کتاب کلیات آشپزی «من و تو» در مشترک غرفه نسیم بهشت و اوج علم با استقبال خوبی در نمایشگاه مواجه شده است.-
وی علاوه بر کتاب کلیات آشپزی «من و تو» که در حجمی معادل 950 صفحه تولید و با 40 درصد تخفیف به بهای 20 هزار تومان در نمایشگاه عرضه میشود، کتابها «المراقبات» و «کشکول» را در شمار تازههای نشر این ناشران معرفی کرد.
مسوول غرفه نسیم بهشت و اوج علم در بررسی بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: در نمایشگاه امسال حقیقتا استقبال مخاطبان نسبت به سالهای قبل مقداری پایینتر بود. علاوه بر شرایط اقتصادی، افزایش بهای کتاب را هم از دیگر عوامل این امر میدانم.
وی درباره علت فراوانی کتابهای آشپزی در اغلب غرفهها و گردآوری و غیرتولیدی بودن محتوای آنها گفت: کتابهای آشپزی، تئاتر و سینما و هر مقوله فرهنگی دیگری تابع بازار عرضه و تقاضا هستند و نمیتوان گفت «چرا چنین وضعیتی وجود دارد؟». به دلیل متقاضی بودن مخاطبان این آثار با استقبال خوبی مواجه میشوند. اگر کتاب سطح پایینی را مردم میخرند، ایراد از تولیدکننده نیست، مخاطبان باید سطح سلیقه خود را بالا ببرند.
حسینی در پاسخ به این سوال که چنانچه مخاطب حق انتخابهای محدودی داشته باشد، چگونه میتواند سطح سلیقه خود را ارتقاء دهد؟ بیان کرذ: در همین نمایشگاه هم آثار ارزشمند زیادی در تمامی حوزهها به ویژه حوزه آشپزی وجود دارد. اغلب آثار ارزشمند به واسطه اقبال مخاطبان به چاپهای مکرر میرسند.
سطح سلیقه مردم از هر طریقی باید افزایش پیدا کند. این سطح سلیقه تا حدی از طرف لایههای بالایی جامعه تعیین میشود.
این مسوول غرفه در پاسخ به این سوال که آیا ناشر یکی از لایههای اثرگذار در بخش فرهنگی جامعه محسوب نمیشود؟ گفت: ناشران بخش خصوصی قدرت زیادی برای این کار یعنی فرهنگسازی و سلیقهسازی را ندارند اما ناشران بخش دولتی به واسطه حمایتهایی که از آنها میشود در این مقوله توانمندترند.
چنانچه ناشران بخش خصوصی بر تولید کارهای فاخر سرمایهگذاری کنند به دلیل کندی بازگشت سرمایه که در درازمدت یا به شکل نامناسبی صورت میگیرد، این اقدام با موفقیت انجام نمیشود.
همچنان که در حوزه سینما هم آثاری که حرفهای ارزشمندی برای گفتن دارند در تولید و عرضه با دشواریهای بیشتری مواجهند و کمتر از سایر محصولات با استقبال عامه مردم مواجه میشوند و در حقیقت گردش مالی چندانی ندارند!
نظر شما