بله، درست حدس زدید؛ بحث همان بحث شناسنامه دار بودن منتقدان است که روحانی از آن سخن گفت و حالا این رسانه در یادداشتی بلندبالا در برابر این بحث رییس جمهور سوالاتی را مطرح کرده و از جمله اینکه آیا منتقدان باید حتما در دستهبندیهای سیاسی و دعواهای جناحی گروهها قرار گیرند تا حق اظهار انتقاد نسبت به دولت را داشته باشند؟! و یا آنکه آن دسته از مراجع فرهنگی یعنی مراجع بزرگوار تقلید، علما، اساتید، روشنفکران انقلابی، هنرمندان متعهد که نگاه نقادانه نسبت به اوضاع فرهنگی کشور دارند و خود را در دستهبندیهای سیاسی و جناحی آقای روحانی و همفکرانش و غیرهمفکرانش قرار ندادهاند و بنا به فرموده رهبر انقلاب باید همچنان نگاه نقادانه داشته باشند و تذکر بدهند، چه کنند؟
سایت «تابناک» هم در کنار راهنمایی که برای دید و بازدید مخاطبانش از گالری ها ارائه کرده از آنها خواسته سری هم به نمایشگاه کتاب بزنند و با ویژگیهای این دوره از بزرگترین نمایشگاه کتاب خاورمیانه آشنا شوند.
هر شهید یک کتابخانه
خبرگزاری «تسنیم» در بخش فرهنگی خود سعی می کند مرتبا تازه ترین اخبار مربوط به مراسم هایی که در نمایشگاه برگزار می شود را در کنار معرفی تعدادی از کتب عرضه شده در این نمایشگاه به مخاطب ارائه کند. خبر برگزاری یادمان 2 هزار شهید و جانباز افغانستانی سرافراز در 8 سال دفاع مقدس در نمایشگاه تهران و همچنین توزیع «یادداشتهای روزانه شهید باقری» و برنامه های انتشارات سروش برای نمایشگاه امسال از جمله مطالب نمایشگاهی تسنیم هستند. سیدناصر حسینی پور نویسنده کتاب «پایی که جا ماند» نیز در یادداشتی که به بهانه آغاز نمایشگاه نوشته اجرای طرحی به عنوان «هر شهید یک کتابخانه» را به متولیان امور پیشنهاد کرده که منطبق بر آن خانوادهای منسوب به شهدا یک سری کتاب های ارزشی در اختیار داشته باشند و آن را به صورت امانی در اختیار دوستان و نزدیکان خود قرار دهند تا به این ترتیب یک کتابخانه فامیلی شکل گیرد.
نشرچشمه در نمایشگاه نیست چون کتاب جدیدی ندارد!؟
«پیام نو» که از جمله سایتهای اصلاح طلب به شمار می رود عدم حضور نشرچشمه در نمایشگاه کتاب را به عنوان مهمترین مطلب نمایشگاهی خود آورده است. حسن کیاییان مدیر این انتشارات به این سایت گفته است:« نشر چشمه در بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب تهران حضور نخواهد داشت و کتاب هایش نیز در نمایشگاه عرضه نخواهد شد.» هرچند بد نبود که تنظیم کننده این مطلب لااقل درباره چرایی عدم حضور در نمایشگاه هم از کیاییان بپرسد اما متاسفانه چنین اتفاقی نیفتاده و نگارنده به جایش به سخنان سیدعباس صالحی معاونت فرهنگی ارشاد اشاره کرده که ناشران با کتابهای قدیمی خود نمی توانند در نمایشگاه حاضر باشند و نشرچشمه هم که به تازگی رفع تعلیق شده، کتاب تازه ای را برای عرضه نداشته است. جالب اینجاست که چنین مطلبی که بیشتر شبیه به گزارش است تا یادداشت، در ستون «یادداشت» بخش فرهنگی این سایت آمده است!!!
مرده پرستی ایرانیان دامن مارکز را هم گرفت
روزنامه «شهروند» که ارگان رسانه ای سازمان تامین اجتماعی به شمار می رود در شماره امروز خود مطلب خاصی درباره نمایشگاه نیاورده است اما روزنامه «شرق» به جایش دو مطلب خواندنی ارائه کرده است. اولی را علی اصغر سیدآبادی نوشته و از این گفته که نمایشگاه کتاب برای خانواده های ایرانی بیشتر به مجالی برای دورهم بودن بدل شده و برای همین بهتر است مدیران نمایشگاه زیاد به دنبال آماردهی درباره تعداد بازدیدکنندگان از نمایشگاه نباشند. سیدآبادی این نکته را هم اشاره کرده که کتابفروشها معمولا با نمایشگاه میانه خوبی ندارند زیرا به نظر آنها بهجای اینکه مردم را تشویق کنیم در طول سال کتاب بخرند و مشتری کتاب باشند و مشتریهای کتاب را اضافه کنیم، 10روز با هزینههای زیاد فضایی فراهم میکنیم و سر و صدا راه میاندازیم تا همان مشتریهای ثابت بهجای سرزدن به کتابفروشیها به نمایشگاه بروند! دومین مطلب نمایشگاهی «شرق» گزارشی است که فرناز ابراهیم زاده از حواشی روز اول نمایشگاه ارائه داده و در آن هم از غرفه های خالی روز اول گفته و از جمله غرفه ناشران پاکستانی که هنوز آماده نشده و همین طور از غرفه خالی مهمان ویژه نمایشگاه که ناشران افغان هستند! گویا محموله کتب ناشران این دو کشور توقیف شده و نه براساس گزارشهای رسمی که براساس شنیده ها علت این توقیف ارائه کتب ضدشیعی در این محموله بوده است!
جالب اینجاست که مرده پرستی ایرانیان دامن گابریل گارسیا مارکز را هم گرفته و آن طور که در گزارش «شرق» آمده غرفه مربوط به مترجم این نویسنده یکی از شلوغترین غرفه های نمایشگاه بوده است.
مدیر انتشارات روشنگران: هیچ فرد و مسئول قبلی از ارشاد بیرون نرفته است
روزنامه «کیهان» برطبق یک سنت قدیمی بعضا اخباری دارد که علیرغم کوتاه بودن، به شدت خواندنی هستند و بیانگر وجود یک تیم حرفه ای در این رسانه برای زیرنظر گرفتن حتی گاف های یک خطی رسانه های رقیب می باشند! یکی از این اخبار در ستون کوچک «اخبار ادبی و هنری» امروز این روزنامه آورده شده. این خبر را بدون کم و کاست بخوانید: «شهلا لاهیجی مدیر انتشارات روشنگران و مطالعات زنان و شرکتکننده در کنفرانس ننگین برلین در گفتوگو با یک ماهنامه اصلاحطلب گفت: «مدیر اداره کتاب وزارت ارشاد گفته بود تا دو هفته پیش از نوروز برای انتشار کتابها جواب می دهند اما هنوز پاسخی دریافت نکردهام.» وی ادامه داد: «در نمایشگاه امسال شرکت نمیکنم چون هنوز هیچ فرد و مسئول قبلی از ارشاد بیرون نرفته است و حتی برخی ارتقا پیدا کردهاند(!)»
تحصیلکرده هایی که بافرهنگ نیستند!
فریدون مجلسی تحلیلگر روابط بین الملل در روزنامه «اعتماد» نمایشگاه کتاب را بهانه ای کرده برای مرور بهترین کتابهایی که خوانده است. مجلسی از نوجوانی اش گفته که آثار ويكتور هوگو، الكساندر دوما، تولستوي، گوگول، داستايفسكي، چخوف، بوريس پاسترناک، الكساندر سولژنيستين، رابرت گريوز، همينگوي، فاكنر، گور ويدال، فيليپ راث، جورج اورول، آرتور كستلِر، مانِس اِشپِربِر، ماريو بارگاس يوسا و... البته گابريل گارسيا ماركز فقيد برایش بهترین بوده اند. مجلسی چندخطی هم درباره این گفته که حتی پزشکان و متخصصان به مطالعه کتبی مختلف و متضاد با شاخه کاری شان نیاز دارند چون یک تحصیلکرده هرچقدر هم که در رشته خودش صاحب دانش باشد تا وقتی که با دامنه گسترده ای از ادبیات ملل آشنا نشود نمی تواند بافرهنگ باشد.
خبرگزاری «آنا» که وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی است سعی کرده در کنار مرور اخبار نمایشگاه بعضا به معرفی کتبی خواندنی که در نمایشگاه امسال عرضه می شوند بپردازد. یکی از این کتب جلد ششم «جاده جنگ» نوشته منصور انوری است. هریک از مجلدهای مجموعه «جاده جنگ» یک واقعه تاریخی را دربر میگیرند. به عنوان مثال جلدهای ابتدایی این مجموعه به هجوم از سمت خراسان و در نهایت اشغال متفقین درسال 1320 اختصاص دارد و جلدهای پایانی نیز با محوریت هشت سال دفاع مقدس به رشته تحریر درآمده است. فعالیت مبارزان گروه های مختلف اسلامی، خرابکاری گروهک های ضد انقلاب و نظایر آن نیز درونمایه دیگر مجلدهای این مجموعه به شمار میروند.
انتهای پیام/
نظر شما