نخستین مجموعه شعر علیرضا قاضیمقدم با عنوان «آه در مه» از سوی نشر آوایکلار منتشر شد. شعرهای این مجموعه در دو قالب غزل و نوخسروانی سروده شدهاند.-
شعرهای این مجموعه بیشتر درونمایهای عاطفی و اجتماعی و گاهی فلسفی دارند که با زبانی ساده و روان بیان شدهاند. همچنین این سرودهها از تصاویر شعری ویژهای برخوردارند.
شاعر این مجموعه پیشتر درباره زمان سرایش این شعرها به «ایبنا» گفته بود: «نوخسروانیهایی که در این دفتر آمده طی دو یا سه سال اخیر سروده شدهاند، اما غزلها، گزیدههای از غزلهای سالهای 1379 به بعد هستند.»
وی همچنین آشنایی با علی عباسنژاد و فعالیت او در قالب نوخسروانی را دلیل علاقهمندیاش به این قالب شعری معرفی کرده و معتقد بود: «در دنیای امروز مخاطب فرصت زیادی برای مطالعه شعر و آثار هنری بلند ندارد، اما این نوع شعر را میتوان حتی در قالب یک پیامک نیز اشاعه داد و مخاطب را با آن آشنا کرد.»
یک نمونه از نوخسروانیهای این کتاب:
«عمو زنجیرباف قصه در زنجیر جان میداد
جهان در تاب تاب عباسی ما زیر و رو میشد
کتاب کودکی هر صفحه چون پروانهای در باد...»
یک نمونه از غزلهای این مجموعه:
«این چیست در من؟! حس یک گمراه در مه
بیمی؛ هراسی؛ وحشتی جانکاه در مه
کوبیدن آب جنون در هاون عقل
شوق نیفتادن به قعر چاه در مه
خواب غریبی دیدهام؛ تعبیر آن چیست؟
با ناشناسی صحبتی کوتاه در مه؟
این کیست در من؟ در بغل زانو گرفته؟
بیهوده با خود میکشد هی آه در مه
دیریست چشم غفلتش خشکیده بر راه
در انتظار عابری آگاه در مه
در خون میان درههای شعر یک روز...
گرگی که یک شب توبهاش را ماه در مه...»
علیرضا قاضیمقدم متولد 1362 در گرگان و فارغالتحصیل مقطع کارشناسی ارشد در رشته مرمت است. وی غزل را از سالهای 1378 و 1379 آغاز کرده، بیشتر به شعر شاعران سبک هندی گرایش داشته و اغلب شعرهای آنها را قرائت کرده است اما بهطور کلی شعر را به صورت حرفهای با شرکت در جلسههای انجمن ادبی خزیر در گرگان آغاز کرده است.
نخستین مجموعه شعر این شاعر با عنوان «آه در مه» در 186 صفحه، با شمارگان هزار و 200 نسخه و قیمت چهار هزار و 500 تومان از سوی نشر آوای کلار منتشر و راهی بازار کتاب شد.
نظر شما