یکشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۰
معرفی 100 کتاب مهم در کتابشناسی تاریخی امام حسین(ع)

مولف کتاب «کتابشناسی تاریخی امام حسین(ع)» گفت: در این اثر یکصد کتاب مهم از سده‌های گذشته تا عصر حاضر به ترتیب تاریخی معرفی و تشریح شده‌اند. در مقدمه این کتابشناسی بحثی درباره کارنامه عاشورانگاری گشوده شده و در آن از بایدها و نبایدهای آن سخن به میان آمده است._

محمد اسفندیاری در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، عنوان کرد: خوانندگان این پژوهش با رجوع به کتاب «کتابشناسی تاریخی امام حسین(ع)» درمی‌یابند یکصد کتاب مهم از میان هزاران کتابی که درباره امام حسین به زبان‌های عربی و فارسی کدام آثارند.

وی ادامه داد: همچنین در این کتاب، مقتل‌نگاری طی چند سده اخیر نقد و ارزیابی شده و نقاط ضعف و قوت این آثار نیز در کتاب «کتابشناسی تاریخی امام حسین(ع)» ارایه شده‌اند. بخش مهمی از این کتابشناسی به معرفی آثار درباره امام حسین(ع) در کتاب «الذریعه الی تصانیف الشیعه» اختصاص دارد.

مولف کتاب عاشوراشناسی گفت: بخش پایانی این کتاب نیز به موضوع امام‏حسین (ع) در الذریعه تعلق دارد که مخاطب در این بخش با بیش از نهصد کتاب آشنا خواهد شد.

وی مخاطبان این کتاب را متخصصان دین و عاشورا پژوهان برشمرد و افزود: نگارش این کتاب حدود دو سال به طول انجامید و اینک ویراست دوم کتاب «کتابشناسی تاریخی امام حسین(ع)» در بازار نشر و کتابخانه‌های تخصصی موجود است.

اسفندیاری در پاسخ به این سوال که «کتاب‌های معرفی شده در این کتابشناسی بر چه اساسی انتخاب شده‌اند؟» گفت: برای نگارش این اثر، حدود پنج هزار کتاب با موضوع امام حسین(ع) از دورترین زمان‌ها تا عصر حاضر را مطالعه و آثار معرفی شده در کتاب «کتابشناسی تاریخی امام حسین(ع)» را بر پایه معیارهای متفاوتی‌ انتخاب کردم. برخی از کتاب‌های معرفی شده بر اساس ملاک‌هایی مانند توصیف، تحلیل، قدمت و نوآوری انتخاب شده‌اند.

وی با بیان این‌که در دنیای امروز ضرورت دارد درباره هر موضوعی کتابشناسی وجود داشته باشد، توضیح داد: با مشاهده آثار متعدد درباره امام حسین(ع) به نظرم جای خالی کتابشناسی تاریخی امام حسین(ع) محسوس بود. بنابراین، برای تدوین و تالیف کتاب «کتابشناسی تاریخی امام حسین(ع)» تلاش کردم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط