منصور واعظی در نشست خبری امروز خود با اصحاب رسانه در پاسخ به سوال خبرنگار« ايبنا» درباره وضعيت مالي كتابداران گفت:در حال حاضر حداقل حقوق دریافتی کتابداران 600 هزار تومان است و وضعیت مالي کتابداران نسبت به دورههای پیش بهتر شده است و از نظر تخصصی نيز در رتبه مناسبی قرار گرفتند.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور با اشاره به افزایش رتبه تحصیلی دو ساله کتابداران در جایگاه تخصصی به سطح بالاتر، اظهار کرد: 520 نفر در طول سالهای اخیر جذب نهاد کتابخانههای عمومی کشور شدند که دارای مدرک کارشناسی ارشد و دکتری هستند.
واعظی با اشاره به توجه ویژه دولت نهم و دهم به وضعیت معیشتی کتابداران عنوان کرد: در دیدار سال 1389رییس جمهوری با کتابداران، هدیهای به این قشر داده شد و بر اساس آن کتابداران ماهانه 100 هزار تومان افزایش حقوق پیدا کردند که این مبلغ علاوه بر دریافتی ثابت به آنها پرداخت شده است.
دبیر کل نهاد کتابخانههای عمومی کشور درباره ارتقای منزلت اجتماعی کتابداران گفت: بر اساس سنجش 17 هزار نفری سال گذشته از افراد شهری و روستایی بر اساس سطح تحصیلات آنها و نظرسنجی درباره 11 شغل کشور، بیشترین اعتماد را مردم نخست به معلمان و سپس کتابداران داشتند.
واعظی با بیان این که کتابداران از میان نمونه 17 هزار نفری این سنجش رتبه نخست اعتماد را در میان افراد با تحصیلات بالای دیپلم کسب کردند، اظهار کرد: این آمار اعتماد به کتابداران برای نهاد کتابخانههای عمومی کشور افتخار است.
کتابخانههای روستایی مشکل کمبود نیرو ندارند
واعظی در پاسخ به سوال ديگر خبرنگار «ايبنا» گفت:در حال حاضر 400 كتابخانه در شهرستان هاي محروم وجود دارد. این کتابخانهها مانند مراکز شهری تک شیفت و دو شیفت فعالیت نمیکنند زیرا 73 درصد کتابخانههای شهری دو شیفت هستند در حالی که کتابخانههای روستایی سه ساعت در روز فعالیت میکنند.
دبیر کل نهاد کتابخانههای عمومی کشور گفت: اهالی روستا در طول سه ساعت در روز میتوانند خدمات خود را دریافت کنند و نیازی به نیروی تمام وقت برای اداره کتابخانههای این مناطق نیست.
وی درباره اداره کتابخانههای روستایی اظهار کرد: معلم، روحانی، مسوول واحد بهداشت و یا هر شخص فرهنگی دیگر، به مدت سه روز در هفته به صورت جداگانه به مردان و زنان در کتابخانههای روستایی، خدمات ارایه میدهند.
واعظی با بیان این که تمام کتابخانههای روستایی دارای نیروی انسانی هستند، اظهار کرد: نوع فعالیت در این کتابخانهها نیمهوقت است و در مواردی که تعداد اعضای یک کتابخانه روستایی بیش از 450 نفر باشد، کتابدار ثابت استخدام می شود.
مصوبات کتابخانههای مناطق زلزله زده اجرا شد
واعظی درباره پیگیری مصوبات ساخت کتابخانههای مناطق زلزله زده اظهار کرد: تمام کتابخانههای زلزله زده استان آذربایجان شرقی ساخته و یا بازسازی شدند و فقط یک کتابخانه زلزله زده در منطقه بوشهر باقی مانده که اکنون در حال بازسازی است و تا یک ماه دیگر آماده بهرهبرداری میشود.
شهرهای برتر مطالعه در سال 93 و 94 انتخاب می شوند
دبیر کل نهاد کتابخانههای عمومی کشور با بیان اینکه برای سال آینده چهار شهر به عنوان شهرهای مطالعه در کشور انتخاب شدند، اظهار کرد: در سال 1394 نیز سه تا پنج شهر مطالعه انتخاب می شوند.
سهشنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۸
نظرات