گزارش مراسم تودیع ومعارفه مدیر عامل خانه کتاب/1
صالحی: خانه کتاب پیوست سنجاق وزارت ارشاد نیست/ اداره کتاب محیط امن ناشران شود
سید عباس صالحی گفت: قرار نیست خانه کتاب روابط عمومی ارشاد و پیوست سنجاق این وزارت خانه باشد، این موسسه باید بتواند این مرجعیت و زبان مولف و ناشر را در خود داشته و تکمیل کند.*
سیدعباس صالحی در این نشست ضمن تقدیر و تشکر از اقدامات و فعالیت علی شجاعی صائین در مسند مدیرعاملی موسسه خانه کتاب اظهار کرد: خوشحالم که در ایام دهه فجر انقلاب اسلامی ایران و بیستمین سالگرد تأسیس خانه کتاب در خدمت اهالی فرهنگ هستم.
وی ادامه داد: امروز پس از دو دهه راجع به مأمن و ملجأ اهالی فکر با هم سخن میگوییم و کارنامه آن را می گشاییم. آنچه خانه کتاب در حیطههای مختلف به آن پرداخته و به تکامل رسانده در قالبهای مختلف اجرای جشنوارهها بوده است.
صالحی عنوان داشت: قرار نیست خانه کتاب روابط عمومی ارشاد و پیوست سنجاق این وزارت خانه باشد، این موسسه باید بتواند این مرجعیت و زبان مولف و ناشر را در خود داشته و تکمیل کند. خانه کتاب باید همافزایی کند و بخش حاکمیتی و خصوصی کتاب را با هم جمع کند.
معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نشستهای تخصصی که در مجموعه خانه کتاب برگزار میشوند را فرصتی برای گفتوگو و نقد اندیشهها توصیف کرد و گفت: در این نشستها افراد در کنار هم از کتاب میگویند و حیطه نشر کتاب و خدماتی که در حد توان اهل قلم است را معرفی میکنند. اکنون کارنامهای که به دست ما رسیده مجموعهای از تلاشهای افراد گمنام، کمنام و مشهور است. باید قدر همه این افراد را بدانیم و قطعا باید کوشید آنچه که پیوسته مفید بوده را بیافزاییم و کاستیها را کاهش دهیم.
اداره کتاب محیط امن ناشران و مولفان
وی با اشاره به مسند جدید علی شجاعی صائین در اداره کتاب این وزارتخانه عنوان کرد: اکنون با شجاعی صائین در جایگاهی سختتر و سنگر پرخطرتر جلو خواهیم رفت. امیدوارم با نگاهی که وی دارد، در فضای جدید اداره کتاب، به رفع موانع و ایجاد فضایی ایمن برای اهالی قلم بیانجامد و اداره کتاب را فضایی برای ایمنی بسازد نه ناامنی.در حقیقت مولفان و ناشران اداره کتاب را در محیط امن و امان خانه خود بدانند.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: این چیزی است که از وی انتظار میرود کسی که کتابشناس است و با بوی کتاب به وجد میآید، نمیتواند به مولف و مترجم با نگاه کینه، نفرت، بدبینی بنگرد البته وی به حمد الله اهل کتاب است.
وی در بخش دیگر سخنانش از نجفعلی میرزایی بابت پذیرفتن جایگاه مدیرعاملی موسسه خانه کتاب تشکر کرد و گفت: میرزایی باید این مسیر را تداوم ببخشد. سالهای زیادی است که با میرزایی آشنا هستم . بیتردید وی در حوزه شناخت جهان اسلام و به ویژه جهان عرب از معدود کسانی است که این شناخت را به طور تفصیلی با متفکران جهان اسلام در قالب ارتباط حضوری و دوستانه دارد. وی فردی دنیا دیده و دنیاشناس است و با اقامت طولانی که در لبنان داشته توانسته سیر ادبی ملیحی کسب کند و اینک شخصیت شناخته شده جهان عرب به شمار میآید و میدانیم که لبنان محل توزیع و نشر تفکر عربی و فضایل جهان عرب است.
وی با بیان این که تسلط به زبان انگیسی میرزایی سبب شده با بخشهای بینالملل بر خلاف تفکر سنتی راجع به حوزویان، ارتباط خوبی داشته باشد و در بطن جریانهای بینالمللی جهان است، افزود: حضور وی به این وادی برای من نوعی قوت قلب است و نگاه حداکثری به منابع انسانی درونی خواهد بود.
صالحی این تغییرات را سرفصل جدید برای بیان انتظارات در دوره جدید دانست و گفت: خانه کتاب باید مرجع، ملجأ و زبان مولف و ناشر باشد. این موسسه باید بخش حاکمیت و خصوصی کتاب را همافزایی کند. همچنین خانه کتاب باید سلیقههای بیشتر را در خود بپروراند. این مجموعه باید پل ارتباطی عرصه مکتوب در داخل و خارج از ایران باشد.
وی درباره انتظارات از خانه کتاب ادامه داد: این مکان باید پل ارتباطی اقتصادی عرصه مکتوب در حیطه داخلی و خارجی ایران را فراهم کند. خانه کتاب کل آن سرای اهل قلم است. این موسسه باید بتواند پل ارتباطی حوزه و دانشگاه باشد. امروز از وحدت حوزه و دانشگاه به طور کلیشهای گفته شده است اما وحدت واقعی این دو مرکز کمتر تحقق یافته است که میرزایی میتواند این فرصت را به کمک خانه کتاب فراهم کند.
صالحی یادآور شد: پل ارتباطی دیپلماسی فرهنگی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد از طریق خانه کتاب خواهد گذشت. این موسسه رصدکننده میراث مکتوب ملی کشور است و باید خانه مولفان و ناشران ایران باشد و نه فقط تهران!
نظرات