وي تصريح کرد: این مجموعه که در آن آثار کم نظیری وجود دارد پس از ثبت و فهرستنویسی در اختیار محققان و نسخهشناسان قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه در این مجموعه کتابهاي خطی ارزشمندی مانند «قصاید فروغ حسینی در مناقب علوی»، «اثبات الامامه»، «جنة الامان الواقیه»، «شاهنامه مصور»، «جامع الفوائد»، «شرح عدة الاصول»، «خلاصة المنهج و صحیفه القدس» وجود دارد که از نظر علمی تاریخی و هنری دارای اهمیت فراوان است، افزود: در این مجموعه گنجینهای ارزشمند از قرآنها و نهج البلاغههای خطی دیده میشود که هم از نظر علمی و هم از نظر هنرهای کتاب آرایی نظیر خط تذهیب، تشعیر، مینیاتور، کاغذ و جلدسازی منحصر به فرد است.
فاضل هاشمی با اشاره به اینکه شمار کتابهاي خطی سازمان كتابخانهها، موزهها و مركز اسناد آستان قدس رضوی از مرز 85 هزار نسخه گذشته است، گفت: در این گنجینه تعداد 44 هزار نسخه کتاب چاپ سنگی وجود دارد که ارزش برخی از آنها هم ردیف کتابهاي خطی است.
وی اضافه کرد: کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی با توجه به سابقه دیرینه و پشتوانه عظیم فرهنگی و معنوی مورد توجه بسیاري از علما، دانشمندان، نویسندگان و علاقهمندان به بارگاه رضوی قرار دارد که بر اساس آن سالیانه تعداد فراوانی کتاب به این کتابخانه نیز اهدا میشود.
سازمان كتابخانهها، موزهها و مركز اسناد آستان قدس رضوي با 85 هزار نسخه كتاب خطي، 44 هزار نسخه كتاب چاپ سنگي و دو ميليون و هشت صد هزار جلد كتاب چاپي و مواد ديداري و شنيداري به عنوان يكي از پايگاههاي علمي و فكري جهان است كه روزانه بيش از شش هزار نفر از محققان، مولفان، دانشپژوهان و علاقهمندان به كتاب و كتابخواني از اين مجموعه استفاده ميكنند.
نظر شما