به گزارش خبرگزای کتاب ایران(ایبنا)، تمایل کنونی جهان به منطقهگرایی جدید، مساله همگرایی کشورهای اسلامی را جهت حفظ هویت، ارزشها و منابع جهان اسلام دو چندان کرده است، اما محدودیت و مشکلاتی که در جهان اسلام وجود دارد، چنین هدفی را به تاخیر انداخته است. کتاب «موانع و فرصتهای همگرایی در جهان اسلام» به همت جمعی از نویسندگان و سرپرستی محمد ستوده به این موضوع پرداخته است.
این اثر با هدف بررسی زمینهها، امکانات و فرصتهای همگرایی کشورهای اسلامی در عصر جهانی شدن از یک سو و مطالعه موانع و محدودیتهای آن از سوی دیگر تدوین شده است. در مجموعه مقالات این کتاب ابعاد سیاسی، اقتصادی، امنیتی و فرهنگی همگرایی جهان اسلام و محدودیتهای آن بیان شده است.
این کتاب تقویت رویکرد مثبت به همگرایی کشورهای اسلامی، بیان ضرورتهای حیاتی و توجه فزاینده به امکان همگرایی منطقهای و فرا منطقهای کشورهای اسلامی در عصر جهانی شدن را مورد توجه قرار داده و تلاش کرده است به غنیسازی ادبیات علمی امکان پذیری همگرایی جهان اسلام و شکلگیری تصویر ذهنی مثبت با وجود موانع و مشکلات همگرایی کمک کند.
«سازمان تجارت جهانی و همگرایی اقتصادی کشورهای اسلامی» تالیف حسین پوراحمدی، «ظرفیتهای همگرایی جهان اسلام» محمد ستوده، «اسلام سیاسی(فرصتها و محدودیتها)» رضا عیسینیا، «راهبرد کشورهای اسلامی در مواجهه با جهانی شدن» سید جواد و سید احمد میرخلیلی، «همگرایی در جهان اسلام: از خیال تا واقعیت، از بیمها تا امیدها» مقصود رنجبر، «نقش پیمانهای دفاعی در انسجام و همبستگی استراتژیکی جهان اسلام» ابراهیم متقی، «بررسی زمینهها و امکان سیاست خارجی مشترک کشورهای اسلامی» راضیه مهرابی از عناوین مقالات این کتاب است.
«موانع و فرصتهای همگرایی در جهان اسلام» با شمارگان هزار و 400 نسخه، به بهای 10 هزار تومان از سوی انتشارات علوم و فرهنگ اسلامی منتشر شده است.
دوشنبه ۶ آبان ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۷
نظرات