جمعه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۲۰:۵۳
باغ كتاب تهران، طرحي به‌عنوان تفرج‌گاه علمي و فرهنگي

در نشست "باغ كتاب تهران" كه امروز جمعه، 16ارديبهشت، ساعت 15 تا 15/16 در سراي اصلي اهل قلم نمايشگاه كتاب برگزار شد، تشكري نيا، مدير شركت توسعه فضاهاي فرهنگي شهرداري تهران، گفت: باغ كتاب تهران، به‌عنوان تفرج‌گاه علمي و فرهنگي است كه در آن فضاهاي بزرگ و خوبي براي استفاده مردم در نظر گرفته شده است./

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، نشست «باغ كتاب تهران» در سراي اصلي اهل قلم با حضور علي اكبر اشعري، مبدع و پيشنهاد دهنده طرح و مشاور در چگونگي بهره‌برداري از طرح و تشكري‌نيا، مدير شركت توسعه فضاهاي فرهنگي شهرداري تهران برگزار شد. در اين نشست ابعاد و امكانات اين پروژه كه در اراضي عباس‌آباد است، مطرح شد.

اشعري در اين نشست گفت: اكنون چهار اقدام درباره اين پروژه در حال انجام است. نظرسنجي از ناشران، نظرسنجي از كتاب‌فروشي‌هاي تهران، نظرسنجي از مراجعان نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران و هم‌چنين مجموعه سوالاتي شامل نظرها و ايده‌هاي همه مديران نظام از ابتداي انقلاب تا اكنون براي رونق صنعت نشر و بهتر اداره كردن باغ كتاب.

وي اشاره كرد كه اين طرح به موازات نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران و براي پر كردن خلاءهاي آن است. خلاءهايي مانند اينكه محققان و علاقه‌مندان تنها ده روز از سال به اين نمايشگاه دسترس دارند يا به رغم همه‌ تلاش‌هاي وزارت ارشاد براي ترغيب ناشران خارج از كشور براي حضور در نمايشگاه، بسيارند ناشراني كه از كشورهاي ديگر مي‌آيندو كتاب‌هايشان مورد نياز نيست يا ناشراني نمي‌آيند ولي خلاء كتاب‌هايشان حس مي‌شود.

اشعري تصريح كرد: در باغ كتاب تهران قرار نيست كتاب‌ها فقط بصورت حضوري بفروش برسند، انواع ارتباط‌ هاي بين‌المللي در آن‌جا برقرارند. پنج تالار گفتگو در پنج موضوع مربوط به باغ كتاب فراهم شده كه مخاطبان از طريق سايت baghketab.com به اين تالارها دست‌رسي دارند و مي‌توانند نظرات و پيشنهادات خودشان را از اين طريق به ما برسانند.
 وي ابراز اميدواري كرد همه‌ تلاش‌ها و تجربه‌ها در كتابخانه ملي و ساير نهادهاي فرهنگي كنار هم بيايند و نهايتا موجب بوجود آمدن كاري با كيفيت شوند.

تشكري‌نيا نيز درباره مختصات و امكانات باغ كتاب تهران گفت: اين طرح، به‌عنوان تفرج‌گاه علمي و فرهنگي است و در آن فضاهاي بزرگ و خوبي براي استفاده عموم مردم از آن در نظر گرفته شده است. وي گفت: اين طرح نه كتاب‌فروشي است، نه كتابخانه است، نه به ناشران اختصاص دارد، نه به مخاطبان محدود مي‌شود و نه به نويسندگان و... باغ كتاب تهران يك حلقه‌ وصل است بين همه اين موارد و كلا بين هر فعاليتي كه با كتاب ارتباط داشته باشد.

اشعري در باره‌ نحوه همكاري باغ كتاب با كتاب‌فروشي‌ها گفت: ‌در حال ايجاد شبكه‌اي هستيم كه مخاطب با مراجعه به اينترنت يا هريك از كتاب‌فروشي‌ها از محلي كه كتاب دلخواه او را دارد مطلع شود و اين سرگرداني مخاطبان بين خيابان كريمخان و ميدان انقلاب مرتفع شود.

وي درباره امكانات باغ كتاب هم گفت: در باغ كتاب كلاس‌هاي ويرايش براي خبرنگاران، ويراستاران و .... برگزار خواهد شد كه اين كلاس‌ها به ارتقاء كيفيت كتاب كمك مي‌كنند. هم چنين 14سالن داريم كه هريك  اختصاص به يك موضوع دارند. در اين سالن‌ها فروش كتاب‌ها بصورت الكترونيكي انجام مي‌شود و كتاب‌داراني داريم كه با كتاب‌هاي حوزه‌ خود بخوبي آشنا هستند و علاقه‌مندان را براي دستيابي به كتاب‌هاي مورد نيازشان در موضوع دل‌خواه كمك مي‌كنند.

اشعري افزود: هر يك از اين سالن‌ها كه بصورت تخصصي عمل مي‌كنند، قرار است به يكي از ناشراني كه در آن حوزه تخصص و هم‌چنين توانايي مديريتي دارند، سپرده شوند و در صورتي كه براي سالني چنين كسي يافت نشد، مديريت آن سالن به عهده باغ كتاب خواهد بود.

تشكري نيز در اين موضوع اضافه كرد: در باغ كتاب تهران، حضور تمام افراد و ناشران مانند نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران، منتفي است و تنها آثار حضور پيدا خواهند كرد. 

بيست و چهارمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران تا 24 ارديبهشت در مصلاي امام خميني(ره) برپاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها