شنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۵ - ۰۹:۴۴
کتاب «بُرقِع مدرن هرمزگان» به بازار آمد

هرمزگان - کتاب «بُرقِع مدرن هرمزگان» بازطراحی یک سنت قدیمی، به بازار کتاب آمد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بندرعباس، کتاب «بُرقِع مدرن هرمزگان» محصول کوشش و پژوهش سیده طاهره فاطمی و در راستای بازطراحی یک سنت قدیمی مربوط به استان هرمزگان است.

در فصل‌های مختلف این اثر مکتوب، به مواردی چون بُرقِع، تاریخچه استفاده از بُرقِع، بُرقِع در ایران، تلفظ های گوناگون بُرقِع در هرمزگان، انواع بُرقِع در هرمزگان، اجزای بُرقِع، فرهنگ استفاده از بُرقِع، دوام و نگهداری بُرقِع، دلایل و کارکردهای استفاده از بُرقِع، گونه‌شناسی بُرقِع، طراحی نوین بُرقِع پرداخته شده است.

در بخشی از این کتاب آمده است: «در گویش محلی مردم هرمزگان، به دلیل ویژگی‌های آوایی زبان، حرف «قاف» غالبا به صورت «کاف» تلفظ می‌شود؛ از این‌رو واژه «بُرقِع» در گفتار محلی به شکل «بُرکه» به کار می‌رود. این دگرگونی آوایی نمونه‌ای از تطبیق واژگان بیگانه با نظام واجی گویش‌های محلی است که در بسیاری از واژه‌های رایج در جنوب ایران نیز مشاهده می‌شود.

در برخی شهرستان‌های غربی استان هرمزگان نیز برای اشاره به این پوشش، واژه‌های دیگری همچون «بتوله» یا «بتیله» به کار می‌رود. این تنوع واژگانی نشان‌دهنده گستره کاربرد بُرقِع و نیز تأثیر گویش‌ها و تعاملات فرهنگی منطقه‌ای در نام‌گذاری آن است.»

کتاب «بُرقِع مدرن هرمزگان» در ۵۰۰ نسخه و ۱۳۸ صفحه در قطع رُقعی در تابستان ۱۴۰۵ به قیمت ۴۵۰ هزار تومان توسط انتشارات سومیتا به چاپ رسیده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها