یکشنبه ۲۸ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۶:۰۳
مفتون امینی با دو کتاب جدیدش به نمایشگاه می‌آید

مفتون امینی، شاعر، با دو کتاب «سفری در سفینه حافظ» و دوازدهمین مجموعه شعرش با عنوان «پرسه در خیال» در بیست و چهارمین نمايشگاه بين المللي كتاب تهران حضور مي يابد./

امینی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: «سفری در سفینه حافظ» بررسی و تصحیح غزل‌های حافظ براساس سه نسخه معتبر است که توسط علامه قزوینی، پرویز ناتل خانلری و هوشنگ ابتهاج تصحیح شده‌اند.

وی ادامه داد: با توجه به این‌که قزوینی در آن زمان به برخی نسخه‌ها دسترسی نداشته است، بنابراین نسخه او تفاوت‌هایی با نسخه‌های تصحیح شده توسط خانلری و ابتهاج دارد. برهمین اساس این سه نسخه را مقایسه کرده و اصلاحات لازم را انجام داده‌ام.

این شاعر با تاکید بر تلاش 30 ساله‌اش برای انجام چنین کاری اظهار داشت: نسخه‌ای که بر اساس این سه تصحیح تدوین کرده‌ام به خواننده این امکان را می‌دهد که به نزدیک‌ترین و صحیح‌ترین ضبط از غزل‌های حافظ دسترسی داشته باشد.

وی مثالی را در این زمینه مطرح کرد و توضیح داد: در این کتاب با ارائه برخی مثال‌ها و بررسی اندیشه حافظ به مخاطب ضبط صحیح را نشان داده‌ام. به عنوان مثال استدلال کرده‌ام ضبط «کشتی نشستگان» و نه «کشتی شکستگان» به دلیل مباحث عرفانی که در آن غزل مطرح می‌شود، صحیح است.

این کتاب در 176 صفحه توسط نشر قطره منتشر شده است.

وی در ادامه از انتشار دوازدهمین مجموعه شعرش خبر داد و گفت: این دفتر با عنوان «از پرسه خیال» حدود 50 قطعه شعر کوتاه و بلند سپید را شامل می‌شود و توسط نشر امرود به چاپ رسیده است. چند غزل و شعر نیمایی نیز در این مجموعه گنجانده‌ام.

شعرهای این دفتر موضوعات عاطفی، اجتماعی و فلسفی را در برمی‌گیرند.

امینی همچنین در نظر دارد تمامی اشعارش را با تفکیک قالب‌های مختلف شعری در مجموعه‌هایي مستقل منتشر کند.

وی در اين درباره توضیح داد: تصمیم گرفته‌ام مجموعه اشعار نیمایی، سپید، کلاسیک و نثرهای کوتاه ادبی‌ام را به صورت مستقل منتشر کنم. اما گویا برای ناشران این امر چندان مقرون به صرفه نیست که بخواهند مجددا این اشعار را حروفچینی و منتشر کنند.

یداالله مفتون امینی متخلص به مفتون در ۲۱ خرداد ۱۳۰۵ در شهرک شاهین دژ در حومه تبریز به دنیا آمد. پس از گذراندن دبستان و دبیرستان در زادگاهش به تهران آمده و در رشته حقوق قضایی در دانشکده حقوق دانشگاه تهران به تحصیل پرداخت.

«اکنون‌های دور»، «دریاچه»، «کولاک»، «انارستان»، «عاشیقلی کروان»، «فصل پنهان»، «تاکستان احتمال»، «سپیدخوانی روز»، «عصرانه در باغ رصدخانه»، «نهنگ یا موج»(گزینه کولاک و انارستان)، «شب 1002»، «شب هزار و دو»، «سرمه‌فام و خط نستعلیق» و «من و خزان و تو» از جمله آثار منتشرشده‌ امینی اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط