قاضیمقدم در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره نخستین دفتر شعرش توضیح داد: دفتر شعر «آه در مه» در برگیرنده شعرهایی در قالب نوخسروانی و غزل است. بیش از 100 قطعه شعر در این کتاب آمده که نیمی از آنها در قالب نوخسروانی و نیمی دیگر در قالب غزل سروده شدهاند.
وی درباره مضمون و موضوع این شعرها و سال سرایش آنها گفت: از شعرهای این مجموعه میتوان برداشتهای متفاوت اجتماعی، عاطفی یا فلسفی داشت. نوخسروانیهایی که در این دفتر آمده طی دو یا سه سال اخیر سروده شدهاند، اما غزلها، گزیدههای از غزلهای سالهای 1379 به بعد هستند.
این شاعر درباره گرایش خود به قالب نوخسروانی ادامه داد: آشنایی با علی عباسنژاد و فعالیت او در قالب نوخسروانی مرا نیز به این قالب شعری علاقهمند کرد؛ چراکه در دنیای امروز مخاطب فرصت زیادی برای مطالعه شعر و آثار هنری بلند ندارد، اما این نوع شعر را میتوان حتی در قالب یک پیامک نیز اشاعه داد و مخاطب را با آن آشنا کرد.
وی در پاسخ به پرسشی درباره ویژگیهای قالب نوخسروانی توضیح داد: با استفاده از این قالب به خوبی میتوان مضامین و اندیشههای دنیای مدرن و امروزی را در قالبی کوتاه بیان کرد. بنابراین از یک سو سرایش این نوع شعر و از سوی دیگر خوانش و برقراری ارتباط راحتتر مخاطب با آن در گسترش و استقبال از این قالب شعری موثر است. همچنین این نوع شعر بسیار تاثیرگذار و تاویلپذیر است.
قاضیمقدم اشارهای به آغاز فعالیتش در حوزه شعر داشت و تشریح کرد: غزل را از سالهای 1378 و 1379 آغاز کردهام. همچنین بیشتر به شعر شاعران سبک هندی گرایش داشتم و اغلب شعرهای آنها را قرائت میکردم. از میان شاعران معاصر نیز سرودههای حسین منزوی و محمدعلی بهمنی بر کار من تاثیر گذشتهاند.
وی در پایان یادآور شد: بهطور کلی شعر را به صورت حرفهای با شرکت در جلسههای انجمن ادبی خزیر در گرگان آغاز کردهام.
علیرضا قاضیمقدم متولد 1362 در گرگان و فارغالتحصیل مقطع کارشناسی ارشد در رشته مرمت است.
نخستین مجموعه شعر این شاعر با عنوان «آه در مه» در 200 صفحه، با شمارگان هزار و 200 نسخه و قیمت چهار هزار و 500 تومان از سوی نشر آوای کلار منتشر و راهی بازار کتاب شد.
شنبه ۱ مهر ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۲
نظر شما