اسرافیلی به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، گفت: مسوولان فرهنگی باید از دردهای فرهنگی بگویند تا مردم و مخاطبان آگاه شوند.
وی افزود: طبق قواعد یونسکو هر کس می تواند کتاب خودش را چاپ کند از این رو پیشنهاد میکنم وزارت ارشاد به جای نظارتی کیفی بر آثار شاعران، بیشتر به آنان اعتماد کند.
اسرافیلی افزود: همه جا خط قرمزهایی وجود دارد و در ایران هم توهین به ادیان و قومیتها و توهین به شخصیتهای سیاسی از جمله این خط قرمزهاست، اما نباید در این زمینه شکاکانه برخورد کنیم و خیلی ایراد بگیریم. کسانی که کتاب چاپ میکنند خودشان باید این ظرفیت را داشته باشند و بدانند کتابشان قابل خواندن هست یا نه.
وی بر ضرورت توجه به کیفیت آثار نویسندگان و شاعران تاکید کرد و گفت: شاعران جوان که کتاب چاپ میکنند باید با اهل شعر و قلم و دوستانشان که اهل فن هستند مشورت هایی پیش از انتشار کتابشان داشته باشند و قبل از چاپ، کتاب خود را محک بزنند و آن را در آینه نظرات دیگران ببینند. قطعا بعد از این رایزنیها به نتیجه میرسند که اثرشان به درد چاپ کردن می خورد یا خیر. بعضی شاعران که کتابشان را با تصمیم شخصی چاپ می کنند، بعد از یکی دو نقد جدی به حدی منزجر می شوند که میخواهند کتاب خودشان را آتش بزنند. پس قبل از چاپ کتاب باید دانست که کتاب به درد چاپ کردن می خورد و سواد عمومی را بالا میبرد یا خیر.
وی در پایان افزود: در مجموع باید شاعر به اجتهادی فردی برسد که کتابش در مقایسه با دیگر آثار از چه جایگاهی برخوردار است. معمولا اغلب کتابهای شعری را که این روزها میخوانیم دارای زبانی ضعیف و سست هستند و از حیث وزن هم استحکامی ندارند و ایرادهایی بر آنها وارد است. این کتابها با نظارت فرد، و نه نظارت وزارت ارشاد، بهتر است چاپ نشوند.
سهشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۸:۳۶
نظر شما