یکشنبه ۷ تیر ۱۴۰۵ - ۱۴:۵۴
جشنواره «روایت آرامش» مفاهیم بنیادین را به گفتمان عمومی تبدیل می‌کند

خراسان رضوی - مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان خراسان رضوی گفت: جشنواره «روایت آرامش» می‌کوشد با زبان اثرگذار هنر و ادبیات، مفاهیم بنیادینی همچون آرامش اجتماعی، همزیستی مسالمت‌آمیز، سواد رسانه‌ای، حقوق شهروندی، احترام به قانون و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی را به گفتمانی عمومی و ماندگار در جامعه تبدیل کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در مشهد، حسین نوربخش در آیین آغاز رسمی جشنواره «روایت آرامش» که ظهر یکشنبه در آستانه فرارسیدن هفته قوه قضائیه در کتابخانه مرکزی امام خمینی(ره) مشهد برگزار شد، گفت: جشنواره «روایت آرامش» می‌کوشد با زبان اثرگذار هنر، مفاهیم بنیادینی همچون آرامش اجتماعی، همزیستی مسالمت‌آمیز، سواد رسانه‌ای، حقوق شهروندی، احترام به قانون و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی را به گفتمانی عمومی و ماندگار در جامعه تبدیل نماید.

وی افزود: این جشنواره با همکاری معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه و با هدف پیشگیری از وقوع جرم با بهره‌گیری از ظرفیت‌ فرهنگ و و هنر برگزار می‌شود.

مخاطبان جشنواره

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان خراسان رضوی مخاطب این جشنواره را نوجوانان، جوانان و بزرگسالان دانست و تاکید کرد: هنرمندان، نویسندگان، شاعران، فعالان رسانه‌ای و عموم علاقه‌مندان در بخش‌های مختلف ادبی، هنرهای تجسمی، رسانه‌های نوین و تولیدات مبتنی بر هوش مصنوعی به خلق و ارائه آثار فرهنگی و هنری خواهند پرداخت. در انتهای این رویداد فرهنگی بزرگ، گزارشی از تاثیرگذاری این جشنواره بر سطح جامعه ارائه خواهیم داد.

نوربخش موضوعات این جشنواره را موضوعات روزِ جامعه دانست و تصریح کرد: صبر و تاب‌آوری، سواد رسانه‌ای، حقوق همسایگی و آپارتمان‌نشینی، امانت‌داری و صداقت و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و خانواده موضوعات این رویداد هستند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان خراسان رضوی «روایت آرامش» را جشنواره بسیار خوبی دانست و گفت: در ۵ ساله اخیر دستگاه‌های فرهنگی به این موضوع پرداخته‌اند چراکه موضوع هم افزایی کمتر در بین دستگاه‌های فرهنگی دیده می‌شود، اما ما برای برگزاری این رویداد با آموزش و پرورش، صدا و سیما، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه هنری انقلاب اسلامی، نیروی انتظامی و.. جلسات متعددی در خصوص نحوه برگزاری، نوع برگزاری و مخاطبان این رویداد داشتیم.

نوربخش با اشاره به بخش‌های مختلف این جشنواره گفت: «روایت آرامش» شامل بخش ادبی نظیر شعر و داستان کوتاه است، همچنین بخش هنرهای تجسمی این جشنواره نیز شامل پوستر، کارتون و کاریکاتور است، بخش چندرسانه‌ای این جشنواره هم با محوریت ساخت کلیپ‌های کوتاه موبایلی است و بخش هوش مصنوعی هم پویانمایی را در بر می‌گیرد.

جشنواره «روایت آرامش» با زبان ادبیات و هنر مفاهیم بنیادین را به گفتمان عمومی تبدیل می‌کند

کتابخانه‌ها پایگاه اجتماعی جامعه هستند

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان خراسان رضوی بیان کرد: محصول و عایدات این جشنواره شامل تمام جامعه می‌شود، ما در نسل نو کتابخانه‌های عمومی را با عنوان پایگاه اجتماعی می‌شناسیم، یعنی کتابخانه متاثر از اجتماع است. در همین کتابخانه امام خمینی(ره)، ۲۰ هزار مخاطب به عنوان عضو فعال داریم و ۴۰ نوع خدمت را به مخاطب عرضه می‌کنیم و بخش‌های مختلفی نظیر بخشِ نابینایان، ناشنوایان، بخش دیداری و شنیداری و .. داریم، نسل نو کتابخانه‌ها به آسیب‌های اجتماعی جامعه بها می دهد.

وی افزود: همچنین در کتابخانه‌های استان محافل ادبی بسیاری را داریم که شامل شاهنامه خوانی، خوانش کتاب، نقد کتاب و ... است که این رویدادهای فرهنگی در این کتابخانه‌ها مستمرا برگزار می‌شوند. کتابخانه عمومی باید به عنوان یک یار فرهنگی در کنار مردم شهرستان‌ها و روستاها باشد، در واقع کتابخانه‌ها تنها دستگاه فرهنگی بسیاری از روستاها و شهرستان‌ها هستند، بسیاری از انجمن‌های ادبی شهرستان‌ها از ما برای برگزاری کلاس‌های آموزشی و ... کمک می‌خواهند و ما همواره مکان‌هایی در کتابخانه‌های عمومی استان را در اختیار آنان قرار می‌دهیم.

نوربخش در انتها افزود: امیدوارم این جشنواره فتح بابی برای هم افزایی دستگاه‌ها باشد تا ثمراتش به نوجوانان و جوانان ما برسد.

پیشگیری از جرم؛ از اولویت‌های دستگاه قضا است

مهدی کاظمی، نماینده معاونت پیشگیری از جرم قوم قضاییه نیز در بخش دیگری از این نشست گفت: دستگاه قضا در کنار وظایف و رسالت‌های خود، با اتکا به اسناد بالادستی نظیر سند تحول و تعالی قوه قضاییه و با عنایت به اهلیت موضوعِ پیشگیری از جرم، این موضوع را از سالها قبل جزء موضوعات دارای اولویت خود دانسته و بنا بر شهادت آمار کمی و کیفی موفقیت‌های بسیاری نیز در این حوزه به دست آورده‌است.

نقش سایر دستگاه‌ها در فرهنگ‌سازی

وی افزود: بر اساس این سیاست، در حوزه جرایم رایانه‌ای کاهش محسوسی داشته‌ایم که امروزه شاهد تحقق کمتر این جرم هستیم، در پیشگیری از وقوع جرم دو نکته مهم است، یک نقش سایر دستگاه‌های اجرایی و نهادهای ذی‌مدخل و تاثیرگذار در امر فرهنگ، که در این خصوص تعاملات میان‌دستگاهی مطالبه دستگاه قضا است و نقش‌آفرینی دیگر دستگاه‌ها را روشن می‌کند.

روش‌های نوین آموزش شهروندان

کاظمی ادامه داد: موضوع مهم دیگر روش‌های نوین آموزش شهروندان است، امروزه دیگر روش‌های سنتی سابق موثر نیستند، ما موظفیم فرهنگ‌سازی کنیم. در جنگ تحمیلی سوم ویدئوهای لگویی بسیاری تولید و منتشر شد که در سطح بین‌المللی موثر بودند و این اتفاق بسیار خوبی بود.

نماینده معاونت پیشگیری از جرم قوم قضاییه بیان کرد: جشنواره «روایت آرامش» که با تاکید بر «هنر» برگزار می‌شود نیز حتما در جامعه تاثیرات مثبتِ بسیاری خواهد داشت چراکه اغلب مردم ایران، مردم هنردوستی هستند، «روایت آرامش» هم مبنایی احساسی دارد، در تاریخ خوانده‌ایم که وقتی دشمن به ایران حمله می‌کند، در ابتدا کتاب‌های ما را می‌سوزانند، این نشان می‌دهد کتاب نقطه قوت مردم ایران بوده است.

تاکید رهبر شهید بر «هنر»

وی افزود: قائد شهیدِ ما فرمودند «هنر یک شیوه بیان است، یک شیوه ادا کردن است. منتها این شیوه بیان، از هر تبیین دیگر رساتر، دقیق تر، نافذتر و ماندگارتر است. دقت کنید به هر یک از این چند تعبیری که عرض کردم، رساتر بودن، دقیق تر بودن، نافذتر و ماندگارتر بودن، در فهم معنای هنر کمک می کند. ای بسا که یک گزارش غیر هنری، گر چه علمی و تحقیقی و دقیق، خاصیت ارائه هنری را نداشته باشد. بارها گفته‌ام که هر پیامی، هر دعوتی، هر انقلابی، هر تمدنی و هر فرهنگی تا در قالب هنر ریخته نشود، شانس نفوذ و گسترش ندارد و ماندگار نخواهد بود و فرقی هم بین پیام های حق و باطل نیست .» لذا بنا به تاکیدات ایشان، هرچه بتوانیم در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی قدم بر داریم، برد کرده‌ایم.

کاظمی بیان کرد: از همراهی دستگاه‌هایی که با ما همکاری کردند ممنونم و امیدوارم مانند صدها طرحی که در این استان کلید خورد و ملی شد، این جشنواره هم در سطح کشور برگزار شود.

به گزارش ایبنا؛در بخش دیگر این نشست پوستر این جشنواره رونمایی شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها