دوشنبه ۳ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۲
ویژگی‌های مهم و جذاب کتاب «سرباز کوچک امام»

معصومه رامهرمزی، نویسنده حوزه دفاع مقدس در نشست بانوان راوی گفت: از پا ننشستن راوی «سرباز کوچک امام» با وجودِ سن کم، از ویژگی‌های مهم و جذاب این کتاب است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) چهل و یکمین نشست بانوان راوی دفاع مقدس، عصر دوم شهریور 1392 با حضور معصومه رامهرزی، نویسنده کتاب «یکشنبه آخر» با حضور گروهی از بانوان راوی در سالن اتفاق حوزه هنری، با موضوع نقد روایی کتاب «سرباز کوچک امام» برگزار شد.

 رامهرمزی، که به نیابت از فاطمه دوستکامی، تدوینگر کتاب «سرباز کوچک امام» در این مراسم حضور یافته بود، در ابتدا به پیام او برای این نشست، پرداخت و گفت: دوستکامی ثبت خاطرات مهدی طهانیان را به عنوان وظیفه‌ای برای خود می‌داند و خود از انجام و اجرای این کار احساس رضایت و خوشحالی دارد.

وی با اشاره به خاطرات مهدی طهانیان که به قلم گلستان جعفریان و از سوی سوره مهر در دست انتشار است، افزود: کتاب «سرباز کوچک امام» ویژگی‌های خاص و عمومی دارد. شخصیت خودِ راوی در این کتاب از ویژگی‌های خاص است. راوی با آن‌که سنِ کمی داشت، به هیچ وجه، حتی به مصلحت تسلیم دشمن بعثی نشد. طهانیان برای نوشته شدن این کتاب خیلی وقت گذاشت و مطالب آمده در کتاب از نظر استناد خیلی خوب است.

این امدادگر سال‌های جنگ تحمیلی داشتن باور‌های عمیق طهانیان و از پا ننشستن او را در ماجراهای کتاب، موضوعی دانست که مخاطب را بسیار تحت تاثیر قرار می‌دهد و ادامه داد: او خود را سفیر جمهوری اسلامی ایران حس می‌کرد و حتی در ماجرای گردهمایی 23 نفر از اسیران نوجوانی با صدام که برای سوء استفاده تبلیغاتی انجام شده بود، به نحوی گریخت. البته حماسه‌‌ای که آن 23 نفر پس از آن سوء استفاده تبلیغاتی آفریدند هم قابل قدردانی است.

رامهرمزی، شتا‌ب‌زدگی در تدوین را از کاستی‌های کتاب دانست و گفت: مطمئنم که اگر فرصتی یک‌ساله در اختیار نویسنده کتاب قرار می‌گرفت، این کتاب بدون غلط املایی و بسیار بهتر از آن چه منتشر شده است، به چاپ می‌رسید.

وی با اشاره به این‌که انتشارات «پیام آزادگان» ناشر این کتاب، اهل تبلیغات گسترده برای آثارش نیست، افزود: با وجود این، «سرباز کوچک امام» از 6 نامزد جایزه ادبی «جلال آل احمد» بود. یقین دارم که اگر داوران از شتاب نویسنده و ناشر برای رساندن کتاب به نمایشگاه کتاب سال 1392 آگاه بودند، این اثر را به عنوان کتابی شایسته قدردانی معرفی می‌کردند.

خالق «یکشنبه آخر» سپس از این‌که مطالب کتاب بدون رنگ و لعاب و در عین حال جذاب نوشته شده است، به عنوان نکته مثبت کتاب یاد کرد افزود: اخلاص راوی و نویسنده خاطرات این اثر را در گروه بهترین آثار منتشر شده درباره آزادگان قرار داده است.

در ادامه این نشست، مهدی طهانیان به شرح برخی خاطرات خود که در کتاب «سرباز کوچک امام» آمده بود پرداخت و درباره دلیل رها شدن برخی خاطرات کتاب در میانه آن گفت: قصدم بیان جان کلام بود که گمان می‌کنم در این امر موفق بوده‌ام.

جلسات هم‌اندیشی بانوان راوی دفاع مقدس به‌ صورت ماهانه و با حضور راویانی چون شمسی سبحانی، راوی كتاب «از چنده‌لا تا جنگ»، معصومه رامهرمزی، راوی كتاب «یكشنبه آخر»، زهره ستوده، راوی كتاب «پاییز 59»، شهلا غیاث‌وند، راوی كتاب «اینك شوكران 3»، مینا كمایی، راوی كتاب «دختران اُ‌پی‌دی» و فرشته ملكی راوی كتاب «اینك شوكران 1» و ... برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها