به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، عظیمی گفت: شعرهای این مجموعه، ادامه شعرهای مجموعه «از جعرافیای من» است. دستمایه شعرهای «شاید از این سالها» تجربههایم درباره زندگی است. هم شعرهای شاد در این مجموعه دیده میشود و هم شعرهای غمگین.
وی که هنوز کتاب خود را به ناشر نسپرده است، گفت: مجموعه یادداشتهایی هم در دست انتشار دارم که درباره شعر دیگران است. این یادداشتها تفسیر نیست چون نخواستهام دریافتهای خواننده را از شعرها دستخوش تغییر کنم.
عبدالعلی عظیمی متولد 1335 ابرقو است. از وی در سال 1369 مجموعه شعر «با نام گل» از سوی نشر نیلوفر روانه بازار کتاب شد. «از جغرافیای من» نیز دیگر مجموعه شعر اوست که سال گذشته(1391) به چاپ رسید.
برگزیده
-
نوشتن تجربه جنگ به مثابه تراپی؛
ناب، نایاب و داغ و زنده
ثبت مکتوب تجربیات جنگ در همان زمان وقوع یا لااقل در زمانی نزدیک به آن، ضمن آنکه روایتی دست اول از آن رویداد و از منظری متفاوت از گزارشهای رسمی ارائه میکند، همچنین میتواند حال و هوای انسانی را منتقل کند که آن واقعه را از نزدیک و به صورت زنده تجربه کرده و هنوز به اصطلاح داغ است و حس و احساساتی زنده دارد.
-
بازخوانی گفتوگو با کاوه فرخ پژوهشگر تاریخ جنگ؛
تاریخ ثابت کرده ایرانی به هر نحوی از خاک دفاع میکند
کاوه فرخ: ایرانی خواه نیروی نظامی داشته باشد و یا نداشته باشد، از زمان اسکندر تا به امروز از خاک خودش دفاع میکند به هر نحوی.بحث ژنتیک نیست اما به لحاظ فرهنگی شاهد یک نوع ایراندوستی در ایرانیان هستیم که به سادگی از بین نمیرود.
-
فواد نظیری در گفتوگو با ایبنا:
هیچ عقل سلیمی جنگافروزی را نمیپذیرد / ادبیات، بازتاب احوال جان انسانهای در التهاب جنگ است
فواد نظیری، شاعر و مترجم ایرانی، گفت: ادبیات در مقطع تاریخی وقوع یک جنگ، عصاره این رخداد را میپروراند و تأثیر آن را بر عواطف انسانی و مسائل درونی بازگو میکند.
-
نویسندگی بهعنوان شغل، در گفتوگوی ایبنا با آذردخت بهرامی؛
سفارشی نوشتن با ذات ادبیات همخوانی ندارد
آذردخت بهرامی، داستاننویس، گفت: سفارشی نوشتن با ذات ادبیات همخوانی ندارد و شاید فقط بتوان فیلمنامه را سفارشی نوشت که آن هم میتوان گفت جزو ادبیات نیست.
-
نویسندگی بهعنوان شغل، در گفتوگوی ایبنا با منیرالدین بیروتی:
حرفهای نوشتن بدون دانش ادبی، بازار کتاب را مبتذل میکند
منیرالدین بیروتی، داستاننویس ایرانی، گفت: حتی اگر یک نویسنده حرفهای باشد و تماموقت بنویسد اما دانش ادبی کافی نداشته باشد، نه تنها سودی برای فرهنگ و ادبیات ندارد بلکه بازار کتاب را مبتذل میکند و سطح سلیقه جامعه را نیز پایین میآورد.
-
نگاهی به رمان کمال نوشته ونیچنزو لاترونیکو؛
هیچ فاجعهای در کار نیست، اما همهچیز آرامآرام فرو میپاشد
مجله نیشن در مقالهای به تحلیل و بررسی رمان کمال نوشته ونیچنزو لاترونیکو نویسنده معاصر کشور ایتالیا با موضوع فرهنگ مصرف گرایی در دنیای مدرن میپردازد که امسال توانسته به فهرست نهایی جایزه بوکر راه یابد.
-
مصاحبه با نویسنده مصری برنده بوکر عربی 2025؛
نویسنده باید جرأت پرتاب سنگ به دریاچههای راکد داشته باشد
محمد سمیر ندا، نویسنده مصری برنده بوکر عربی 2025 در گفتوگویی صمیمانه از تجربه زیسته، زخمهای تاریخ و مسئولیت نوشتن در برابر حافظه جمعی سخن میگوید
-
هوش مصنوعی، بحران هویت نقد ادبی و آینده آموزش ادبیات
اگر هوش مصنوعی بتواند به اندازهی دانشجویان کارشناسی ارشد آثار ادبی مانند هملت را تحلیل کند، آیا هنوز نیاز به نقد ادبی انسانی و آموزش آن وجود دارد؟
-
میزگرد «نخستین فلوشیپ نشر تهران؛ چالشها و دستاوردها»-۱
فلوشیپ نشر تهران اردوی تدارکاتی بود/آمادگی برای ورود به بازار جهانی
کارشناسان، میزگرد «نخستین فلوشیپ نشر تهران؛ چالشها و دستاوردها» درباره محدودیتها، مباحث اجرایی، چالشهای زیرساختی نشر کتاب کودک و نابلدی و بیتوجهی ناشران به کسب آمادگی برای حضور در بازارهای جهانی با توجه به قابلیتهای ادبیات کودک و نوجوان گفتند.
-
به همت خردسرای فردوسی مشهد؛
دفتر چهارم «شاهنامهپژوهی» منتشر شد
خراسانرضوی - دفتر چهارم «شاهنامهپژوهی» به همت خردسرای فردوسی مشهد و با نظارت محمدجعفر یاحقی منتشر شد.
-
مروری بر کتاب «هایدگر و نازیسم» نوشته ویکتور فاریاس؛
فیلسوف نازی
برخلاف روایتهای رسمی که پیوند هایدگر با نازیسم را امری گذرا، سیاسی و بیارتباط با تفکر فلسفی او معرفی میکنند، فاریاس با تکیه بر اسناد تاریخی و شواهد مکتوب، نشان میدهد که این ارتباط نهتنها عمیق و ایدئولوژیک، بلکه تا پایان عمر هایدگر نیز استمرار داشته است.
-
راهاندازی ایستگاه دیجیتال نسخ خطی گنجینه رضوی در کتابخانه ملی ازبکستان
خراسان رضوی - نخستین ایستگاه دیجیتال دسترسی به نسخ خطی و دریافت منابع چاپی گنجینه رضوی در محل کتابخانه ملی ازبکستان در تاشکند راهاندازی شد.
-
مروری بر «شر در اندیشه مدرن؛ تاریخ فلسفه از چشماندازی متفاوت»؛
زمینلرزه در ارکان آگاهی بشر
«نیمن» دست به نگارش تاریخ فلسفه، با محوریت موضوع «شر»،پرداخته است. او در مطالعه خود نشان میدهد تغییرات دیدگان انسان، بهخصوص انسان غربی، در رابطه با مفهوم شر، منجر به تحولاتی بنیادین شده که در عموم تاریخنگاریهای فلسفه، نادیده گرفته شدهاست
-
بازار داغ کتابهای فلسفی در گفتوگو با حسین شیخرضایی؛
فلسفهخوانی در زمانه بحران معنا
حسین شیخ رضایی معتقد است: توجه روزافزون مردم به فلسفه، نشانگر جستجوی آنها برای معنا و راهکارهای عملی در زندگی است، نه صرفاً مباحث انتزاعی. او تأکید میکند که «فلسفههایی برای زندگی» به دلیل پرداختن به همین دغدغههای انضمامی و نیاز به معنایابی در جامعه، با استقبال چشمگیر مواجه شده و به پناهگاهی فکری بدل گشتهاند.
