كتاب «شگفتيهاي خلقت جانوران» (چهار جلدي) نوشته هارون يحيي، ترجمه عليرضا عياري، از سوي موسسه فرهنگي منادي تربيت به چاپ پنجم رسيد._
بچهها با مطالعه اين كتاب به اين باور و نتيجه خواهند رسيد كه بزرگي و عظمت مخصوص خداوند متعال است و همه بايد شكرگزار محبتهاي بيدريغ خداوند بيهمتا باشند.
نشانههاي خدا را در هر گوشه جهان ميتوان ديد؛ كافي است چشم بگشاييم، اما آنچه به نام «توحيد مفضل» مشهور است، باريكبينيهايي است كه حضرت امام صادق(ع) براي يكي از شاگردان خود به نام «مفضل» نسبت به پديدههاي جهان صورت داده و او را از اين طريق با آفريننده جهان آشنا كرده است.
این احادیث که از زبان مبارك امام صادق(ع) صادر شده؛ روايتى طولانى است در توحيد، معروف به «توحيد مفضل» كه به واسطه يكى از شاگردان ممتاز امام صادق(ع) به جاى مانده است.
راوى اين كتاب يكى از تربيت يافتگان حوزه شكوفاى شيعه، به نام «مفضلبن عمر جعفى كوفى» است. اين دانشمند نامى، كمال و فضيلت فراوان داشته و عمرى با حضور در محفل امام صادق(ع) و امام كاظم(ع) از مكتب سعادتبخش ايشان درس معرفت آموخت. مفضل در زمره اصحاب خاص امامان(عليهمالسلام) و در نزد آنان از موقعيت ويژهاى برخوردار بوده است كه از اين راوى نور، آثار ماندگارى به جاي مانده است.
نامش «مفضل» و كنیهاش «ابومحمد» یا «ابوعبدالله» است. در اواخر قرن اول یا آغاز قرن دوم هجرى در شهر كوفه به دنیا آمده است. وى از اصحاب جلیلالقدر امام صادق و امام كاظم(ع) بود. او در نزد ائمه(ع) جایگاه رفیع و منزلت عظیمى داشته و از اصحاب خاص آنان به شمار میرفته است. در عصر امام صادق(ع) و امام كاظم(ع) در كوفه وكیل آنان بود و نیز از جانب امام صادق(ع) وظیفه داشت با اموالى كه از طرف او در اختیارش گذاشته شده بود یا اجازه اخذ آنها را از مردم داشت، میان مردم را اصلاح كند و اختلافها را بردارد.
براساس مطالب كتاب، مهمترین دلیل عظمت این شخصیت كمنظیر اسلامى، روایات بسیارى است كه در فضیلت و برترى او از خود امامان(ع) رسیده است. این روایات به قدرى زیاد است كه ذكر همه آنها در معرفي يك مقدمه كتاب نمیگنجد، اما چون مهمترین دلیل در اعتبار این مرد به شمار میرود، به برخى از آنها اشاره ميشود.
«كتاب توحید مفضل» با «قرآن كریم» مشابهتهاي استدلالي دارد كه به بعضي از آنها اشاره ميشود. دعوت مردم به تأمل و تدبر درباره اشیا و موجودات پیراموني، یك شیوه قرآنى است. با یك نگاه در مییابیم كه قرآن كریم بارها و بارها مردم را به تدبر و نگریستن در چیزهایى فراخوانده كه مردم در طول روز و بلكه هر لحظه و هر ساعت با آن در تماسند.
غالب مردم از شگفتیهایى نظير كهكشانها، آسمان، موشك، هواپیما، سفر انسان به كرات دیگر، شكافته شدن اتم و دیگر امور خارقالعاده، بهتزده، عبارت «جلالخالق» را بر زبان جارى میكنند، در حالى كه «جلیل» و «حكیم» بودن خدا در همه چیز، جارى و سارى است و این همان چیزى است كه امام صادق(ع) از مفضل و همه انسانها میطلبد.
هنگامى كه امام(ع) درباره عجایب آفرینش «ماهى» سخن میگویند، میفرمایند: «ماهى، آب را از دهان میگیرد و از دو گوش بیرون میكند تا چون دیگر حیوانات از فواید هوا بهره ببرد.» این سخن به روشنى بیانگر تنفس و استفاده ماهى از «اكسیژن» است كه قرنها پس از سخن امام(ع) كشف شده است.
