به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) مراسم يادبود داوود بختياري دانشور روز چهارشنبه بيستويكم فروردين با حضور دکتر مجتبی رحماندوست (مشاور ریاست جمهوری در امور ایثارگران)، دکتر حسن بنیانیان (رئیس حوزه هنری)، مرتضی سرهنگی (مدیر مرکز مطالعات و تحقیقات فرهنگ و ادب پایداری)، محمدعلي فقيه (مديرکل انتشارات و اطلاعرسانی بنياد شهيد)، محسن مومنی (مدیر مرکز آفرینشهای ادبی)، عليرضا كمري و جمعي از نويسندگان ، هنرمندان ، دوستان و همکاران وی در تالار مهر حوزه هنري برگزار شد.
در این مراسم ابتدا رضا امیرخانی،داستاننويس در باره خصوصیات اخلاقی و نويسندگي داوود بختیاری گفت: بختیاری با وجود بیماری صعبالعلاج به کار نوشتن میپرداخت و نوشتن توام با اين مشكل او را از همنسلانش و نویسندگان دیگر متمایز میکرد.
مرتضی سرهنگی، مدیر مرکز مطالعات و تحقیقات فرهنگ و ادب پایداری سخنران بعدی این مراسم بود كه درباره 2 اثر مرحوم بختیاری: مردی که خواب نمیدید(خاطرات مرحوم اسدالله خالدی) و ما همه سرباز بودیم (خاطرات مهدی تجر) سخن گفت.
وي اظهار داشت: بختیاری بیشتر از آن که بنویسد مطالعه میکرد و برای نوشتههایش زحمت میکشید. او با مهارت گوش دادن اعتماد به نفس راوی را به دست میآورد و مصاحبهكننده را به صورت کمی و کیفی هدایت میکرد.
مرتضی سرهنگی افزود: بختیاری در ثبت جزئیات وقايع دقتی خاص داشت و برای مصاحبه همیشه دنبال عکس و سند بود. داوود بختیاری حدود 25 کتاب داشت که میتوان گفت هر سال 5/1 کتاب مینوشت.
در ادامه ،علیرضا کمری، نویسنده و پژوهشگر از اولین دیدار خود با داوود بختیاری در واحد کودک و نوجوان دفتر ادبیات و هنر مقاومت و همکاری وی با عربلو و پس از آن احمد دهقان سخن گفت.
وی اظهار داشت: از همان روزهای آشنایی نگاه غمگنانه و مغمومي در چهره نجیب و ساکت وی و رفتار بسیار بسیار بیآزار و بیسر و صدايي از او دیدم.
كمري افزود: با توجه به اين كه هزينه درمان بختياري بسيار بالا بود و او گاهي اوقات با پرداخت اين هزينه مشكل داشت، هيچوقت نديدم يا لااقل نشنيدم كه اين نياز را با كسي در ميان بگذارد.
در ادامه حجتالاسلام و المسلمین غیاث، درباره سجایای اخلاقی و فضایل انسانهای وارسته به ایراد سخنرانی پرداخت.
در خاتمه اين مراسم از طرف بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و بنیاد شهید انقلاب اسلامی به خانواده مرحوم داوود بختیاری دانشور لوح یادبود اهدا شد.
در پايان مراسم يادبود داوود بختياري دانشور کتاب «طعم زندگی» او به حاضران اهدا شد.
نظر شما