طی تحقیقات اخیر، دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که تحریک قسمت های خاصی از مغز، می تواند باعث شکوفا شدن استعدادهایی در افراد بشود که پیش از آن نشانی از این استعدادها وجود نداشته است . از طرفی این تحریک رابطه مستقیم با افزایش حافظه دارد._
روش مطالعه صحیح و اصولی میتواند بسیاری از مشکلات خواندن را از بین ببرد . بررسیهای بعمل آمده گویای آن است که افرادی که در زمینه تحصیل موفق بودهاند، روش صحیحی برای مطالعه داشته اند.
علاقه به مطالعه از کودکی در نهاد هر انسانی وجود دارد اما این وظیفه والدین است که این علاقه را در وجود کودکشان نهادینه کرده و آن را به شکل یک عادت روزانه درآورند. باید هر فردی مطالعه را یکی از ارکان زندگیش بداند و همان طور که برای برآورده کردن نیازهای فیزیولوژیکی اش می کوشد باید براي رفع نیاز های روحی اش هم پیشگام باشد.
مطالعه باید یکی از اولویت های زندگی هر فردی باشد و برای این ورزش فکری حتما چند ساعتی وقت گذاشت.
اما مطالعه کتاب نیز اصولی دارد که با رعایت این اصول نه تنها شخص به مطالعه علاقمند می شود بلکه از آن لذت نیز می برد.
اولین مرحله برای مطالعه داشتن آمادگی است. فردی که مطالعه می کند باید این کار را با رضایت و از روی میل انجام دهد . مطالعه هنگام خستگی یا خواب آلودگی نه تنها فایده ای ندارد بلکه هیچ لذتی هم ندارد.
دومین مرحله شناختن زمینه مورد علاقه مطالعه است . برخی از افراد از خواندن کتاب های کوتاه لذت می برند و برخی از کتاب های بلند و یا علاقه افراد در زمینه کتاب های تاریخی ، رمان ، اجتماعی ، سیاسی و ... تفاوت دارد و به همین دلیل باید ابتدا زمینه موردعلاقه مطالعه انتخاب شود.
هر فردی هنگام مطالعه باید تمرکز کافی داشته باشد و از این بخش می توان به عنوان اصولی ترین مرحله یک مطالعه لذتبخش نام برد. تمرکز شوق خواندن را افزایش می دهد و باعث آرامش روح و روان هنگام مطالعه می شود.
در پایان هنگامی که مطالعه کتاب موردعلاقه شخص به پایان رسید فرد باید یک جمع بندی کامل از کتاب داشته باشد و آنچه را از این کتاب آموخته فهرست وار برای خودش بنویسد و پس از خواندن چندین کتاب متوجه می شود که چه قدر به دانسته هایش افزوده شده، ضمن اینکه ورزش فکری نیز انجام داده است .
با مطالعه اصولی و بنیادی نه تنها از خواندن لذت برده ایم، بلکه به تحریک قسمت های خاص مغزمان نیز برای شکوفا شدن استعدادهای دیگر کمک کرده ایم. تحقیقات نشان می دهد کسانی که علاقه به مطالعه ندارند در حقیقت اصول بنیادی آن را نیاموخته اند و در نتیجه از مطالعه لذت نمی برند.
منبع: ای بی سی آنلاین ، نویسنده : رابرت کو دنیل ، مترجم : مرجان آقبلاغی
نظر شما