معاون پژوهشي موسسه تنظيم و نشر آثار امامخميني(ره):
جوانان برای خودسازی نيازمند آثار اخلاقي امام(ره) هستند
معاون پژوهشي موسسه تنظيم و نشر آثار امام خميني(ره) با بيان اينكه «امام» شدن امام خميني دليلي جر تزكيه نفس و خودسازي نداشته است گفت: پيشنهاد ميكنم براي پررنگتر شدن خودسازي در ميان دانشجويان و حوزويان، آثار مكتوب امام خميني(ره) بهويژه آثار حوزه اخلاقي ايشان مورد بازنگري قرار گيرد.-
معاون پژوهشي موسسه تنظيم و نشر آثار امام خميني(ره) با بيان اينكه حضرت امام(ره) در حوزه علم اخلاق، استادي توانمند بودند، گفت: در زمينه عرفان و اخلاق بسياري از آثار امام در دوران جواني ايشان و بين دهههاي 30 و 40 زندگي به نگارش درآمدهاند. كتابهاي «40 حديث»، «سرالصلاة»، «آدابالصلاة» به زبان فارسي و «شرح حديث جنود عقل و جهل»، از جمله اين آثارند.
حجتالاسلام پويا در پاسخ به اين سوال كه «كدام يك از آثار امام خميني(ره) اكنون در حوزههاي علميه تدريس ميشوند» گفت: درباره آثار اخلاقي امام خميني دو كتاب با عنوان «درسنامه اخلاقي امام خميني» در شش جلد تاليف كردهايم كه در سطحهاي سه و چهار حوزه تدريس ميشوند. در اين زمينه كتاب ديگري با عنوان «انديشه عرفاني امام خميني» به قلم «محمدرضا غفوريان» منتشر شده است كه منبع مطالعه حوزويان است. همچنين كتاب ديگري را با عنوان « انديشه اخلاقي امام خميني(ره) در دست انتشار داريم.
وي افزود: «مجموعه مقالات همايش انديشههاي عرفاني امام خميني(ره) سال 1378» از آثار ديگري است كه علاقهمندان به مباحث اخلاقي ايشان ميتوانند در اين حوزه مطالعه كنند.
معاون پژوهشي موسسه تنظيم و نشر آثار امام خميني(ره) با ابراز تاسف از اينكه از انديشههاي علمي و اخلاقي امام خميني(ره) غفلت شده است، گفت: متاسفانه ابعاد اجتماعي و سياسي انديشههاي امام راحل شخصيت انساني و اخلاقي ايشان را تحتالشعاع قرار داده است و استادان علوم ديني از اين جنبه شخصييت امام (ره) غفلت كردهاند. اين در حالي است كه «امام» شدن امام خميني دليلي جز تزكيه نفس و خودسازي نداشته است و اگر ايشان خودسازي را در زندگي فردي و علمي خود لحاظ نميكردند، هرگز به مقامات جهادي و سياسي دست نمييافتند و در قلب مردم ايران و جهان جاي نميگرفتند.
وي افزود: براي پررنگتر شدن آثار امام خميني در ميان دانشجويان و حوزويان پيشنهاد ميكنم كه در آثار اخلاقي امام خميني(ره) بازنگري صورت گيرد و در دانشگاهها به اين مكتوبات توجه بيشتري نشان دهند. با توجه به اينكه در دانشگاه تدريسميكنم معتقدم كه دانشجويان ما نياز به خودسازي دارند و در اين زمينه نيازمند آثار اخلاقي امام خمينياند. بنابراين موسسه تنظيم و نشر آثار امام علاوه بر مجموعه 40 جلدي كه با عنوان « امام خميني و مفاهيم اخلاقي» در دست انتشار دارد و تاكنون 25 جلد از آثار اين مجموعه را منتشر كرده است، اثر ديگري با عنوان «شرح 40 حديث» را به قلم روان «جواد محدثي» با عنوان «كرانه شرح 40 حديث» منتشر كرده كه اكنون در حوزه علميه خواهران (جامعهالزهرا) در حال تدريس است.
معاون پژوهشي موسسه تنظيم و نشر آثار امام خميني(ره) در پايان درباره موانع موجود بر سر راه تدريس آثار اخلاقي امام خميني در حوزه و دانشگاه گفت: متاسفانه سالها از وقوع انقلاب اسلامي ميگذرد اما هنوز شمار اندكي از حوزههاي علميه به متنهاي اخلاقي امام راحل توجه دارند و مسوولان حوزوي و دانشگاهي بايد در اين زمينه پاسخگو باشند. شايد مهمترين دليل رويگرداني از آثار گرانبهاي اخلاقي امام خميني(ره) پررنگتر شدن وجه اجتماعي و سياسي شخصيت ايشان باشد و توجه به ابعاد اخلاقي شخصيت ايشان توجه بيشتر مسوولان را ميطلبد.
نظر شما