در ابتدای این آیین محمدحسین کریمیپور، مدیر انتشارات روایت فتح با سپاس از راویان کتابهای «دوره درهای بسته» به دلیل اعتماد به این انتشارات برای ثبت خاطراتشان از دوران اسارت، گفت: هدف انتشارات روایت فتح فقط معرفی یک الگو برای نسل جدید نیست بلکه میکوشد از زحمات و رشادتهای افرادی قدردانی کند که در جنگ تحمیلی سهمی داشتهاند. بر این اساس، نگارش مجموعه کتابهای «دوره درهای بسته» هم آغاز شد و دو کتاب این مجموعه اکنون در دست انتشار است که به زودی به چاپ خواهند رسید.
وی با تاکید بر اهتمام انتشارات روایت فتح برای گردآوری خاطرات آزادگان افزود: درخواست ما از آزادگان و دیگر مخاطبان کتابهای انتشارات روایت فتح این است که درباره آثار این مجموعه از نظر تحقیق و تالیف راهنمایمان باشند.
کریمیپور از انتشار فرهنگ مکتوب حوزه دفاع مقدس در فضای مجازی و حوزه بینالملل به عنوان دیگر دغدغه این انتشارات یاد کرد و ادامه داد: در این زمینه برنامههایی تدوین شده است که با خواست خداوند انتظار داریم در سال آینده(1393) نخستین ترجمه آثار ما به زبانهای دیگر منتشر شود. موضوع مورد نظر ما، انسانهایی است که در جنگ تحمیلی حضور داشتهاند و آن جایی که بحث انسان مطرح میشود، اشتراکهای فرهنگی بسیاری مشاهده میشود؛ البته به این شرط که خوب به آن پرداخته شود.
وی دستمایههای حوزه دفاع مقدس را بسیار مورد استقبال مخاطبان دانست و سپس با اشاره به نمایشگاه بینالمللی فرانکفورت، گفت: وقتی آثاری از انتشارات روایت فتح در باره یکی از آزادگان و نیز شهید منوچهر مُدِق(شهید مدق به روایت همسر) را به مسوول بخش خاورمیانه این نمایشگاه، که تا اندازهای به زبان فارسی هم مسلط است، نشان دادم، اظهار کرد: «ما نمیدانستیم که شما به همسران ژنرالهای جنگ پرداختید و این از نظر ما زیباست که به وجه زیبای جنگ نظر داشتهاید. همین طور برای ما زیباست که به اسیرانی پرداختهاید که پس از جنگ، اسیر بودهاند.» وی بسیار مشتاق بود که بتواند زمینهای برای دیدهشدن آثار مجموعه روایت فتح در نمایشگاه فرانکفورت فراهم کند.
مدیر انتشارات روایت فتح افزود: فرهنگ ما بسیار غنی است و در آیندهای نهچندان دور کتابهای انتشارات روایت فتح در آن سوی دنیا در اختیار افرادی قرار خواهد گرفت که به موضوع انسان و بشریت توجه دارند.
در ادامه این مراسم از سعید اسدیفر، علی علیدوست قزوینی و رستم خرمدین، از آزادگان راوی کتابهای «دوران درهای بسته» دعوت شد تا به بیان دیدگاههایشان درباره این آثار و خاطراتی درباره دوران اسارتشان بپردازند.
اسدیفر، نخستین راوی آزاده، در سخنانی با اشاره به اینکه انسانها خیلی قویتر از آن هستند که ما گمان میکنیم، گفت: وضعیت بسیار بد نگهداری از اسیران در عراق، ابتدا مرا به یقین رسانده بود که حتی سه روز هم نمیتوانم دوام بیاورم اما با توکل به خداوند و با تکیه بر انگیزههای دینی و معنوی این وضعیت را سپری کردم.
وی که از فرماندهان پایگاههای انتظامی شهرهای غربی کشور بود و در اسارت گروههای منافق کومَله قرار داشت، با یادآوری اینکه فرماندهان نظامی از سوی این گروه تروریستی بیشتر و سختتر از دیگران مورد شکنجه قرار میگرفتند، به بیان خاطراتی از نحوه نگهداری خود در زندانهای عراق و چگونگی اجرای حکم «اعدام ساختگی» درباره وی پرداخت.
سپس علی علیدوست قزوینی که در سالهای ابتدایی جنگ تحمیلی به اسارت درآمده بود و 10 سال را در زندانهای عراق سپری کرد، اسارت را واژهای تلخ و ناگوار دانست و گفت: کتاب «من زندهام» نوشته معصومه آباد به خوبی وضعیت ناگوار سلول آنها را بازگو میکند. این بانوان که بیش از 6 ماه را در وضعیت بسیار بد آن سلول گذرانده بودند، تصمیم گرفتند با اعتصاب غذا، مسوولان استخبارات را برای انتقال آنان به اردوگاه تحت فشار بگذارند.
وی افزود: مسوولان صلیب سرخ هم پس از 16 روز اعتصاب غذا، با مشاهده آنها در بیمارستان، این چهار بانوی اسیر را به اردوگاهی که ما بودیم منتقل کردند و ما که بیش از هزار و 500 نفر بودیم، با ذکر صلوات و خواندن سرود از آنها استقبال کردیم. این روایت در کتاب «من زندهام» به شیوایی بازگو شده است.
آخرین آزاده راوی که در این آیین به بیان خاطراتش پرداخت، رستم خرمدین، از آزادگان زرتشتی ایران بود. وی در دوران سربازی خود به اسارت ارتش عراق درآمد.
خرمدین سخنانش را با نام خدا آغاز کرد و گفت: در خط مقدم و در تاریخ 21 تیرماه سال 1367 به اسارت درآمدم. 6 ماه ابتدایی اسارت به خاطر دینم از سوی عراقیها بسیار کتک خوردم تا آنکه به دلیل این که مسیحیت در عراق دین پذیرفته شدهتری بود، تصمیم گرفتم خودم را مسیحی معرفی کنم و به همین دلیل آنها میخواستند به من لطفهایی کنند که نپذیرفتم.
وی با بیان اینکه هدف همه ما حفظ ایران بود، گفت: مذهب در این میان شاید متفاوت باشد اما معتقدم که مقصد و هدف و سخنان تمام پیامبران الهی یکی است. من اسارتی در اسارت دیگر داشتم زیرا عراقیها نمیدانستند با من که دینی متفاوت دارم، چگونه برخورد کنند.
این برنامه با سوالهای خبرنگاران و اعضای سایت انتشارات روایت فتح از آزادگان راوی، درباره نحوه سپری کردن دوران اسارتشان ادامه و با قدردانی از آنان پایان یافت.
نظر شما