در پنجمين روز نمايشگاه بينالمللی كتاب تهران برگزار شد
نشست تخصصي «شبكههای مجازي و كتابخانههای عمومی»
هشتمین نشست تخصصی «شبكههای مجازی و كتابخانههای عمومی» در غرفه نهاد كتابخانههای عمومی کشور در غرفه اين نهاد در بيست و ششمين نمايشگاه بينالمللی كتاب تهران برگزار شد.-
مهدی سعیدی در این نشست با تاکید بر توجه به نیازمندیهای کاربران ایرانی در فضای مجازی عنوان کرد: باید محتوای شبکه مجازی کتاب مبتنی بر نیازهای کاربر در فضای مجازی باشد. باید ببینیم یک کاربر ایرانی چه نوع نیاز و چگونه رفتاری در فضای مجازی دارد تا بتوان متناسب با آن محتوا تهیه کرد. ما در تامین محتوای شبکه مجازی کتاب بیشترین مثبتانگاری را لحاظ کردهایم.
وی در ادامه افزود: سیاستهای فرهنگی ما باز و مبتنی بر ورود کردن به نیازمندیهای فرهنگ عمومی کشور است. امیدوارم این فضای مجازی ایجاد شده برای کتاب، پاتوقی برای اهالی کتاب و افرادی شود که میخواهند درباره کتاب و محتوای آن با هم گفتوگو کنند.
مدیرکل امور فضاهای مجازی، درباره دغدغه اصلی شبکههای اجتماعی موضوعمحور گفت: دغدغه اصلی اینگونه شبکههای مجازی این است که با توجه به جهتدهی افکار عمومی در شبکههای اجتماعی، نباید دنبال یک اقبال عمومی صددرصدی باشیم. باید بتوانیم چند درصد از قشر مخاطبان مرتبط با کتاب را جذب کنيم و توان برقراری ارتباط پویا با همین درصد کتابخوانان حرفهای را داشته باشیم.
در ادامه ابراهیم اسکندریپور، درباره کارکرد شبکه مجازی کتاب، بیان کرد: این شبکه دارای کارکرد کاتالوگی، فهرستنویسی و معرفی کتاب است. دامنه پوشش کتابها در شبکه مجازی کتاب بسیار بالاست و تقریبا بیشتر کتابهای منتشر شده در کشور را پوشش میدهد.
وی در ادامه یادآور شد: در این فضا مخاطب میتواند کتابهای مورد علاقه خود را بيابد و با نویسندگان مورد علاقه خود ارتباط برقرار کند.
اسکندریپور با ذکر این نکته که زندهبودن شبکههای مجازی بسته به میزان ارتباطات کاربران با شبکه است، افزود: یک شبکه اجتماعی پویایی یک جامعه را دارد. ما باید علاقهمندیهای مخاطبان را لحاظ كنيم و در صدد فراهم كردن امکانات لازم براي برقراری ارتباط بهتر و ایجاد جذابیت بیشتر در اين فضا باشيم.
مسوول سوره مهر الکترونیک در پایان اظهار كرد: بهترین اتفاق در بحث افتتاح شبکه مجازی کتاب، پیشقدم شدن این شبکه در زمینه کتاب بود و تا این اتفاق نمیافتاد نمیتوانستیم درباره نقاط قوت و ضعف آن بحث و دنبال راهکارهای بهبودبخش باشیم. در کنار پروژههای ترویج کتاب و کتابخوانی، افتتاح این شبکه میتواند در جذب قشر کتابخوان موثر باشد.
نشست تخصصی «شبكههای مجازی و كتابخانههای عمومی» از ساعت 17 و 30 دقیقه در محل غرفه نهاد کتابخانههای عمومی کشور واقع در شبستان، روبه روی راهروی 39 و جنب غرفه كتابخانه ملی ايران برگزار شد.
بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تا 21 اردیبهشت در مصلی امام خمینی (ره) برپاست.
نظر شما