سه‌شنبه ۱۷ دی ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۰
شرفشاهی: جشنواره شعر در سال‌های گذشته برای عده‌ای دکان بود

کامران شرفشاهی، شاعر و نویسنده گفت: کارنامه سال‌های گذشته جشنواره شعر فجر نشانگر آن است که این جشنواره به دکانی سه نبش برای عده خاصی تبدیل شده بود و پیش از آن‌که هدف جذب دیگر شاعران و محلی برای تمامی صداها باشد، وسیله‌ای برای حذف و نادیده گرفتن دیگران و دیگر شاعران و حب و بغض‌ها بوده است._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، شرفشاهی گفت: سال‌ها پیش هنگامی که زمزمه ایجاد جشنواره شعر فجر به راه افتاد رسانه‌ها با اشخاص گوناگونی به مصاحبه پرداختند که در آن روزگار اشخاصی مانند محمد علی سپانلو آینده روشنی را برای چنین جشنواره‌ای پیش‌بینی نمی‌کردند.در آن ایام، یادداشت خوشبینانه‌ای نوشتم و گفتم که نباید با پیش داوری منفی به استقبال این جشنواره شتافت. اما کارنامه جشنواره شعر فجر در طول این سال‌ها گواه این واقعیت است که ظاهراً حق با دیگران بوده است.

این شاعر توضیح داد: جشنواره شعر فجر طی این همه سال هرگز نتوانست اعتبار و مقبولیت لازم را کسب کند و در حد همایش‌های ادبی معمولی و در انحصار عده معدودی باقی ماند. هنوز هم بسیاری از شاعران نسبت به این حرکت ذهنیت گذشته را دارند و این جشنواره نتوانسته است در شأن سایر جشنواره‌های فجر برای خود شأن و آبرویی کسب کند.

شاعر مجموعه شعر «از همیشه عاشقانه‌تر» افزود: هر سال این وعده داده می‌شود که این جشنواره قرار است تریبونی باشد برای شنیدن صدای تمام شاعران. اما در عمل نتیجه چیز دیگری از آب در می‌آید. کارنامه سال‌های گذشته جشنواره شعر فجر نشانگر آن است که این جشنواره به دکانی سه نبش برای عده خاصی تبدیل شده بود و پیش از آن‌که هدف جذب دیگر شاعران و محلی برای تمامی صداها باشد، وسیله‌ای برای حذف و نادیده گرفتن دیگران و دیگر شاعران و حب و بغض‌ها بوده است.


وی ادامه داد: امسال با حضور عبدالجبار کاکایی امیدواریم تکان و تحولی در این حرکت صورت پذیرد و امید که آبروی بر باد رفته این جشنواره احیا شود. در همین روزهای اخیر که خبر برگزاری این جشنواره منتشر شده است شاهد نقدهای فراونی در رسانه‌های مختلف بوده‌ایم که این بار بیانگر عملکرد نامناسب دوره‌های گذشته است که موجب شده تا کار برای آقای کاکایی در این دوره جدید دشوارتر شود، زیرا بسیاری از شاعران در حال حاضر از این جشنواره دلگیرند و برخی حتی با آن قهر کرده‌اند.

شرفشاهی یادآور شد: کارنامه جشنواره شعر فجر بیانگر آن است که در دوره‌های گذشته اشخاصی صرفاً به فکر پر کردن جیب خود و دوستانشان بوده‌اند و دغدغه‌ای برای شعر و دیگر شاعران نداشته‌اند. برخی در همین جشنواره در چندین دوره به عنوان برگزیده مدام مورد تقدیر قرار گرفتند و برخی به طور متوالی دایماً در شمار داوران این جشنواره بوده‌اند و حتی در شورای سیاستگذاری آن هم تغییرات چندانی به چشم نمی‌آید و خصوصاً جای شاعران ارزشمندی که در شهرستان‌ها زندگی می‌کنند در این فهرست غالباً خالی بوده است.

سراینده مجموعه شعر «سرشار از انتظار» گفت: با چنین روالی نمی‌توان از چنین جشنواره‌ای انتظار شق القمر داشته باشیم و معمولاً خبر برگزاری این جشنواره همواره به صورت شتابزده و دقیقه نودی اعلام شده است و هیچ گاه در صدد آسیب شناسی و جلب آرای دیگران و یک برنامه ریزی هوشمندانه نبوده‌ایم.

وی ادامه داد: پس برای رفع تکلیف و اینکه در ایام سالگشت پیروزی انقلاب جشنواره شعر فجر هم حضور داشته باشد و فرم‌های گزارش عملکرد در این باره خالی نماند، این جشنواره برگزار شده است. با توجه به سابقه این جشنواره و نحوه برگزاری آن می‌توان نتیجه گرفت که مسوولان هیچ گاه در صدد ارتقای کیفی این جشنواره و افزایش میزان تأثیر آن بر جامعه ادبی نبوده‌اند.

وی در پایان یادآور شد: حضور عبدالجبار کاکایی در این دوره با توجه به دیدگاه‌ها و انتقادهایی که ایشان در گذشته داشته‌اند امیدهایی را زنده می‌کند که باید به انتظار نشست.

شرفشاهی متولد تهران است. «راز سرفرازی»، «سبز و سپید و سرخ»، «سرشار از انتظار»، «قبله آفتاب»، «اوج» و «گزیده ادبیات معاصر» (مجموعه شعر) از آثار اوست.

مجموعه شعر «از همیشه عاشقانه‌تر» تازه‌ترین اثر این شاعر است که پاییز امسال(1392) از سوی انتشارات تجلی مهر روانه بازار کتاب شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط