حسین اسرافیلی، شاعر گفت: ممیزی یکی از نیازهای اصلی جامعه فرهنگی است و نمیتوان بدون ممیزی جامعه را به حال خود رها کرد. حتی در کشورهایی که حکومتشان با دین در تضاد است، ممیزی دیده میشود.-
وی گفت: حتی در امریکا هم اثری که به طور کامل مقایر با ارزشها و در تضاد با حکومتشان باشد چاپ نمیشود. ممکن است اثری در ابتدا به ظاهر در تضاد با منافع ملی آنها نوشته شود، اما در میانه راه میبینیم که همان اثر برمیگردد و کاملا تغییر میکند.
این شاعر ادامه داد: ممیزان کار سنگینی دارند و باید برای کار خود دلایل متقن داشته باشند؛ نه اینکه کتابی را با دستپاچگی و از روی شتابزدگی ممیزی کنند.
وی درباره ساختار وزارت ارشاد و نحوه چیدن مدیران فرهنگی گفت: نهادهای فرهنگی خصوصی باید نخبگان را به درستی بشناسند و آنان را برای مدیریت سازمانهای دولتی پیشنهاد کنند. مدیران فرهنگی باید از اهل فرهنگ باشند. مدیران فرهنگی نباید اطلاعاتشات از شعر و ادبیات صرفا در حد محیطهای آکادمیک باشد. متأسفانه بعضی مدیران دانششان از محیطهای آکادمیک پا فراتر نمیگذارد.
اسرافیلی گفت: انتظارات من از وزارت ارشاد دولت یازدهم همان انتظارتی است که همه اهل قلم دارند. باید به پیشکسوتها توجه ویژه کرد و به ادب گرانسنگ گذشته ارج نهاده شود. در میان جوانان ایجاد علاقه و شوق شود و از کسانی که ادبیات ارزشمند سرزمینمان را ادامه میدهند حمایت کرد. فراموش نکنیم که تنها ادبیات است که در سرزمین ما بدون کارشناس میتوان آن را مورد مطالعه و بررسی قرار داد و از آن لذت برد. بررسی دیگر آثار فرهنگی نیاز به کارشناس دارند.
اسرافیلی متولد 1330 تبریز و شاعر است. اولین اثر مستقل او كتاب «تولد در میدان» است كه در سال 64 از سوی حوزه هنری چاپ و منتشر شد.
کتابهای آتش در خیمهها (مجموعه شعر عاشورایی)، در سایه ذوالفقار (مجموعه شعر دفاع مقدس)، «عبور از صاعقه»، «مردان آتشنهاد»، «گزیده ادبیات معاصر شماره 5»، «آتش در گلو»، «آیینه و سنگ» «مریمها و شقایقها» (نگاهی به شعر خواهران در موضوع جنگ، با همكاری چند نفر) از جمله آثار او هستند.
نظر شما