به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، فرانک وبستر را به خاطر نگاه انتقادیش به جامعه اطلاعات و به ويژه كتاب «نظریههای جامعه اطلاعات میشناسند.
در مقدمه كتاب حاضر آمده است: اين كتاب، آغازگر راهي است تا براساس آن، انفجار اطلاعات درک شود، به مقصود انديشمندان، هنگامي که از جامعه اطلاعات سخن ميگويند نگاهي ترديدآميز مياندازد و به صورتي خردهگيرانه، نظريهها و رهيافتهاي اصلي هم پيوند به توسعه اطلاعات، پس از جنگ جهاني دوم را بررسي ميکند.
اين اثر در ده بخش نگارش شده و شامل فصلهايي مانند جامعه اطلاعاتی چیست؟، جامعه پسا صنعتی: دانیل بل، نظریه دبستان سامانبخشی، جامعه شبکهای: مانوئل کستلز، اطلاعات و بازار: هربرت شیلر، اطلاعات و مردمسالاری: یورگنها برماس، اطلاعات، بازتابپذیری و پایش: آنتونی گیدنز، اطلاعات و پس مدرنیست، و جامعه اطلاعات میشود.
هدف اصلي اين کتاب سنجش و آزمايش اهميت اطلاعات در جهان امروزي است. خواندن اين کتاب براي دانشجويان جامعهشناسي، دانش سياسي، ارتباطات، دانش اطلاعات، مطالعات فرهنگي، دانش رايانهاي و کتابداري مفيد است.
اين کتاب همچنين براي دلبستگان به دگرگوني فناوري و اجتماعي به وجود آمده پس از جنگ جهاني دوم، ارزشمند است.
نويسنده كتاب، فرانک وبستر در چندين دانشگاه از جمله دانشگاه آکسفورد بروکسي، در سالهاي نخست دهه 1980 در دانشگاه کاليفرنياي سان ديگو، بيش از يک دهه استاد مهمان در بخش روزنامهنگاري و ارتباطات جمعي دانشگاه تامپر فنلاند و از سال 1999 تا 2002 در دانشگاه بيرمنگام به تدريس و پژوهش سرگرم بوده است.
وي همچنين از سال 2002 به عنوان استاد تماموقت سيتي يونيو و سيتي لندن به تدريس و پژوهش اشتغال داشته و سرانجام از سال 2008 به عنوان رييس دپارتمان جامعهشناسي دانشگاه يادشده فعاليتهاي علمي خود را تداوم بخشيده است.
اسماعیل قدیمی مترجم اين اثر، دانشآموخته رشته علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبايی و استاد اين دانشگاه است. سال ۸۰ ویرایش نخست اين اثر منتشر و در سال ۸۲ تجدید چاپ شد و هم اکنون نيز ویرایش سوم آن منتشر شده است.
انتشارات امیرکبیر کتاب «نظریههای جامعه اطلاعات» را در 55 صفحه با قیمت 12 هزار تومان منتشر کرده است.
سهشنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۶:۱۱
نظر شما