یکشنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۱ - ۱۵:۰۶
ماهنامه تخصصی «علوم اجتماعی» ویژه آبان‌ماه به چاپ رسيد

پنجاه‌وششمین شماره از ماهنامه تخصصی و اطلاع‌رسانی «علوم اجتماعی» منتشر شد. آسیب‌شناسی نشر و تالیف آثار در حوزه علوم اجتماعی، درآمدی بر شبکه‌های اجتماعی و ضرورت شناخت شبکه‌های اجتماعی مجازی موضوع‌های مطرح شده در این شماره است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، پنجاه‌وششمین شماره از ماهنامه تخصصی و اطلاع رسانی «علوم اجتماعی» ویژه آبان‌ماه منتشر شد. 

در بخش سخن ماه نشریه، محمدرضا رسولی، سردبیر ماهنامه تخصصی علوم اجتماعی به ابعاد اثرگذاری شبکه اینترنت با عنوان «ضرورت شناخت شبکه‌های اجتماعی مجازی» اشاره می‌کند و این‌که اینترنت به عنوان شبکه شبکه‌ها و با ساز و کاری پیرامون تبادل اطلاعات و داده‌های علمی پژوهشی،شروع به کار کرده و رفته رفته خود را به عنوان ابزاری ارتباطی به عرصه اجتماع کشانده است. 

در بخش دوم، چالش‌های نشر و نقش کتاب ماه با موضوع «آسیب‌شناسی نشر و تالیف آثار در حوزه علوم اجتماعی» مطرح شده و توسط امیدعلی احمدی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، امیدعلی مسعودی، عضو هیات علمی دانشگاه سوره و اسماعیل قدیمی، استاد مدعو دانشگاه تهران نوشته شده است. 

در بخشی از این گفت‌وگو آمده است: «بازار کتاب و نشر اثر در حوزه علوم اجتماعی، از دیرباز با مشکلات و چالش‌هایی همراه بوده است، از تولید محتوایی مبتنی بر دانش و ارزش بومی مورد نیاز جامعه گرفته تا موضوعاتی مانند مخاطب و توزیع، همگی از دغدغه‌هایی است که به رغم کمک‌های مدیریت کلان فرهنگی، هنوز مرتفع نشده است.» 

«فرا تحلیل کتاب‌های روش تحلیل شبکه اجتماعی»، «نقش تفاوت‌های فرهنگی در خود ابزاری کاربران سایت‌های شبکه اجتماعی»،«آیا سنجه‌های تحلیل شبکه اجتماعی در تمام شبکه‌های اجتماعی کارآست؟» و «درآمدی بر شبکه‌های اجتماعی» موضوعاتی هستند که در بخش پرونده ماه نشریه به آن پرداخته شده است. 

در بخش فراسوی مرز‌ها این نشریه، «روابط عمومی در بافت‌های فرهنگی جهانی چشم‌انداز‌های چند انگاره‌ای» نوشته «نیلانجانا باردهان» و «مقدمه‌ای بر مددکاری کار اجتماعی و سیاست اجتماعی» تالیف «جاناتان دیکنز» به عنوان کتاب‌های برگزیده رشته علوم اجتماعی معرفی شده‌اند. 

همچنین کتاب «درک شبکه‌های اجتماعی» از دیگر اثر معرفی شده در این بخش است که از انتشارات دانشگاه آکسفورد در سال 2012، برای پر کردن شکاف بین پژوهشگران حوزه‌ شبکه‌های اجتماعی و ایده‌های اصلی این پدیده به رشته تحقیق و تحریر درآمده است.

«عوامل موثر برتولید محتوا در شبکه‌های اجتماعی» نوشته مشترک محمدرضا رسولی و مریم مرادی، «تفاوت بین رسانه‌های اجتماعی و رسانه‌های جمعی» تالیف جواد افتاده، «تصورات قالبی در جهان‌های مجازی» نوشته مرضیه خلقتی، موضوع‌هایی هستند که در قالب مقاله در این ماهنامه به رشته تحریر درآمده است. 

در بخش همایش‌ها و نشست‌های علمی نیز گزارشی‌هایی از بیست ‌و یکمین دوره جایزه کتاب فصل، همایش روز رسانه‌های اجتماعی، گردهمایی دانش ارتباطات و جامعه ایرانی، کنفرانس روابط عمومی، صنعت، تولید ملی و نشست تخصصی چالش‌ها و ظرفیت‌های پژوهش در رسانه‌های دیجیتال نوشته شده است.

«نورمگز؛ سایتی برای دسترسی رایگان» با 725 هزار مقاله فارسی و 32 عنوان نشریه در زمینه جامعه‌شناسی و علوم اجتماعی و نیز انتشار کتاب «تحلیل شبکه اجتماعی با نودیکس‌ال» از بخش‌های معرفی شده در تازه‌های ماهنامه تخصصی علوم اجتماعی است. 

در بخش پیشخوان نشریه، کتاب‌های «مسایل اجتماعی: اجتماع، سیاست و عمل اجتماع» نوشته «آنا لئون»، «سیاست اجتماعی» تالیف «جان بالداک»، «تجزیه و تحلیل شبکه اجتماعی» تحریر مشترک «دیوید نوک»و «سانگ یانگ» و «مدل‌ها و روش‌ها در تجزیه و تحلیل شبکه اجتماعی»، نوشته «پیتر کارینگتون» معرفی شده‌اند. 

در بخش‌هایی از معرفی کتاب «تجزیه و تحلیل شبکه‌های اجتماعی» آمده است: «در نسخه جدید این کتاب، نویسندگان کتاب «دیوید نوک» و «سانک یانگ» به تغییرات زیادی که در این زمینه در طی 25 سال رخ داده یعنی از زمان نخستین چاپ این نسخه، پرداخته‌اند. آن‌ها مسایل مختلف را درباره مفاهیم اولیه شبکه، جمع‌آوری داده‌ها، و روش‌شناسی تحلیلی شبکه بررسی می‌کنند. خوانندگان می‌توانند مجموعه داده‌های واقعی و مصنوعی گنجاندیده شده در سراسر این کتاب را تجزیه و تحلیل کنند.» 

پنجاه‌وششمین ماهنامه تخصصی علوم اجتماعی ویژه آبان‌ماه در 102 صفحه و به بهای یک‌هزار و 500 تومان به کوشش موسسه خانه کتاب منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها