاب اسلامی، کارخانههای الکلسازی را برای مدتی تعطیل کرده بودند. به همین دلیل کمبود الکل وجود داشت. وی با همکاری متخصصان دیگر، روش استخراج الکل از خون را ابداع کرد.
وی درباره نحوه گردآوری اطلاعات درباره شهید مرداد، توضیح داد: بیشتر اطلاعات را در مصاحبه با فاطمه پهلوانی، همسر شهید و مریم مهرداد، دختر این شهید به دست آوردهام. برخی دیگر از اطلاعات هم در مصاحبه با همرزمان شهید مانند دکتر صادق تارودی، مهندس حسن خائفی، علیاکبر روستازاده و برخی دیگر از همرزمان وی در گروه تدارکات جبهه یافتهام.
حمزهای که روایت زندگی شهید مهراد را از زبان دختر وی آورده است، نحوه نگارش داستان این «بوی پدر» را متناسب با ذائقه جوانان عنوان کرد و گفت: قشر جوان مخاطب اصلی این کتاب است. شهید مهرداد، فرصت خوبی داشت که بتواند در سالهای جنگ تحمیلی در خارج از کشور به پژوهشهای خود ادامه دهد اما برای پاسداری از وطنش به جبههها رفت و ترجیح داد انجام پژوهشهای علمی را به جوانترها بسپارد.
وی با اشاره به اهمیت انتشار چنین آثاری برای جوانان عنوان کرد: گاهی گمان میکنیم جوانان نسبت به وقایع انقلاب و وقایعی که در جنگ رخ داد، منفعل هستند اما معتقدم که ایرانیان در هر جای دنیا که باشند، داوطلبانه و مسئولانه به دفاع از کشورشان میپردازند. این کتاب هم یادآور همین نکته برای جوانان است.
حمزهای در «بوی پدر» در قالب داستانی مستند و 34 بخش، به داستان دختر شهید مهرداد میپردازد که بر اساس یک اتفاق ساده لایههای شخصیت علمیـ پژوهشی پدرش را میشناسد. در پایان کتاب نیز برخی از یادداشتهای شهید آمده است.
کتاب «بوی پدر» از سوی نشر فاتحان با شمارگان سه هزار نسخه، 188 صفحه، در قطع رقعی کوتاه و به بهای 80هزار ریال منتشر شده است.
نظر شما