-
درباره کتاب «دیستوپیا: تاریخی طبیعی»؛
برای پیشگیری از «انحطاط تمدن»
مطالعه دیستوپیا در اندیشه کلیز در کتاب «دیستوپیا: تاریخی طبیعی» از مرزهای نقد ادبی فراتر رفته و به یک ابزار مفهومی در علوم انسانی، تاریخ اندیشه، و تحلیل ایدئولوژی بدل میشود. این یادداشت در پی آن است که ظرفیت دیستوپیا را برای بازاندیشی در باب تمدن، سیاست، و انسانِ معاصر، از رهگذر بازخوانی پروژه کلیز، بهمثابه یک امکان نظری جدید برجسته سازد.
-
گفتوگو با علیرضا بهشتی به مناسبت درگذشت السدیر مکاینتایر ؛
فضیلتگرای ارسطویی
به نظر میرسد تفسیری که مکاینتایر از نظریه بحران معرفتشناختی ارائه میدهد، ما را در فهم تحولات فکری تاریخ ایران بسیار کمک میکند.
-
رئیس بنیاد ایرانشناسی در روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی:
شاهنامه کاخ بلند فرهنگ ایرانی است
علی اکبر صالحی: «حکیم ابوالقاسم فردوسی تنها یک شاعر نبود، بلکه معمار زبان فارسی و پاسدار هویت ملی ایران بود. شاهنامه او نه فقط یک اثر ادبی، بلکه شناسنامه فرهنگی ملت ایران است.»
-
گفتوگو با مهدی خسروانی، مترجم «شناسایی پروپاگاندای رسانهای»؛
رسانه و حقیقت
رسانه حتی اگر عزم بیطرفی داشته باشد «نمیتواند» بیطرف باشد، هم به دلیل محدودیتهای نگرش خودش، هم به دلیل جبر مخاطب که مجال بیطرفی را از رسانهها سلب میکند.
-
نامهایی که زندهاند؛
آیا ادبیات هنوز میتواند نامهایی بسازد که زنده بمانند؟
چرا دیگر نامی مثل «اِما بوواری» یا «آنا کارنینا» در ذهنها نمیماند؟ در دورانی که نامها بیشتر در شبکههای اجتماعی و سیاست شنیده میشوند تا در رمانها، جای شخصیتهای ماندگار ادبی کجاست؟ نگاهی دوباره به سخنان اینگبورگ باخمن ما را به این پرسش مهم میرساند: آیا ادبیات هنوز میتواند نامهایی بسازد که زنده بمانند؟
-
به مناسبت گرامیداشت روز جهانی موزه و میراث فرهنگی؛
کتاب، موزههای تاریخی و میراث مستند ایران
مراجعه به کتاب راهنمایی که برپایهی اطلاعات دست اول و نقشههای بهکارآمدنی نوشته شده باشد نه تنها برای گردشگران و بازدیدکنندگان میراث تاریخی و فرهنگی ضرورت دارد، بلکه برای متخصصان و کارشناسان نیز از اهمیت خاصی برخوردار است.
تازهها
-
فرخی یزدی کجا زندگی میکرد؟
روایتی از خانه شاعر لبدوخته
یزد- فرخی یزدی، شاعر آزادیخواهی که به جرم عدالتطلبی لب و دهانش را دوختند، به شاعر لب دوخته معروف است. او در دل بافت تاریخی در خانهای زیبا به دنیا آمد و در همان خانه دستگیر شد و فریاد عدالتخواهی او از همانجا به سراسر میهن مخابره شد.
-
با ترجمه رامین آذربهرام و بههمت نشر نیلوفر؛
یکی از برترینهای ادبیات پلیسی جهان منتشر شد
رمان «دختر زمان» که در فهرست برترین رمانهای پلیسی جهان جای دارد با ترجمه رامین آذربهرام منتشر شد.
-
از سوی خانه اندیشمندان علوم انسانی؛
«چشم انداز صلح با آمریکا» بررسی میشود
نشست بررسی «چشمانداز صلح با آمریکا» در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی به صورت حضوری برگزار میشود.
-
هشتصد و شصت و دومین شب از سلسلهشبهای مجلۀ بخارا؛
شب کمال اطهاری
هشتصد و شصت و دومین شب از سلسلهشبهای مجلۀ بخارا به تجلیل از کمال اطهاری اختصاص یافته است
-
نویسنده برنده جایزهی بوکر:
من فقط به هر کجا که تخیلم مرا ببرد، میروم!
برناردین اواریستو، نویسنده برنده جایزهی بوکر، در آثار خود آگاهانه از ساختارهای روایی و مضامین رایج فاصله میگیرد. او با به چالش کشیدن قواعد دستوری و با ابداع فرمی که خود آن را «داستان تلفیقی» مینامد، به دنبال ارائه تجربهای تازه و غیرمنتظره به خوانندگان است، نه تکرار مسیرهای آشنای داستانی.
-
یکشنبهها با منطقالطیرِ عطار - ۲۴
حکایت سلطان محمود و بیماری غلاماَش
خراسانرضوی - عطار در منطقالطیر با بیان حکایات و داستانهای زیبا به محبت و پیوند عمیق میان شخصیتها میپردازد و تمامی مرغان پس از شنیدن این حکایات زیبا به خوبی به رازهای قدیمی و کهن پی میبردند.
-
با قیمت ۲۹ میلیون دلار؛
فروش مزرعهای که به رمان همینگوی گره خورده است
معروفترین مزرعه تاریخی وایومینگ، جایی که همینگوی «وداع با اسلحه» را تمام کرد، با قیمت ۲۹ میلیون دلار به فروش میرسد.
-
به بهانه سالروز حمله شیمیایی عراق به سردشت؛
آمار شهدا و قربانیان سردشت هنوز مغفول مانده
شهر سردشت واقع در شمالغرب ایران و نزدیک مرز با عراق در تاریخ ۷ تیر ۱۳۶۶، هدف حمله هوایی شیمیایی ارتش عراق قرار گرفت. این حمله، باعث کشته شدن تعداد زیادی از غیرنظامیان و مجروح شدن بسیاری از مردم به دلیل مشکلات جسمی و تنفسی شد. سردشت به عنوان یکی از نخستین شهرهای جهان پس از جنگ جهانی اول شناخته میشود که سلاحهای شیمیایی مستقیماً علیه جمعیت غیرنظامی در آن به کار گرفته شد.
-
ویژه ماه محرم و صفر ۱۴۰۴
پویش مطالعاتی «از حسین بخوانیم» آغاز به کار کرد
بیست و سومین پویش کتابخوانی انتشارات بهنشر با عنوان «از حسین بخوانیم» ویژه ماه محرم و صفر ۱۴۰۴ برگزار میشود.
-
بنفشه اعرابی در گفتوگو با «ایبنا» مطرح کرد؛
دینم به جامعه هنری را با «تئاتر مالتی مدیا» ادا کردم
بنفشه اعرابی نویسنده کتاب «تئاتر مالتی مدیا» مطرح کرد: این کتاب حاصل بیش از ده سال پژوهش و کار تخصصی من در حوزه تلفیق هنرها است. من از سال ۱۳۸۹ روی این موضوع متمرکز شدم؛ موضوعی که از دهه ۶۰ میلادی در صحنههای جهانی مطرح بود، اما در کشور ما کمتر بدان پرداخته شده است.
-
نود و پنجمین معرفی کتاب هفته پیشنهادی توسط باشگاه بچهکتابخونها؛
تخفیف ۵۰ درصدی کتاب «روز حسین (ع)»؛ در طلیعه ماه محرم
باشگاه بچهکتابخونها در نود و پنجمین هفته فعالیت، مطالعه کتاب «روز حسین (ع)» نوشته غلامرضا حیدری ابهری را با تخفیف ۵۰ درصدی در اپلیکیشن فراکتاب، پیشنهاد میدهد
-
به همت انتشارات «کهکشان علم»؛
کتاب «بندرعباس» منتشر شد
هرمزگان - به همت انتشارات «کهکشان علم»، کتاب «بندرعباس؛ شهری در جوار آبهای نیلگون خلیجفارس» منتشر شد.
-
شاعر پاکستانی مطرح کرد؛
اسرائیل کشور و ملت نیست و فرهنگ مشخصی ندارد
علی کمیل قزلباش گفت: اسرائیل نه ملت و کشور مشخصی است و نه فرهنگی دارد. هیچ زبانی جز زبان زورگویی، جنایت و جنگ بلد نیست. پس باید با زبان خودشان با آنها صحبت کرد.
-
به همت کتابخانه عمومی هرمزگان؛
ویژه برنامه ادبی «ایران حسین(ع) تا ابدیت پیروز است» در بندرعباس برگزار شد
هرمزگان - به همت کتابخانه عمومی هرمزگان، ویژه برنامه ادبی «ایران حسین(ع) تا ابدیت پیروز است» در بندرعباس برگزار شد.
-
با حضور مدیر اسناد و کتابخانه ملی غرب کشور صورت گرفت؛
اهدای ۳ هزار جلد کتاب به کتابخانههای مدارس سما در همدان
همدان - با حضور مدیر اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور، سه هزار و ۲۰۰ جلد کتاب به کتابخانههای مدارس سما در همدان اهدا شد.
-
بازخوانی «اخلاق عملی» پیتر سینگر؛
فلسفهای برای زندگی روزمره
کتاب «اخلاق عملی» پیتر سینگر، از تأثیرگذارترین آثار فلسفی در حوزه اخلاق کاربردی، با زبانی روشن و استدلالهایی برانگیزنده کوشیده تا فلسفه را از برج عاج نظریات انتزاعی به دل زندگی روزمره انسانها بکشاند. این اثر که با ترجمه کیوان شعبانیمقدم از سوی نشر ثالث منتشر شده، از مرزهای کلاسیک اخلاق عبور کرده و به موضوعات ملموس، بحثبرانگیز و گاه چالشبرانگیز روزگار ما میپردازد.
-
بلاگر کتاب؛ دوست یا رقیب کتابفروشها- ۳
نقد مطبوعاتی در عصر کتاببلاگرها، دیگر تعیینکننده نیست
بهزاد عبدیپور، فعال حوزه نشر معتقد است درگذشته مولفههای تعیینکننده در موفقیت یک کتاب، مطبوعات و جراید بودند؛ اما امروزه انحصار از دست روزنامهنگارها درآمده و یک کتاب میتواند با معرفی یک بلاگر، چندین و چندبار تجدید چاپ شود.
-
در گفتوگو با ایبنا عنوان شد؛
«قاصدک مهربانی» بر بام فرهنگسراهای ارومیه
آذربایجانغربی_ رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری ارومیه گفت: طرح «قاصدک مهربانی» با هدف توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی در شش فرهنگسرای شهرداری ارومیه راهاندازی میشود.
-
«صدمین ایستگاه تئاتر علمی»؛
فصلنامه «تئاتر» به شماره ۱۰۰ رسید
صدمین شماره فصلنامه علمی «تئاتر» به سردبیری دکتر مصطفی مختاباد و با صاحبامتیازی انجمن هنرهای نمایشی ایران، بهار ۱۴۰۴ منتشر شد.
-
بستری برای شکل دادن فرهنگ کتابخوانی؛
بوکتوک؛ انقلاب بازاریابی در دنیای کتاب
در کمتر از پنج سال، بوکتوک از یک گوشه کوچک در شبکه اجتماعی تیکتاک به یک پدیده جهانی تبدیل شده است؛ پلتفرمی که مرز بین نویسنده و خواننده را محو کرده، فروش کتابها را متحول ساخته و روشهای تبلیغات ادبی را برای همیشه تغییر داده است.
نظر شما