توحید مفضل؛ معجزه امام صادق(ع) است. «معجزه» عملى است كه دیگران از آوردن آن عاجز باشند. همیشه وقتى مردم بخواهند از معجزههاى ائمه(ع) نام ببرند، فكرشان به سوى زنده كردن مرده، برگرداندن خورشید، شفا دادن بیمار لاعلاج و دیگر امور میرود، در حالى كه «نهجالبلاغه» معجزه است، «صحیفه سجادیه» معجزه است، و «توحید مفضل» نیز معجزه است و ضرورتى ندارد كه آنها را بكاویم تا یك سخن از آینده و یك پیشگویى ببینیم.
این كتاب یك معجزه است. امام صادق(ع) به فلسفه و اسرار آفرینش كاملا احاطه داشته و در القاى این درسها به صورت فیلسوفى الهى، دانشمندى كلامى، پزشكى حاذق، تحلیلگرى شیمیدان، تشریح كنندهاى متخصص، كارشناس كشاورزى و درختكارى و به یك كلام، «عالم و آگاه از همه پدیدههاى میان آسمان و زمین» جلوهگر شده است.
«هارون یحیی» نويسنده كتاب، امروزه در بازار کتاب ایران، به نامی آشنا و پرفروش بدل شده است. اکنون کتابهای متعددی از این نویسنده 54 ساله ترک در ایران، در هر دو حوزه بزرگسال و کودک منتشر و از سوی خوانندگان ایرانی، با استقبال رو به رو شده است. اما این نویسنده سرشناس، که نه تنها در ایران که در جهان، آوازهای به هم زده است، به واقع کیست؟
کسی را که به نام «هارون یحیی» میشناسیم، سال 1956 میلادی در شهر آنکارا به دنیا آمد. نام واقعی او عدنان اکتار (Adnan Oktar) و «هارون» نام مستعار اوست. پاره اول این اسم، نام هارون، برادر حضرت موسی(ع) است و بخش دوم، نام حضرت یحیی(ع)؛ پیامبری که پیش از حضرت عیسی(ع) آمد و مردم را به آمدن او بشارت داد و در راه مبارزه با ظلم و فساد، سر مبارکش را از دست داد.
«هارون یحیی» در دو رشته دانشگاهی درس خوانده است؛ هنر و فلسفه. از 24 سالگی نوشتن و انتشار کتابهایش را آغاز کرد و تا به امروز (به گواهی وبگاه رسمی خود او) بالغ بر 228 کتاب در موضوعات مذهبی، علمی و سیاسی نوشته است.
چنانچه سري به وبگاه كودكان او بزنيد، با 13 جلد از كتابهايي روبهرو خواهيد شد كه او براي كودكان و نوجوانان نوشته است. از اين كتابها نيز تاكنون، تعداد زيادي توسط عليرضا عياري ترجمه و توسط ناشران مختلف منتشر شده است كه از آن جملهاند: «شكوه و عظمت آسمانها»، « دنياي شگفتانگيز زنبور عسل»، « دنياي شگفتانگيز مورچهها» و «سگهاي آبي، سدسازان ماهر» هرچهار جلد كتاب توسط انتشارات سروش، «دنياي حيوانات»، «دنياي شگفتانگيز بدن ما»، «دنياي شگفتانگيز اطراف ما، راهي به سوي خداشناسي» و «اسرار آفرينش»، هرچهار كتاب توسط كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان و «شگفتيهاي خلقت جانوران» (چهار جلد)، «جلوههاي آفرينش» و «قدرت تفكر» توسط منادي تربيت منتشر شدهاند.
از این نویسنده کتابهای «معجزات قرآن کریم»، «مبانی فراماسونری»، «اقوام هلاک شده»، «تاریخ ناگفته و پنهان آمریکا» و «شوالیههای معبد» در فروشگاههای دفتر نشر معارف و سایت پاتوق کتاب موجود است.
چهار جلدي كردن اين مجموعه، به ابتكار ناشر فارسيزبان آن انجام شده تا خوانندگان در هر يك از جلدها، نشانههاي خداوند را در يكي از لايههاي شگفتانگيز خلقت جستوجو كنند. «در جانوران اندكي دستيافتنيتر»، «در جانوران عظيمالجثه و اندكي ناشناختهتر»، «در پرندگان» و «در ماهيان و حشرات»(همين جلد) عناوين جلدهاي مختلف اين مجموعهاند.
چاپ پنجم كتاب «شگفتيهاي خلقت جانوران» (چهار جلدی) در شمارگان 3000 نسخه، و بهاي دوره 72000 ريال راهي بازار نشر شد.
نظر شما