به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، از میان این نویسندگان ، ماکسیم گورکی و ژوزه ساراماگو برای آثارشان که به فارسی ترجمه شده است بیشتر میان مخاطبان فارسی زبان شناخته شده اند.
ماکسیم گورکی
الکسی ماکسیمویچ پشکو، با نام مستعار ماکسیم گورکی، نویسنده، نمایشنامه نویس و شاعر روسی چنین روزی در سال 1930 توسط یک گروه «ضد شوروی» با زهر مسموم شد و دیده از جهان فروبست. وی در سال 1868 در«نژنی نوگورو» که بعدها به گورکی تغییر نام پیدا کرد، متولد شد. در کودکی پدرش را بر اثر بیماری وبا از دست داد. غم از دست دادن پدر و پریشانی مادرش در داستان «کودکی من» به راحتی قابل لمس است. او در سال 1898 «مجموعه طرح ها و داستان ها» را به چاپ رساند. این مجموعه شامل داستان های رمانتیکی است که به رابطه قدرت و اصالت خانوادگی طبقه روستایی و کارگر در روسیه می پردازد. این نویسنده شهیر در سال 1900 شروع به نوشتن رمان های «سوسیال رئالیستی» کرد که از جمله آنها می توان به رمان «مادر» اشاره کرد. گورکی 15 نمایشنامه نوشت که گرچه دو عنوان از آنها با سانسور روبه رو شدند ولی اجرای بیشترشان در تئاتر مسکو موفقیت آمیز بود. آخرین کار او که ناتمام هم ماند «زندگی کلیم سامگین» نام دارد که اغلب معتقدند این کتاب شاهکار اوست. این رمان که در 4 جلد نوشته شده، نمایی از وضعیت اجتماعی روسیه از سال 1880 تا 1917 است.
ژوزه ساراماگو
ژوزه ساراماگو، نویسنده، شاعر و نمایشنامه نویس پرتغالی چنین روزی در سال 2010 دیده از جهان فروبست. وی نوامبر 1922 در شمال لیسبون به دنیا آمد. او در سال 1998 موفق شد تا جایزه نوبل را از آن خود کند. او نخستین رمان خود را با عنوان «کشور گناه» در سال 1947 منتشر کرد و پس از آن رمان «بالتازار و بلموندا» را نوشت که ترجمه انگلیسی آن شهرت فراوانی برایش به ارمغان آورد. كتاب «كوري» که معروفترين اثر اوست در سال 1995 نوشته شد و اقبال چشمگیری از آن به عمل آمد. کتاب دیگر وی با عنوان «سالمرگ ریکاردوریش» در سال 1984 برنده جایزه ادبی پن و جایزه داستان خارجی ایندیپندنت شد. دنياي سينما نيز از آثار «ساراماگو» بهره گرفته كه نمونه بارز آن ساخت فیلم کوری با اقتباس از رمان معروف اين نويسنده به كارگرداني «فرناندو ميرلس» است. «همه نام ها» ، «غار»، «سفر فیل» و «دفتر یادداشت» از دیگر آثار اوست.
ایوان الکساندرویچ گونچاروف
ایوان الکساندرویچ گونچاروف، رمان نویس روسی چنین روزی در سال 1812 دیده به جهان گشود. او نخستین رمانش را با عنوان «داستان های عوام» در سال 1847 و دومین رمانش را با عنوان «ابلوموف» در سال 1859 منتشر کرد که سبب شهرتش شد. «پرتگاه » یکی دیگر از آثار اوست. وی سپتامبر 1891 دیده از جهان فروبست.
فریتیوف شوآن
فریتیوف شوآن، فیلسوف و شاعر آلمانی چنین روزی در سال 1907 در خانواده ای فرهنگی در شهر بازل سوییس به دنیا آمد. او در آلمان و فرانسه به تحصیل پرداخت و آنجا با آثار فیلسوفان بسیاری از جمله رنه گنون آشنا شد و همین زمینه علاقه اش به اشعار اسلامی شد. وی بیش از ۲۰ کتاب با موضوع متافیزیک، معنویت و مسایل نژادی نوشته است. «وحدت متعالی ادیان» عنوان نخستین کتاب اوست که در سال 1947 به زبان فرانسه منتشر شد. «مقام حکمت»، «سنت گرایی» و «منطق و تعالی» از دیگر آثار اوست. وی در سال 1998 دیده از جهان فروبست.
ساموئل باتلر
ساموئل باتلر، نویسنده و داستان نویس انگلیسی دوره ویکتوریایی چنین روزی در سال 1902 در لندن دیده از جهان فروبست. وی دسامبر 1835 در ناتینگهام لندن به دنیا آمد. شاهکار وی با عنوان «اروون» در سال 1872 منتشر شد. او کتاب دیگرش را با عنوان «روش انسانهای جسمانی» با اشاره مستقیم به زندگی خود و اشرافیت ویکتوریایی در دهه 1880 نوشت اما به خاطر امنیت خانواده اش آن را منتشر نکرد. از مهمترین آثار او می توان به «یوتوپین» و «راه آخرت، راهی که همه می روند» اشاره کرد.
ریمون رادیگه
ریمون رادیگه، نویسنده فرانسوی چنین روزی در سال 1903 دیده به جهان گشود. او در سال 1923 نخستین و مشهورترین رمانش را با عنوان «دیو در تن» به چاپ رساند و در همان سال نوشتن دومین رمانش با عنوان «ضیافت کنت اورژل» را به پایان برد. او ناگهان دچار تب حصبه شد و در 12 دسامبر در حالی که تنها 20 سال داشت، درگذشت. این نویسنده جوان که به عنوان نابغه قرن بیستم فرانسه شناخته می شود، در همین مدت کوتاه فعالیت ادبی پرباری داشت که همکاری در بازبينی آثار «تريستا تزارا» و «آندره برتون» از جمله آن ها بود. او در سال ۱۹۱۹ «پل و ویرجینی» را همراه «ژان کوکتو» نوشت و منتشر کرد و سپس مجموعه شعر «گونههای آتشين» را در ۱۹۲۱ به بازار فرستاد. «ديو در تن» رمانی درباره فجایع اجتماعی است که از جنگ ریشه می گیرد. «ژان کوکتو» در سال 1924 مقدمه تاثیرگذاری بر رمان «ضیافت کنت اورژل» نوشت و آن را توسط «برنارد گراسه» منتشر کرد.
راسل اش
راسل اش، نویسنده بریتانیایی چنین روزی در سال 1946 دیده به جهان گشود. او برای گروه سنی کودکان و نوجوانان می نوشت و مجموعه کتاب های «10 چیز برتر هر چیزی» یکی از آثار اوست که تا سال 1989 هر سال منتشر شد و از روی آن فیلم تلویزیونی ساخته شد. «عجایب بزرگ جهان» از دیگر آثار برجسته اوست. او در سال 1973 یک موسسه انتشاراتی نیز تاسیس کرد. وی در سال 2010 دیده از جهان فروبست.
کریس ون السبورگ
کریس ون السبورگ، نویسنده و تصویرگر آمریکایی کتاب کودکان چنین روزی در سال 1949 در میشیگان دیده به جهان گشود. او 15 کتاب نوشته و طراحی کرده و دو بار برنده جایزه کالدکات برای کتاب «قطار قطبی» در سال 1985 و کتاب «جومانجی» در سال 1982 شد. «زاتورا» و «دو مورچه بد» از دیگر آثار اوست.
جان چیور
جان ویلیام چیور، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1982 دیده از جهان فروبست. وی در سال 1912 در ماساچوست به دنیا آمد. او که به «چخوف حومه ها» معروف است در کارنامه ادبی اش رمان و داستان های کوتاه متعدد دارد. وی پس از فراغت از تحصیل به ادبیات پرداخت و بسیاری از آثار اولیه اش در مجلات و روزنامه ها منتشر شد، اما نخستین داستانش که به صورت حرفه ای نوشت با عنوان «اخراجی» در سال 1930 منتشر شد. در سال 1933 کتاب وی با عنوان «آن جوری که بعضی مردم زندگی می کنند» چاپ و در سال 1957 نخستین رمانش با عنوان «تاریخچه وپشات» منتشر شد که برنده جایزه کتاب ملی آمریکا نیز شد. از دیگر آثار وی می توان از «فالکونر» و «پارک گلوله» نام برد. او برای «داستان های جان چیور» که در سال 1978 منتشر کرد توانست جایزه پولیتزر در بخش داستانی و جایزه کتاب ملی آمریکا و جایزه کتاب ملی منتقدان را به خود اختصاص دهد.
دوشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۵
نظر شما